De nieuwe Microsoft Teams UI in de Teams update van april

Van 27 tot en met 30 maart was het in Orlando, Florida (USA) tijd voor de Enterprise Connect Conference. Dé conferentie op het gebied van communicatie en samenwerking, waar alle grote namen (Microsoft, Google, Cisco) aanwezig zijn. Met sprekers vanuit bijvoorbeeld Delta Air Lines, Forrester en Deloitte is dit voor de gemiddelde IT-er een grote droom om bij aanwezig te zijn. Gelukkig zijn ze bij Microsoft zo aardig om alle aangekondigde nieuwe features even voor ons samen te vatten. Houd je vast, want het zijn er nogal wat 😉

 Nieuwe Teams

Teams komt in een nieuw tijdperk terecht, zo kondigt Microsoft aan. Zo is er een nieuwe Teams app voor desktop ontwikkelt, die nu beschikbaar is in preview. Microsoft belooft dat je met de vernieuwde app sneller, eenvoudiger en flexibeler werkt. Benieuwd naar hoe de nieuwe Teams eruit ziet? Bekijk hier de introductievideo van Microsoft! 

Sneller

De meest voorkomende klachten over Teams, hebben betrekking op de snelheid van het openen van de app, vertraging bij het opstarten van meetings en het geheugengebruik. En aangezien Microsoft altijd goed rekening houdt met de wensen van gebruikers, zit de grootste upgrade dan ook in deze componenten. 

Zo is de nieuwe Teams app tot wel 2x sneller opgestart, duurt deelnemen aan een meeting 2x minder lang, schakel je 1,7x sneller tussen chats en kanalen, gebruikt de app 50% minder geheugen en tot wel 70% minder schijfruimte! Op deze manier blijf jij dus veel beter in de flow van je werk, zonder tegengewerkt te worden door langzame software. 

Eenvoudiger

De gebruikerservaring van Teams is met deze update ook verbetert. Meldingen worden simpeler weergegeven, waardoor je beter overzicht hebt. Er zijn interactieve emoji’s ontwikkelt en meetings krijgen een eenvoudigere en daardoor rustigere weergave.

Nieuwe Teams optimalisatie

Flexibeler

Veel Teams gebruikers werken samen met mensen over organisatiegrenzen heen, wat soms betekent dat ze Teams in meerdere organisaties en accounts gebruiken. In plaats van in- en uit te loggen bij verschillende tenants en accounts, meld je je nu aan bij alle tenants en accounts en ontvang je meldingen, ongeacht welke tenant je op dat moment gebruikt.
Nieuwe Teams flexibeler

 

Meetings

Samenwerkingsnotities

Een gezamenlijke agenda, notitie en een takenlijst die synchroniseert met Tasks of Planner. Dat kan straks met de samenwerkingsnotities in Teams! De notities zijn Loop-componenten, dus op ieder moment te bewerken.

Speaker Coach 

Je bent natuurlijk nooit te oud om te leren en het is altijd goed om jezelf te blijven verbeteren. Daar gaat Teams je een handje bij helpen! Speaker Coach geeft privé persoonlijke feedback over je spreek- en presentatievaardigheden, zowel in real-time als na de vergadering in een samenvatting. Deze informatie is dus alleen voor jou te zien en wordt niet opgeslagen bij de vergaderingsinfo.

Speaker Coach Teams

Video filters 

De mogelijkheden met AI worden bij Microsoft goed benut! Zo ontwikkel je met de nieuwe video filters gepersonaliseerde filters, die passen bij je organisatie of de soort meeting waar je aan deelneemt. 

AI video filters

Whiteboard templates

Met meer dan 60 nieuwe Whiteboard templates is er voor elke soort meeting of brainstorm wel een juiste te vinden. Je kunt ook onderdelen van de Loop in Whiteboard kopiëren en plakken vanuit Teams-chat en binnenkort vanuit Outlook-mail en Word.

Whiteboard templates Teams

Een vergadering verlaten op al mijn apparaten

Wanneer je deelneemt aan een vergadering via meerdere persoonlijke apparaten, kan het nog wel eens mis gaan bij het verlaten van de vergadering, bijvoorbeeld doordat je vergeet de vergadering te verlaten op één van de apparaten. Met deze functionaliteit verlaat je met één tik een vergadering op al je apparaten. 

Vergadering verlaten op al je apparaten

Teams Phone

Bezetinstellingen

Tijdens een meeting of telefoongesprek wil je liever niet afgeleid worden. Bij bezetinstellingen beheer je gemakkelijk de instellingen die bepalen hoe inkomende telefoontjes gerouteerd worden terwijl je op ‘bezet’ staat. Kies uit de optie om gesprekken door te laten komen, een bezettoon af te spelen of het gesprek door te sturen op basis van routeringen.

Bezet instellingen

Click-to-call

Snel, sneller, snelst. Dat is hoe de meeste mensen tegenwoordig werken. Met de Click-to-Call widget, plaats je op je website de optie om direct met een bepaalde afdeling in contact te komen. Zo kan je via de website een Teams-meeting opstarten. Het is natuurlijk de vraag of dit werkzaam is, maar voor onder andere supportteams, kan dit zeker gemakkelijk zijn!

Click to Call

Teams Phone kiesblok

De User Interface (UI) voor bellen via je telefoon heeft een upgrade gehad. Ook deze is weer ontworpen om sneller en eenvoudiger te bellen. 

Teams Phone kiesblok

Virtual front desk

Een handige feature voor de receptie. Met deze functie, is het voor hen namelijk mogelijk om hun plek te verlaten, zonder dat ze binnenkomende gasten uit het oog verliezen. Via het scherm starten gasten namelijk een gesprek op, die uitkomt bij degene naar wie dit is doorgeschakeld. Die kan de gasten dan de juiste weg wijzen of ze vragen om hun gegevens en even plaats te nemen. 

Virtual front desk

Chat and Collaboration

Nieuwe kanaal-ervaring

Met de nieuwe kanaal-ervaring in Teams zijn er ook binnen Teams-kanalen verbeteringen doorgevoerd. Zo start je een nieuwe post nu op door bovenaan de pagina direct te schrijven (voorheen moest je onderin klikken op ‘nieuw bericht’ en kwam de mogelijkheid dan pas omhoog), waardoor er eigenlijk een LinkedIn/Facebook-achtige ervaring ontstaat. Daarnaast wordt het pinnen van berichten makkelijker en heb je een beter overzicht van welke berichten je nog niet gelezen hebt.

Nieuw kanaal ervaring in Teams

Nieuwe bestandsapp in Teams

De weergave van bestanden in Teams gaat met deze update meer lijken op die op je desktop. Zo heb je onder ‘Home’ een overzicht van onlangs geopende bestanden, vind je bij ‘My Files’ persoonlijke bestanden op je OneDrive, bij ‘Shared’ bestanden die met je zijn gedeeld en heb je ook toegang tot downloads via Teams. 
Nieuwe bestandsapp in Teams

Profielkaart uitgebreid

Een uitgebreide weergave van de profielkaart in Teams, laat meer informatie zien van de persoon die je zoekt. Zo zie je her naast contactgegevens en functietitel, nu ook informatie als verjaardagen, voorgestelde taken en hun LinkedIn profiel.

 Profielkaart uitgebreid

Gecertificeerde devices

Poly Voyager Free 60 earbuds

De perfecte buds voor een ‘kristalhelder’ gesprek, als we Poly mogen geloven. Je stem wordt geïsoleerd, waardoor je dus perfect verstaanbaar bent. Centraal te beheren én gecertificeerd, dus ook je IT-afdeling is tevreden als je deze gebruikt.  

Poly Voyager Free 60 earbuds

Jabra Evolve2 Headset (50, 55, 65 Flex models)

De Jabra Evolve lijn is uitgebreid met maar liefst 3 nieuwe Flex modellen. Ze kunnen met twee verschillende devices tegelijk verbonden worden, hebben draadloos bereik en een lange gesprekstijd. Ideaal voor bellen en vergaderen met Teams!

Jabra Evolve2 Headset (50, 55, 65 Flex models)

 

Jabra SPEAK2 Speakerphones (40, 55, and 75 models)

Ook de Jabra Speakerphones hebben wat nieuwe modellen in de collectie. Draagbaar en dus inzetbaar in elke ruimte! 
Jabra SPEAK2 Speakerphones (40, 55, and 75 models)

Yealink BH71 Pro Headset

De BH71 mono Bluetooth headset (eigenlijk een klein oortje) belooft ruisvrije gesprekken, een groot draadloos bereik en een extra lange gesprekstijd.
Yealink BH71 Pro Headset

Devices

Teams displays: Nog gebruiksvriendelijker dan voorheen

Met de nieuwste QR-code-aanmeldingsmogelijkheid die later deze zomer beschikbaar komt, kunnen externe gebruikers van Meeting Rooms naadloos toegang krijgen tot hun persoonlijke Teams-account door een QR-code op een Teams-display te scannen en de Teams-app op hun mobiele telefoon te gebruiken om sneller in te loggen.

Met deze update hoeven gebruikers niet langer handmatig hun inloggegevens in het apparaat in te voeren, wat natuurlijk veel tijd kost. 

Teams displays Nog gebruiksvriendelijker

Verlengde reservering

Duurt je vergadering langer dan gepland? Je verlengt je reservering met deze update gemakkelijk op het panel in de ruimte. 

Verlengde reservering

Op de hoogte blijven van de nieuwe functionaliteiten in Teams? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina. Je krijgt dan deze blog en andere handige informatie één keer per maand in je mailbox. Tot de volgende!

Meer over Teams Calling?

Bekijk de pagina

Meer over Teams Meeting Rooms

Bekijk de pagina's