Teams krijgt Cortana integratie

Microsoft beweegt mee met de ontwikkelingen en voegde in het afgelopen jaar een significante hoeveelheid nieuwe (telefonie) functionaliteiten toe aan Teams. Ook voor 2018 zijn er nieuwe mogelijkheden en staan er nieuwe functionaliteiten klaar, die we je graag vertellen.

Nieuwe functies voor 2018

  • Opnemen van gesprekken in de cloud – Dit geeft het team de mogelijkheid om met één klik vergaderingen op te nemen met automatische speech to text transcriptie en tijdscodering. Hierdoor hebben alle teamleden de mogelijkheid om later met gemak terug te zoeken in gevoerde gesprekken. In de toekomst wordt gezichtsherkenning toegevoegd, zodat alles wat wordt gezegd, gekoppeld kan worden aan specifieke personen.
  • Direct vertalen chatberichten – Teams zal de mogelijkheid bieden om gemakkelijk berichten te vertalen waardoor mensen die verschillende talen spreken vloeiend met elkaar kunnen communiceren door berichten in eigen taal te schrijven in chats en kanalen.
  • Gesproken interacties via Cortana – Hiermee kan je eenvoudig een gesprek voeren, deelnemen aan een vergadering of andere mensen toevoegen aan een vergadering in Teams met behulp van gesproken taal tegen Cortana.
  • Achtergrond vervagen tijdens videogesprekken – Hiermee krijg je de mogelijkheid om je achtergrond te vervagen tijdens video-oproepen en stelt andere deelnemers aan de vergadering in staat zich op jou te concentreren en niet op wat er op de achtergrond gebeurt.
  • Nabijheidsdetectie van videosystemen – Met deze functie kan je eenvoudig nabijgelegen en beschikbare Skype Room Systems voor elke vergadering ontdekken en toevoegen in Teams.
  • Meer delen vanaf mobiele apparaten – Deelnemers aan de vergadering in Teams kunnen een live videostream, foto’s of het scherm vanaf hun mobiele apparaat delen.

Apps

Sinds kort kan je in de App Store van Teams integraties met cloudoplossingen toevoegen. Hier kan je denken aan Adobe Creative Cloud, CRM software zoals Salesforce, Dynamics365, Zendesk, BI tools zoals PowerBI, Google Analytics, en nog veel meer.

Nieuwe enterprise opties

Er komt ook een nieuwe functionaliteit voor bellen op bedrijfsniveau aan, waaronder aangekondigd doorverbinden en delegatie en federatie van oproepen. Daarnaast introduceert Microsoft binnenkort Direct Routing, waarmee klanten hun bestaande telefonie-infrastructuur met Teams kunnen gebruiken om te bellen. Wij zijn, mede door de hoeveelheid vragen van onze klanten om hun eigen SIP trunk te kunnen koppelen zeer benieuwd naar de mogelijkheden van Direct Routing.

Teams en jouw Digitale Transformatie

Microsoft Teams sluit aan op onze visie. Ook wij zien dat de toekomst bestaat uit oplossingen waar verschillende communicatiekanalen in een centrale oplossing bij elkaar komen. Je hoeft niet continu tussen oplossingen te schakelen. We kunnen niet wachten je te helpen online samenwerken efficiënter te maken en de volgende stap in jouw Digitale Transformatie te faciliteren. Uiteindelijk is digitale transformatie veel meer dan alleen de introductie van technologie. Wil jij weten hoe wij je kunnen helpen om nog beter aan te sluiten bij de wensen van jouw klanten en interne organisatie? Kijk eens naar ons Road to Success stappenplan en neem vrijblijvend contact met ons op!

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!