Intelligente camera ondersteuning en makkelijker Teams Rooms reserveren in de update van augustus

Na de enorme update van vorige maand, lijkt het bij Microsoft nu ook een beetje komkommertijd. Niet dat er niets te melden is hoor, maar of deze features nu daadwerkelijk het verschil gaat maken… Ach, het oog wil ook wat 😉

Maybelline Beauty-app

Op je werk wil je natuurlijk goed voor de dag komen, dat begrijpen we best. Maar tijdens een dagje thuiswerken kan het ook heerlijk zijn om lekker in je joggingbroek achter de laptop te zitten, zeker als je die dag toch geen afspraken hebt. Tot je een berichtje krijgt van die collega; ‘zo even tijd voor een call?’. Dan kan je natuurlijk een sprintje trekken richting de badkamer en je gezicht even gladtrekken met wat make-up, maar zelfs dat is tegenwoordig niet meer nodig met deze samenwerking met Maybelline.

Met deze app kan je tijdens meetings aan de slag met een virtuele make-up look. Ga je voor natural vandaag? Of kan je wel een smokey eye gebruiken? Je hebt met dit filter keuze uit 12 verschillende looks. Maar als je het ons vraagt, is gewoon je camera uit laten ook best prima op zijn tijd 😉. Maakt het niet minder leuk om het eens te proberen en dat kan, want deze feature is vanaf nu in preview uitgerold.


Roadmap

Gelukkig zijn er deze maand ook nog serieuze zaken te melden! Onderstaande features zijn sinds deze maand officieel uitgerold en zal je dus elk moment in gebruik kunnen nemen.

• Gezichtsherkenning voor Teams Rooms – Beschikbaar voor Pro-licentieklanten. Hiermee herkent de camera gezichten, waardoor deze gevolgd worden en de cameraweergave automatisch wordt bijgesteld.

• Intelligente camera-ondersteuning – Beschikbaar voor Pro-licentieklanten. Met IntelliFrame is je Teams Meeting verzekerd van onder andere gezichtsherkenning, actieve sprekerherkenning en 360-graden video.

• Teams Rooms Pro Management – Beschikbaar voor Pro-licentieklanten. Met een Insights Report krijg je inzicht in problemen, genomen maatregelen en pro-actieve waarschuwingen voor je Teams Rooms. Daarnaast krijg je ook een overzicht van tijdswinst die je gemaakt hebt door de updates en bugs die automatisch zijn verholpen.

• IntelliFrame voor NIET-AI camera’s – Beschikbaar voor Pro-licentieklanten. Met Cloud IntelliFrame worden (voornamelijk oudere) camera’s uitgerust met features die AI-gestuurde camera’s standaard bezitten. Denk hierbij dus aan het spraakgestuurd volgen van personen en het herkennen van gezichten.

• AI bij Front Row – Spatial Audio. Spatial Audio biedt een natuurlijkere en inclusievere audio-ervaring voor deelnemers die zich in de ruimte bevinden, waardoor het lijkt alsof externe personen zich fysiek in de ruimte bevinden.

• QR-code voor Teams Rooms Panels. Door een QR code op het Teams Rooms panel te scannen met de Teams app, reserveer je de ruimte gemakkelijk.

 

Zoals je hierboven al ziet, zijn veel Teams Rooms functies alleen uitgerold voor Pro-gebruikers. Wederom een reden om voor deze licentieversie te kiezen. Nog even weten hoe dit ook alweer zat? Een blog over de licentiestructuur lees je hier!

Meer weten over Teams Phone?

Bekijk de pagina!

Lees verder over Meeting Rooms

Bekijk de pagina