Teams update februari - Updates op bestaande features

Dat Teams een steeds volwassener product wordt, is te merken aan het aantal updates die elke maand gecommuniceerd wordt. Het aantal grote en noemenswaardige nieuwe features neemt af, terwijl het aantal updates op bestaande features juist toeneemt. Nog steeds allemaal met hetzelfde doel: het gebruik van Microsoft Teams makkelijker en efficiënter maken!

Meetings

Navigatie in galerij

In de gallerijweergave zit natuurlijk een maximum aan het aantal video’s dat getoond wordt. 9 of 49 bijvoorbeeld, afhankelijk van je instellingen. Zijn er meer video’s dan dit aantal? Dan heb je vanaf nu een navigatieknop, waarmee je door de tabbladen met videoweergaves bladert!

Werkbalk optimalisatie

De werkbalk in een Teams Meeting is natuurlijk niets nieuws. De weergave hiervan wel! Misschien heb je deze functie al voorbij zien komen, maar de weergave van de werkbalk is een beetje gewijzigd en hierdoor nog gebruiksvriendelijker.

werkbalk optimalisatie in microsoft teams

Teams vergaderingen en webinars live streamen naar Meta Workplace Live

Met behulp van de nieuwe Workplace Live app op Teams, is het vanaf nu mogelijk om je meetings en webinars te livestreamen naar Meta apps (Facebook & Instagram). Voeg gewoon de Workplace Live app toe aan je Teams vergadering of webinar, log in met je Facebook of Instagram account en selecteer het evenement dat je wilt live streamen.

Webinar livestreamen op meta

Teams Rooms and Devices

Whiteboard starten vanuit een Teams-vergadering voor Teams Rooms

Gebruikers van Teams Rooms op Windows kunnen nu een Microsoft Whiteboard starten in Teams-vergaderingen met behulp van de one-touch-functie voor het delen van content vanuit de consoles in de vergaderruimte. Wanneer het Whiteboard vanuit de ruimte wordt gestart, wordt het toegewezen aan de organisator van de vergadering, die daar dan ook beheerder van wordt.

whiteboarden in microsoft teams

Teams Console optimalisatie

Naast de werkbalk in de Teams Meeting, heeft ook de Teams Console in de Teams Room een transformatie ondergaan. Gebruikers die zich in de ruimte bevinden, hebben nu namelijk de optie om te chat wel of niet te tonen en te bepalen waar deze dan zichtbaar moet zijn op het scherm. Zo pas je deze gemakkelijk aan, aan de wensen van degenen die zich op dat moment in de ruimte bevinden.

Lees het whitepaper over Teams Calling

Download!

Eerst meer weten over de mogelijkheden?

Bekijk de pagina