Migreren naar Microsoft Teams Calling

Skype uit, Teams aan. Korte nieuwsbrief, drie filmpjes, een uitgebreide handleiding. Even migreren en weer door. Teams Calling wordt gepositioneerd als super eenvoudig en erg gebruiksvriendelijk, dus heel veel inspanning vanuit de organisatie is niet nodig. Toch?

Creating happy customers

Het doet wat je verwacht van een platform dat gericht is op samenwerken. Maar Ask Roger! denkt verder. Sinds onze oprichting in 2007 hebben wij oplossingen ontwikkeld waarbij er één doel is: Creating Happy Customers. Als certified Microsoft Gold Partner staan we natuurlijk helemaal achter Teams als samenwerkingsplatform, maar zeker ook om je klanten nog beter te kunnen helpen. Hoe?

Een succesvolle implementatie

Wij hebben gemerkt dat het aanschaffen van een Microsoft licentie of het simpelweg aanzetten van een applicatie niet direct een oplossing is voor het vergroten van de klanttevredenheid of helpt in het verhogen van de productiviteit. Daar komt meer bij kijken.

Om te zorgen dat onze klanten een goede beslissing nemen, hebben wij ons Road to Success model ontwikkeld. Dit unieke model geeft garanties voor succesvolle inrichting en gebruik van Teams. Nu weten we ook dat niet elk bedrijf hetzelfde is en niet iedereen zo’n uitgebreide afstemming nodig heeft. We hebben daarom ook een tweede optie: de Fasttrack Teams Calling.

Road to Success

Envision
Deze ‘road’ bestaat uit 3 fases: Envision, Onboard en Drive Value. De eerste fase heeft als doel om een goed beeld te krijgen van de organisatie en geeft een stukje inspiratie. Welke bedrijfsdoelstellingen zijn er? Wat is er allemaal mogelijk met Teams? Welke verwachtingen zijn? Hoe ziet je IT-architecture eruit? En hoe zorgen we ervoor dat de hele organisatie er optimaal gebruik van maakt? Deze informatie verzamelen wij aan de hand van een aantal workshops.

Onboard
Na een succesvolle afsluiting van fase 1, waarin alle doelstellingen, oplossingen en aanpak duidelijk zijn, kan worden gestart met de daadwerkelijke implementatie van Teams. Na afronding van fase 2 is Teams inclusief eventuele extra applicaties volledig operationeel en zijn gebruikers opgeleid en in staat dit optimaal te benutten.

Drive Value
Het beheren van jouw omgeving wordt uitgevoerd op basis van goede afspraken. Afspraken over beschikbaarheid en oplostijden leggen wij vast in een Service Level Agreement (SLA). Maar ook de functionaliteiten volgen elkaar razendsnel op. Door medewerkers op de hoogte te houden en wat er mee te doen, maken altijd optimaal gebruik van Teams. Zo functioneert Teams nu en in de toekomst. Niet één keer de transformatie door maken, maar elke keer opnieuw.

De Fasttrack Teams Calling


Wil je als ICT-afdeling zelf aan het roer staan, maar heb je wel behoefte aan extra expertise en begeleiding? Dan is deze ‘track’ iets voor jouw organisatie. FastTrack Teams Calling is een dienst voor organisaties die op een eenvoudige en snelle manier één van de onderstaande scenario’s willen uitvoeren:

  • Migratie van Skype for Business naar Microsoft Teams Calling
  • Migratie van traditionele telefooncentrale naar Microsoft Teams Calling
  • Microsoft Teams is reeds in gebruik en een organisatie wil hier Calling aan toevoegen.

FastTrack Microsoft Teams Calling is uitermate geschikt voor organisaties waarbij de implementatie geen complexe afstemming of inrichting vereist en waarbij:

  • De organisatie op het gebied van ICT redelijk zelfredzaam is
  • De ICT afdeling voldoende kennis heeft en regie wil houden maar op het gebied van Teams Calling wel behoefte heeft aan expertise en begeleiding
  • De organisatie wil een gedegen aanpak en geen cruciale stappen missen
  • De organisatie kan gemakkelijk nieuwe technologieën adopteren
  • Er is geen behoefte aan complexe telefoniefunctionaliteiten zoals uitgebreide call flows scenario’s en contact center vereisten

Op basis van Road to Success
Ask Roger! biedt de dienst aan in een Self Service model op basis van het Road to Success Framework. Op basis van de drie fases uit het Road to Success, stomen we je samen klaar voor de implementatie. Ask Roger! deelt hierbij kennis en expertises en begeleidt jouw organisatie met de migratie. Jouw organisatie zorgt voor de uitvoering van de juiste stappen. Al binnen een week kun je klaar zijn voor een implementatie. Je kunt dus snel, maar wel met een gedegen aanpak migreren.

Zo creëren we happy customers en employees!

Meer weten over Teams Phone?

Bekijk de pagina!