Teams Update Juli - Inspire en eindelijk het nieuwe Attendance Dashboard voor Teams Live Events!

De vakantie mag dan wel begonnen zijn, bij Microsoft zitten ze wederom niet stil. Ze kondigden weer een hoop nieuwe features aan deze maand en het was weer tijd voor Microsoft Inspire! We zetten de opvallendste aankondigingen en natuurlijk alle nieuwe Teams features voor je op een rijtje! 

Inspire 2021

Inspire, hét partnerevent van Microsoft, vond ook dit keer helaas weer niet plaats in Las Vegas. Gelukkig werden alle kennissessies live uitgezonden en hoefde onze Rogers niets te missen. We hebben dan ook een aantal mooie ontwikkelingen voorbij zien komen, die we graag met je delen.

Microsoft Teams-klanten krijgen de mogelijkheid om Microsoft Dynamics 365-gegevens in Teams te bekijken en te bewerken, zelfs zonder Dynamics 365-licentie. Hiermee kunnen organisaties nog beter inzetten op productiviteit voor hun medewerkers, omdat alle gegevens die beschikbaar zijn in Dynamics hiermee ook direct te zien zijn in Teams. Met machtigingen kan precies worden bepaalt wie welke gegevens in kan zien, dus ook aan AVG- en GDPR-regelgeving is gedacht. Hieronder zie je hoe dit eruit komt te zien.

 
Weergave van de Dynamics-integratie in een kanaal

Weergave van de Dynamics-integratie in een meeting

Naast het nieuws over de Dynamics deed Microsoft nog meer grote aankondigingen. Zo hebben ze naar eigen zeggen vanaf nu voor elke coreproces binnen een bedrijf een app die in het dagelijkse werk kan worden gebruik. Op onderstaande afbeelding kan je zien dat er voor zo goed als elke afdeling binnen elke organisatie wel een Microsoft App te gebruiken om de dagelijkse werkzaamheden te optimaliseren. Daarnaast verbetert ook de integratie van apps van derden in Teams, waardoor je als organisatie je workflows optimaal integreert in één systeem.

Attendance dashboard

Deze functie hebben we een tijdje terug al eens aangekondigd, maar lijkt nu dan eindelijk in gebruik. Wij zijn er in ieder geval heel blij mee. Met het attendance dashboard heb je na afloop van een webinar veel beter inzicht in het aantal deelnemers en hun gedrag. Voorheen was het attendee rapport nogal onoverzichtelijk en moest je erg puzzelen om wat inzicht te verschaffen. Zie je het  attendance dashboard nog niet? Heb even geduld. Het wordt namelijk nu uitgerold, dus komt echt zo snel mogelijk ook in jouw tenant.

Taken aanmaken

Dan nog een functie die we al eerder aankondigden, maar nu uitgerold wordt. Het aanmaken van taken vanuit een bericht. Handig, snel en voorkomt dat je dingen vergeet op te pakken!

Alle raised hands omlaag

Als organisator van een meeting heb je met deze feature de mogelijkheid om alle ‘raised hands’ in één keer tegelijk weg te klikken. Bijvoorbeeld handig wanneer het de bedoeling is als vragen pas na afloop beantwoord of wanneer de functie gebruikt wordt om te stemmen.

Meerdere spotlights

De spotlight functie kenen we natuurlijk al even. Maar wat te doen als je met 2 of meer presentatoren tegelijk een presentatie moet doen? Met de multiple spotlight functie is dat nu veel makkelijker! Je kunt tot wel 7 mensen tegelijk in de spotlight zetten. Deze functie werkte wel al voor jezelf, maar nog niet voor alle deelnemers.

Chat bubbles

Een leuke nieuwe functie die je misschien wel al voorbij hebt zien komen: de chat bubbles. Deze komen tijdens een meeting omhoog in je scherm, zodat je niet meer per sé de chat hoeft te openen om te zien wat er gezegd wordt. Overigens is deze functie optioneel en kan je hem ook uitschakelen, mocht je het vervelend vinden.

Laser point in PowerPoint

Lekker old school: de mogelijkheid om te tekenen en een laserpen te gebruiken in je PowerPoint, dat kan straks in PowerPoint Live! Even wat extra aandacht op een bepaald stukje in je presentatie kan nu heel makkelijk met de laserpen of door te tekenen in de PowerPoint. Goed om te weten: alleen degene die de presentatie deelt (en dus de controle erover heeft) kan deze functie gebruiken.

Gallery view op mobile

De Large Gallery view voor mobiel krijgt een update. Momenteel zie je maar 10 deelnemers, maar met deze update heb je de mogelijkheid om te bladeren naar volgende pagina’s met andere deelnemers.

Geluid delen op mobiel

Een functie die we al kennen vanuit de Desktop versie van Teams. Je kunt vanaf nu ook je devicegeluid delen wanneer je een scherm op je telefoon deelt in Teams. Handig als je een video met muziek of voice over wil laten zien!

Op de hoogte gehouden worden van alle nieuwe update? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt de Teams Update elke maand in je mailbox! Meer informatie over de tijdens Inspire aangekondigde nieuwe features, vind je hier

Het succesverhaal van BPD

Bekijk de case!

Deelnemen aan de Teams Phone workshop?

Schrijf je in!