Automatisch laten zakken van de opgestoken hand in de Teams update van mei

Na een grote hoeveelheid nieuwe functionaliteiten in april, is de update van deze maand iets rustiger. Dat betekent niet dat er geen pareltjes van nieuwe features zijn. Bijvoorbeeld deze: het automatisch laten zakken van de opgestoken hand. Dat scheelt veel verwarring! Ontdek deze en andere nieuwe functionaliteiten in de nieuwe Teams update.  

Meetings

Automatisch zakken van de opgestoken hand na het spreken in Teams-vergaderingen

Een veelgebruikte functie in Teams-vergaderingen is het virtueel opsteken van je hand om iets te vragen of te zeggen. Het is een handige feature, maar kan voor verwarring zorgen als je vergeet om je hand weer naar beneden te doen. Want betekent dat dat je nog iets wil zeggen? Of ben je gewoon vergeten het opgestoken handje weer uit te klikken? De presentator of leider in het gesprek raakt het overzicht kwijt en weet niet meer wie zijn hand daadwerkelijk opsteekt om nog iets bij te dragen. 

Met de nieuwste update is dit probleem opgelost. Wanneer je je hand opsteekt en spreekt tijdens een vergadering, ontvang je een melding dat je hand binnenkort automatisch zal zakken. Je kunt ervoor kiezen om je hand omhoog te houden door op de knop "Omhoog houden" te klikken. Als je niet reageert op de melding, zal je hand automatisch zakken. Dit zorgt voor een soepeler verloop van vergaderingen en stelt de spreker in staat om de onbeantwoorde vragen te benaderen. Let op: Deze update is momenteel alleen beschikbaar voor Microsoft Teams Desktop.

Automatisch hand naar beneden

Automatische muting bij echo-detectie

Als meerdere gebruikers zich in dezelfde ruimte bevinden tijdens een Teams-vergadering en audio gebruiken, kan er een echo ontstaan. Met de nieuwe update kan Teams detecteren of er andere Teams-apparaten in de buurt zijn die ook audio gebruiken. Teams meldt dit aan de andere gebruikers die aan de vergadering deelnemen en schakelt automatisch de microfoon en luidsprekers van deze gebruikers uit. Op elk gewenst moment kunnen ze de audio functionaliteit weer inschakelen. 

Een tip van ons, als je met alle deelnemers van een vergadering in een goed ingerichte Meeting Room gaat zitten, heb je geen verschillende apparaten nodig en heb je van echo’s en anders verstoringen sowieso geen last meer.😉 Klinkt goed toch? In deze blog leggen we je uit hoe je dit doet. 

Ultrasound detectie

Ondertiteling bij video’s in PowerPoint Live

Vanaf nu ondersteunt Teams ondertiteling voor video's die in een PowerPoint-presentatie zijn opgenomen en worden gepresenteerd in Teams. Als de video ondertiteling bevat, krijgen alle kijkers automatisch de optie om de ondertiteling in te schakelen. De ondertiteling wordt onderaan de dia weergegeven. Als een video geen ondertiteling heeft, wordt de optie om ondertiteling in te schakelen niet weergegeven.

Ondertiteling bij videos in PowerPoint Live

 Verbeterde videokwaliteit met Green Screen in Teams Meetings

Heb je ooit gelachen om een collega wiens oor of een stuk haar plotseling verdween tijdens een videovergadering vanwege de achtergrond? Met deze nieuwe feature wordt de scherpte en definitie rond je gezicht, hoofd, oren en haar verbeterd wanneer je een achtergrond gebruikt tijdens een Teams Meeting. Ook als je een object wilt tonen, zal dit beter zichtbaar zijn voor de andere deelnemers. Zorg ervoor dat je een effen kleurenscherm of een lege muur achter je hebt voor het beste resultaat.

Green screen Teams

Green screen Teams

Teams Phone

Geen nieuwe features voor Teams Phone

Deze maand zijn er geen nieuwe functionaliteiten aangekondigd of uitgerold voor Teams Phone. Heb je suggesties voor nieuwe features of aanpassingen? Laat je stem horen via deze link en stem op de suggesties die er al zijn. Zo kan Microsoft zien welke functionaliteiten hoog op het prioriteitenlijstje staan.

Teams Rooms en Devices

Audiocodes RXV81 video collaboration bar voor Microsoft Teams op Android

Het is belangrijk dat je producten gecertificeerd zijn voor Microsoft Teams. Dit zorgt voor een betere werking en scheelt een hoop support tickets voor IT. Efficiënter voor je IT-beheer dus 😉. Een nieuw gecertificeerd apparaat voor Microsoft Teams Rooms op Android is de Audiocodes RXV81. Deze standalone video collaboration bar is ontworpen voor huddle rooms en middelgrote vergaderruimtes. Hij draait op het Android 12 besturingssysteem en beschikt over de nieuwste beveiligings- en privacy functies. Je kunt het apparaat eenvoudig op afstand beheren voor een efficiënte ondersteuning. Bovendien biedt het een geweldige Microsoft Teams vergader ervaring, waarbij gebruikers met één klik kunnen deelnemen aan vergaderingen. De Audiocodes RXV81 levert uitstekende audio en haarscherpe beeldkwaliteit dankzij de ingebouwde luidsprekers, 6 microfoons, full HD en ePTZ met 5x zoom.

Audiocodes RXV81


Yealink Meeting Board Camera 6X voor Microsoft Teams Rooms op Android

Deze camera is een aanvulling op de Yealink Meetings Board 65'' en 86'' voor Android. De camera maakt gebruik van AI-technologie en biedt verschillende weergavemogelijkheden, zoals Auto Framing en Picture-in-Picture.

Camera 6X Yealink

Live Events en Webinars 

Reminder e-mails voor webinars 

Een van de belangrijkste aspecten om zoveel mogelijk deelnemers aan je webinar te hebben en no-shows te voorkomen, is het sturen van herinneringsmails. Nu kun je dit ook doen via Teams met geautomatiseerde herinneringsmails. Deze e-mails worden verzonden naar alle bevestigde inschrijvingen op een door jou ingestelde datum en tijd. De e-mail bevat een aanpasbare kopregel, webinargegevens en een link om deel te nemen. Zo blijft het evenement top of mind bij de deelnemers.

Elke maand lichten wij de belangrijkste functionaliteiten en producten uit in de Teams Update. Tip: Abonneer onderaan deze pagina op onze nieuwsbrief en mis het niet 😉. 

Meer lezen over Teams Phone?

Bekijk de pagina

Meer over Teams Meeting Rooms

Bekijk de pagina's