November update: Verschillende vensters tegelijk zien in Microsoft Teams

Ignite is alweer even voorbij. Er werden interessante en handige features gedeeld. Een aantal hiervan zijn nu al beschikbaar gesteld. We laten het graag aan je zien. Verder in deze update nieuws over het werken met PDF-documenten en heel veel tijdsbesparing door uitklappen van verschillende vensters in Teams. Hoe dit precies werkt, lees je in deze blog! 

Meetings

Zitplaatsen toewijzen in Together mode

De updates voor Together mode houden niet op. Vorige maand werd deze al aangekondigd tijdens Ignite! Met deze nieuwste optie wijzen organisatoren en presentatoren van vergaderingen nu stoelen toe aan deelnemers in de Together mode. Je bepaalt hiermee dus zelf op welke plek bepaalde deelnemers te zien zijn.

Gedeelde inhoud uitklappen in een apart venster

Eerst was het zo dat je alleen individuele Teams chatgesprekken, vergaderingen en gesprekken in een apart venster kon openen. Handig, want dan hoef je niet heel de tijd te schakelen. Nu is er ook de mogelijkheid om gedeelde vergaderinhoud in een apart venster te tonen, zodat je zowel gedeelde inhoud als vergaderdeelnemers gemakkelijk kunt zien. Zo verdeel je de inhoud en de deelnemers bijvoorbeeld over 2 schermen en zie je hen in één oogopslag, zonder dat beiden elkaar in de weg zitten. 

Live vertaalde ondertiteling in Teams Premium 

Heb je weleens vergaderingen in een andere taal? Dan is dit een uitkomst voor jou. De feature ‘Live vertaalde ondertiteling voor Microsoft Teams’ zorgt namelijk voor AI-gestuurde, realtime vertalingen van 40 gesproken talen. Zo lezen deelnemers van de vergaderingen ondertiteling gelijk in hun eigen taal. Dit helpt taalbarrières te verminderen en je gesprekken verlopen productief en moeiteloos. 

Live vertaalde bijschriften is tijdelijk beschikbaar voor alle klanten. Zodra Teams Premium beschikbaar is, heeft elke gebruiker een Microsoft Teams Premium-licentie nodig. Als een organisator Teams Premium heeft, kunnen alle vergaderplatforms profiteren van live vertaalde bijschriften. Meer weten? Zie Teams Premium add-on voor Microsoft Teams voor meer informatie.

Bijgewerkte begeleidende modus voor mobiel 

Deze bijgewerkte begeleidende modus was eerder beschikbaar in iOS en is nu beschikbaar in Android. Wat er verbeterd is, zetten we nog even voor je op een rijtje. Microsoft Teams op mobiel wordt bijgewerkt met snelle toegang tot chat, live reacties en het Microsoft Whiteboard. Deze bijgewerkte begeleidende modus biedt ook eenvoudigere toegang tot de mogelijkheid om deel te nemen aan een vergadering, de Room te dempen of camera aan / uit te zetten. Verder verbeteringen voor mobiel zijn: 

- Je kunt nu met één klik deelnemen aan een vergadering op zowel mobiel als Microsoft Teams Room
- Je hebt eenvoudig toegang tot chat, deelnemerslijsten (zien wie er in de vergadering zit), live reacties en hand opsteken
- Audio op het mobiele apparaat wordt automatisch uitgeschakeld om echo te voorkomen. 

Phone/Calling 

Aanmaken van contactgroepen in de app Gesprekken

Het aanmaken van contactgroepen is nu beschikbaar in het rechterpaneel van de app ‘Gesprekken’. Je kunt nu nieuwe groepen aanmaken en de bestaande groepen bewerken. 

Contact groups Teams

Gecertificeerde apparaten

Neat Frame

De Neat Frame is een draagbaar, staand persoonlijk videoapparaat dat goed te combineren is met laptops en desktopcomputers. Dit apparaat is geschikt voor flexibele hybride werkscenario's, omdat het in verschillende omgevingen kan worden gebruikt: thuis, op kantoor, in focuspods of voor hot desking. Gebruikers kunnen zich aanmelden bij Microsoft Teams op Neat Frame en hun agenda, bestanden en chats synchroniseren. Wij hebben deze in het echt gezien en wij vinden hem heel tof voor verschillende scenario’s. Denk bijvoorbeeld aan een (tijdelijk) onbemande receptie. De bezoeker meldt zich en komt in persoonlijk contact (door middel van spraak en beeld) met zijn afspraak waarna hij plaats neemt en wacht totdat hij opgehaald wordt. Ideaal als de receptionist net even met pauze is!

Neat

Chat & Samenwerken 

Microsoft 365 verbonden sjablonen

Microsoft heeft het beste van Microsoft Teams-sjablonen en SharePoint-site-sjablonen met elkaar gecombineerd. Wanneer je nu een nieuw team maakt met behulp van een standaardsjabloon,  bijvoorbeeld de sjabloon Projectbeheer, worden de projectbeheerkanalen en -apps en het gekoppelde SharePoint-sjabloon automatisch toegepast. Scheelt weer een aantal handelingen! 

Adobe PDF-experience 

Een functie waar wij heel blij van worden. Tenant admins kunnen in het Teams admin center Adobe Acrobat instellen als de standaard app. Zo kunnen zij PDF-documenten bekijken en bewerken in Microsoft Teams. Momenteel opent een PDF-document nog in Teams, waardoor je het niet kunt gebruiken zoals je in Adobe wel kunt. Eindgebruikers bekijken, doorzoeken, becommentariëren en annoteren PDF-bestanden zonder een Adobe Acrobat-abonnement of een Adobe ID. Deze functie is in openbare preview. 

Adobe in Teams

Videoclip

We vertelden er al eerder over dat dit eraan zat te komen, maar deze functionaliteit kun je nu echt gaan gebruiken! Wil je opvallen in je gesprekken? Met de functie ‘videoclip’ neem je makkelijk korte videoboodschappen op en verzend je die net zo gemakkelijk in een chat. Zo laat je een blijvende indruk achter en trek je de aandacht van de kijker, in tegenstelling tot gewone tekst. De ontvanger van de videoclip kan eenvoudig antwoorden met een chatbericht of een eigen videoclip. Nu dus beschikbaar op desktop en tegen het einde van het jaar in openbare preview op mobiel.

Bestanden in een chat en OneDrive-map in Teams verwijderen of hernoemen

Om een bestand in een chat te hernoemen of te verwijderen, ga je naar het tabblad Bestanden en zoek je het gewenste bestand. Selecteer vervolgens ‘Meer opties’ (de drie puntjes) op het bestand en pas het gemakkelijk aan. 

Om een bestand uit je OneDrive te hernoemen of te verwijderen, selecteer je ‘Meer’ onder in de app en vervolgens ‘Bestanden’. Zodra je het gewenste bestand hebt gevonden, selecteer je de drie puntjes en kies je voor hernoemen of verwijderen.

Teams agenda bevat nu pop-outs van planningsformulieren

Je kunt nu in je Teams-agenda een bestaande vergadering in een apart venster openen via het pop-up icoontje. Dit kan dus ook tijdens en aanmaken van een nieuwe vergadering. Dankzij deze functie kun je nu dus meerdere vergaderingen in aparte vensters bekijken en tegelijkertijd ook je chats bekijken of bestanden bewerken. Continue moeten wisselen van app is dus verleden tijd. Heel fijn!   Beheer

Verbeterde gebruiksanalyses voor Teams-beheerders en -gebruikers

Er zijn updates en verbeteringen aangebracht aan Teams-gerelateerde gebruiksrapporten in het Microsoft 365 admin center om deze nauwkeuriger te maken en te upgraden. Er is nu consistentie in de verschillende rapportages. De Teams admin center gebruiksrapporten en eindgebruiker analyses in Teams zijn geüpdatet en hebben nu dezelfde onderliggende gegevensbron als Microsoft 365 Admin Center Teams gebruiksrapporten.


Weer genoeg nieuws om mee aan de slag te gaan, lijkt ons zo. Tot de volgende update!

Lees het whitepaper over Teams Phone

Download!