Microsoft Teams Meeting Rooms

Indruk maken op zakelijke relaties en efficiënt samenwerken met collega's begint met een goed georganiseerde inspiratiesessie of een soepel verlopen vergadering. Het investeren in de juiste vergaderapparatuur is daarbij een cruciale eerste stap. Dit legt de basis voor geavanceerde meeting rooms, uitgerust met technologie die een professionele en efficiënte communicatie mogelijk maakt. 

In het huidige hybride werkklimaat zijn face-to-face presentaties of kennissessies niet meer de norm. Dit geldt eveneens voor interacties met klanten en zakelijke partners met belangrijke vergaderingen die veelal virtueel plaatsvinden. Maar hoe waarborg je dan nog steeds een persoonlijke en professionele benadering? De oplossing ligt in het effectief gebruik van Meeting Rooms, uitgerust met Teams Meetings en Personal Devices. Ons team van ervaren specialisten staat klaar om je te ondersteunen. We zorgen ervoor dat jouw organisatie beschikt over de beste videoconferencing-oplossing die naadloos aansluit op de behoeften en doelstellingen van jouw organisatie. Dit garandeert een maatwerk aanpak, onderbouwd door specialistisch advies en jarenlange ervaring.

Keep in Touch met Teams Meeting Rooms 


Niet elke virtuele meeting verloopt altijd vlekkeloos. Een belangrijke factor hierin is de omgeving waarin de vergadering plaatsvindt. Het ontwikkelen van professionele Teams Meeting Rooms binnen een organisatie kan de uitstraling en kwaliteit van de meetings aanzienlijk verhogen. Het resultaat: zowel collega’s als externe partners ervaren de communicatie als bijzonder professioneel en goed georganiseerd.

Keep in Touch met Personal Devices

Je werkomgeving is veranderd. Het is niet langer een vaste plaats waar je heen gaat of een vast tijdstip op de dag. Maar sommige dingen veranderen niet, werken betekent nog steeds dingen gedaan krijgen. Het hangt nog steeds af van duidelijke communicatie en samenwerking. Van technologie die verbindingen verbetert, terwijl afleiding wordt onderdrukt. De juiste Personal Devices helpen jou je dag optimaal te benutten.   

Keep in Touch met Microsoft Teams 

Persoonlijk contact en naadloze communicatie, mogelijk gemaakt door de juiste technologie. Microsoft Teams vormt de basis voor effectieve Teams Meetings en Live Events en is daarmee onmisbaar voor een efficiënte remote vergadering. Door gebruik te maken van Teams voor jouw events, houd je alle relevante informatie centraal opgeslagen en garandeer je de privacy van je organisatie. De app stelt deelnemers in staat om overal en altijd aan vergaderingen deel te nemen waardoor je de mogelijkheden van jouw Teams Meeting Rooms optimaal benut.

Microsoft Teams

Ontdek de voordelen van

Teams Meeting Rooms

Veelgestelde vragen over

Teams Meeting Rooms 

Hoe lang duurt het om Teams Meeting Rooms te implementeren in onze organisatie?
De implementatietijd kan variëren op basis van de grootte van jullie organisatie, de hoeveelheid vergaderruimten die worden omgezet en de specificiteit van jullie infrastructuur. Wij kunnen je helpen een nauwkeurige schatting hiervan te maken.

Moeten we speciale hardware aanschaffen voor de implementatie van Teams Meeting Rooms?
Afhankelijk van jullie huidige setup hebben jullie mogelijk specifieke apparaten nodig zoals Microsoft Teams-gecertificeerde camera's, microfoons en luidsprekers om een naadloze ervaring te bieden. Het gebruik van gecertificeerde apparatuur zorgt voor de beste compatibiliteit en kwaliteit.

Heb je een licentie nodig voor Teams Meeting Rooms?
Ja, je hebt een licentie nodig. Sinds eind 2022 zij er twee verschillende soorten licenties beschikbaar voor Teams Rooms. De Basic licentie en de Pro licentie. De Basic licentie is gratis, terwijl je voor de Pro licentie €37,40 per ruimte/per maand betaalt. Je kunt met de Basic licentie prima vergaderen en zelfs tot 25 ruimten toevoegen. Het verschil zit hem dan ook echt in de additionele functionaliteiten. 

Is er speciale training nodig voor werknemers om Teams Meeting Rooms te gebruiken?

Teams Meeting Rooms is ontworpen om intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn, maar enige training kan nuttig zijn om werknemers te helpen de beschikbare functies volledig te benutten. Die trainingen bieden wij ook. 

Hoe kan ik de kwaliteit van de vergaderingen in Teams Meeting Rooms garanderen?
Teams Meeting Rooms biedt beheertools en analytics voor IT-specialisten om de kwaliteit van vergaderingen te monitoren en problemen proactief aan te pakken. Regelmatig onderhoud en updates van zowel de software als de hardware zorgen ook voor een optimale vergader ervaring.

Wat gebeurt er als we technische problemen ondervinden met onze Teams Meeting Rooms na implementatie?
Microsoft biedt gedetailleerde ondersteuning-documentatie en troubleshooting-gidsen. Voor urgente of complexe problemen kan je ook hulp inschakelen met ons IT-team. 

Hoe integreren Teams Meeting Rooms met andere tools en systemen die we al gebruiken?
Teams Meeting Rooms kunnen worden geïntegreerd met vele andere Microsoft-producten en externe applicaties, waardoor een naadloze workflow mogelijk is. Wij helpen je bij de integratie.

Is het mogelijk om Teams Meeting Rooms te implementeren in meerdere kantoren of locaties?

Ja, Teams Meeting Rooms kunnen worden geïmplementeerd in meerdere locaties en bieden beheertools om al jullie vergaderzalen op een centrale plek te beheren.

Hoe kunnen we de bezettingsgraad en het gebruik van onze Teams Meeting Rooms meten?
Teams Meeting Rooms biedt gedetailleerde analytics en rapporten die kunnen helpen bij het begrijpen van het gebruik van jullie vergaderzalen en bij het maken van data-gedreven beslissingen. 

Klantcases

Bekijk hier onze andere cases

Aan de slag met Meeting Rooms?

Plan een meeting in

Meer lezen over Meeting Rooms?

Download de whitepaper