Extern samenwerken in dezelfde tenant met nieuwe features uit de april update!

Soms komen er van die nieuwe features voorbij, waar je echt op hebt zitten wachten. Deze maand hebben we daar een paar mooie voorbeelden van. Extern samenwerken in dezelfde tenant, je beeldscherm casten naar Meeting Rooms en chatten met jezelf. Het kan allemaal met deze nieuwe features!

Algemene updates

Microsoft Teams Connect

Een hele fijne nieuwe functie waar velen van ons lange tijd naar hebben uitgekeken. Microsoft Teams Connect zorgt ervoor dat je niet steeds van tenant hoeft te wisselen als je samenwerkt met andere organisaties binnen Teams. Super handig! Hoe werkt het precies? In de huidige situatie wordt je vaak als gast toegevoegd aan de tenant van een andere organisatie, om zo samen te werken binnen eenzelfde Teams kanaal. Hiervoor moet je switchen van tenant, want om bij dat kanaal te komen moet je naar de tenant van de andere organisatie. Met Microsoft Teams Connect is dit niet langer nodig. Er kunnen meerdere organisaties toegevoegd worden aan een kanaal, waardoor je niet langer als gast, maar gewoon als gebruiker aan het kanaal deelneemt. Eigenlijk gaat het hier om een nieuwe kanaaltype. Want naast privé en standaardkanalen, zijn er dus nu ook de gedeelde kanalen.

Misschien wel nog beter, is het nieuws dat deze functie inmiddels al in preview beschikbaar is! Het kan dus zijn dat jouw organisatie deze nog niet kan gebruiken. Dit zal dan in de loop van de komende maanden ook in jouw tenant worden uitgerold.

Zoekresultaten

De zoekresultaten in Teams hebben wederom een update gekregen. Heel simpel: Teams zorgt ervoor dat de zoekresultaten die aan jou voorgesteld worden, nóg relevanter zijn. Ze worden gebaseerd op context, filters en betere relevantie op basis van de mensen waarmee je communiceert binnen Teams.

Meetings

Automatisch webinars in je agenda

Als mensen zich inschrijven voor een webinar dat je organiseert, is het natuurlijk wel fijn als ze hier agenda-technisch rekening mee houden. Uiteraard wil je als organisator dat er zoveel mogelijk inschrijvers ook daadwerkelijk aanwezig zijn bij je webinar. Lopen de inschrijvingen voor je webinar via Teams? Dan zorgt Teams ervoor dat het webinar ook direct in de agenda van de inschrijver staat. Kost hen minder moeite en bezorgt jou als organisator een hogere opkomst!

Dagoverzicht in agenda

Als je nu in je agenda in de Teams app kijkt, zie je alleen een overzicht van geplande afspraken. Toch is het soms handig als je een volledig overzicht hebt van je agenda, zodat je ook lege uren kunt overzien. Met deze update is dat binnenkort werkelijkheid. Zo heb je beter overzicht over je beschikbaarheid per dag. Toch liever weer de oude view? Je kunt gemakkelijk switchen.

Calling

Bandbreedtebeleid

Beheerders stellen met deze nieuwe functie dynamisch bandbreedtebeleid in op basis van de locatie waar een gebruiker zich bevindt. Ze stellen hiermee beperktere bandbreedte in en schakelen bijvoorbeeld video uitwanneer gebruikers zich op een locatie bevinden waar de bandbreedte beperkt is. Zo wordt toch de betrouwbaarheid van de verbinding in stand gehouden. Zodra gebruikers zich weer op een locatie met een hogere bandbreedtecapaciteit bevinden, worden de beperkingen versoepeld en video automatisch weer gestart.

Wachtmuziek voor VoIP-gesprekken

Om ervoor te zorgen dat bellers in de wacht zich niet vervelen, stellen Teams-admins nu gemakkelijk wachtmuziek in. Hierbij wordt een keuze gemaakt uit standaard muziekjes of kan aangepaste muziek worden geüpload.

Devices

Casten van Teams-desktopclient naar Microsoft Teams Rooms

Zoals je thuis op de bank direct een video cast naar je televisie, is dit met deze update ook mogelijk in Teams Rooms! Je gebruikt Teams-casting om draadloos verbinding te maken met Teams Rooms, om zo de inhoud van je laptop te weergeven. Niet langer meer koppelen via HDMI, maar gewoon met een draadloze verbinding!

Roadmap

We sluiten deze blog natuurlijk graag nog even af met de functies op de Roadmap van april. De functies die dus daadwerkelijk nu al in gebruik zijn!

  • Chat bubbles zijn nu ook zichtbaar op Android tijdens een meeting in een Microsoft Teams Room. Zo kun je dus je aandacht verdelen tussen de meeting en de chat, zonder te hoeven schakelen tussen verschillende views.
  • Naast achtergronden in Teams zijn er nu ook filters beschikbaar om je videoweergave op te leuken tijdens een meeting. Pas bijvoorbeeld je lichtinval aan als je in een donkere ruimte zit of werk onzuiverheden weg.
  • Met antwoordsuggesties in Teams geeft Teams je een aantal korte antwoordmogelijkheden aan de hand van een bericht dat je krijgt in de chat. Hierbij wordt rekening gehouden met de context van het gesprek.
  • Soms moet je even snel ergens iets opschrijven om ervoor te zorgen dat je het niet vergeet. Maar wat als je geen pen en papier bij de hand hebt? Chat het naar jezelf! Met deze nieuwe functie kan dat.

Al deze functies zorgen er natuurlijk voor dat jij steeds efficiënter met Teams werkt. Zo haal je meer uit je dag, wat natuurlijk superfijn is. Maar haal je wel echt alles uit je Teams omgeving, als je er nog niet mee belt? Daar zijn wij het wel over eens; eigenlijk niet! Kijk daarom eens naar de mogelijkheden van Teams telefonie!

Lees verder over Meeting Rooms

Bekijk de pagina

Lees het whitepaper over Teams Phone

Download!