Tot wel 1.000 kanalen per Team - Teams Update oktober 2023

Hallo daar, Teams-enthousiastelingen! De laatste donderdag van de maand, dus we hebben weer nieuwe functies in Microsoft Teams om met jullie te delen. We sluiten af met een mooie aankondiging, want je lees in deze update alles over de nieuwe versie van Teams!

Webinars on-demand opnemen

Webinars opnemen kon natuurlijk al een tijdje. Met deze nieuwe feature, is het alleen wel makkelijker geworden om het webinar na opname ook te delen met kijkers.  Nadat een webinar is beëindigd, publiceer je als organisator de video-opname en stuur je automatisch een e-mail naar deelnemers. Dit maakt het delen van je webinar gemakkelijker dan ooit. 

Teams Phone 

Teamtelefoon met Gedeeld Bellen

Voor organisaties die behoefte hebben aan gedeelde telefoonlijnen, is er goed nieuws! De functie "Gedeeld Bellen" maakt het voor beheerders eenvoudig om groepen gebruikers in staat te stellen PSTN-oproepen te plaatsen en te ontvangen met behulp van een gedeeld telefoonnummer en belabonnement. Gebruikers die zijn ingesteld voor gedeeld bellen, hebben hierbij precies dezelfde functies en ervaring als wanneer ze in een persoonlijk telefoongesprek zouden zitten.

SIP Gateway-compatibiliteit

Voor organisaties met bestaande analoge apparaten van Cisco, Poly en AudioCodes is er goed nieuws: SIP Gateway is nu compatibel met deze apparaten. Een voordeel in de migratie naar Teams Phone, want deze apparaten hoef je nu niet meer te vervangen. 

1.000 kanalen per team

Het aantal kanalen dat je per team aan kunt maken in Microsoft Teams is uitgebreid naar 1.000. Maak naar hartenlust kanalen aan voor nieuwe projecten, teams en samenwerkingen. Eerlijk is eerlijk; wij zijn hier zelf altijd een beetje huiverig voor. Het kan namelijk ook juist ónoverzichtelijkheid creëren als je een wildgroei aan kanalen hebt. Bedenk dus wel altijd goed of het echt noodzakelijk is om een nieuw kanaal aan te maken. 

Cross-Cloud gasttoegang

Met deze feature krijgen gasten in jouw tenant toegang tot dezelfde functionaliteiten als gebruikers in jouw tenant. Zo kunnen zij in meetings ook gewoon hun scherm delen én (een hele fijne als je veel met externen werkt) bestanden delen in de chat. Maakt de mail weer een stukje overbodiger!

Verbeteringen in Videoclipberichten

Videoclips in Teams hebben een update gehad. Je kunt niet alleen videoclips opnemen en verzenden in één-op-één- en groepschats, maar vanaf nu vervang je ook je achtergrond, neem je je scherm op of stuur je clips met alleen audio. 

      

Nieuwe Apparaten

Elke maand worden nieuwe apparaten gecertificeerd en klaargemaakt voor gebruik met Teams. Je vindt alle apparaten voor verschillende soorten ruimtes en toepassingen op aka.ms/teamsdevices.

Poly TC10

De Poly TC10 is nu gecertificeerd voor Microsoft Teams als Scheduling Panel. Het twee-in-één aanraakscherm voor het plannen van ruimtes en het regelen van vergaderingen maakt het heel simpel om samenwerkingsruimtes te plannen en deel te nemen aan videovergaderingen. Binnen de kamer gebruik je de Poly TC10 om videogesprekken te voeren en buiten de kamer om direct vergaderingen te boeken. 

We sluiten deze update graag af met goed nieuws over de nieuwe versie van Microsoft Teams. Deze was al een tijdje beschikbaar in preview, maar inmiddels is hij algemeen beschikbaar voor Windows en Mac. Het doel van Microsoft was om een snellere, eenvoudigere, slimmere én flexibelere app te leveren. De preview-versie van het nieuwe Teams was tot twee keer sneller en gebruikte 50% minder geheugen .
 
Sinds de uitrol van de preview is er nog veel gesleuteld aan de nieuwe versie. Zo waren er een aantal cruciale functies die nog niet goed werkte, waardoor we jullie hebben aangeraden deze nog niet te gebruiken. Inmiddels heeft de nieuwe Teams nu de volledige functionaliteit voor bijna alle functies.  Met de overstap naar algemene beschikbaarheid zullen nieuwe functies en verbeteringen exclusief beschikbaar zijn in nieuwe Teams, dus zorg ervoor dat je deze bezit!

Upgraden naar nieuwe Teams gaat snel en naadloos: er is geen migratie vereist! Klassieke Teams-gebruikers worden de komende maanden automatisch geüpgraded naar de nieuwe Teams. Om vandaag nog aan je nieuwe Teams-reis te beginnen, zet je de schakelaar in je huidige Teamsomgeving om. Deze vind je linksboven in je scherm. 

Meer informatie over de voordelen van deze nieuwe Teams versie vind je hier

Andere Teams updates

Die vind je hier!

Het succesverhaal van BPD

Bekijk de case!