Microsoft Teams in drie jaar tijd van vernieuwende applicatie naar essentiële tool voor de thuiswerkers!

Deze maand bestaat Microsoft Teams drie jaar. Wat zijn er veel ontwikkelingen geweest! Over de hele wereld gebruiken organisaties Teams. De afgelopen weken is dit platform helemaal omarmd door de thuiswerkende organisaties. Lees inspirerende voorbeelden en ontdek welke nieuwe features eraan komen.

Even de cijfers erbij

We hebben een aantal interessante Teams statistieken voor jou opgezocht:

  • De afgelopen periode is het gebruik van Teams verveertienvoudigd!
  • Er zijn meer dan 900.000.000 ontmoetingen en belminuten per dag gegenereerd!
  • Binnen een week zijn er meer dan 12 miljoen gebruikers bijgekomen

Inspirerende voorbeelden

Er zijn talloze verhalen van organisaties m.b.t. COVID19 die Teams gebruiken om te verbinden, super inspirerend. Een professor aan de Universiteit van Bologna in Italië deelde op Twitter hoe de school binnen vier dagen 90 procent van de cursussen online naar Teams verhuisde, wat zeker een primeur is in de meer dan 900 jaar durende geschiedenis van de universiteit. Artsen van het St. Luke’s University Health Network in Pennsylvania gebruiken Teams voor videoconferenties met patiënten, vooral degenen die het meest kwetsbaar zijn, als een manier om zowel patiënten als zorgverleners te beschermen. Maar ook in Nederland zien we dat Teams bedrijven inspireert tot nieuwe vormen van samenwerken.

Zo vergaderde bijvoorbeeld Stedin voor het eerst in de historie met de hele Raad van Bestuur en De Raad van Commissarissen op afstand en digitaal. ‘Het bedrijf functioneert en alle afdelingen in het bedrijf doen mee. Het is fascinerend dat veranderprocessen en een andere manier van werken noodgedwongen veel sneller gaan en super goed gaan’, vertelt de CEO op social media.

Nieuwe features op Microsoft Teams

Teams blijft zich ontwikkelen en investeren in ervaringen die het makkelijker maken voor teams om te communiceren en samen te werken. Microsoft geeft nog geen exacte datum wanneer deze features komen. Maar dit komt er dit jaar aan!

Real-time ruisonderdrukking

We zijn allemaal weleens in een online meeting geweest waarin een deelnemer luidkeels aan het typen is op zijn toetsenbord. En deze tijd is een meeting waarbij je kinderen op de achtergrond hoort ook geen uitzondering. Real-time ruisonderdrukking helpt om storende achtergrondgeluiden te minimaliseren, zodat je gewoon kunt horen wat er wordt gezegd.

Raise your hand

In online meetings met veel deelnemers kan het op afstand soms moeilijk zijn om aan te geven dat je iets te zeggen hebben. Met de functie ‘handopsteken (raise your hand)’ kan iedereen in de vergadering een visueel signaal afgeven dat hij of zij iets te zeggen heeft. Handig ook in deze tijd voor virtuele klaslokalen, waarin kinderen dus virtueel hun hand kunnen opsteken om iets te vragen.

Put out chats window

Teams stelt je binnenkort in staat om chats in een apart venster te plaatsen, zodat je je workflow kunt stroomlijnen en gemakkelijker kunt schakelen tussen lopende gesprekken.

Altijd chatten

Met offline en lage-bandbreedte-ondersteuning kun je chatberichten lezen en reacties schrijven, zelfs zonder internetverbinding. Je bent zo nog makkelijker bereikbaar, waar je ook bent.

Maak van Teams je complete telefoonsysteem!

Het is duidelijk dat het mogelijk maken van samenwerken en thuis je klanten te woord kunnen staan, belangrijker is dan ooit. Ook na deze uitdagende tijd zal het een blijvende waarde hebben. Nadat je Teams hebt aangezet is het wellicht tijd voor de volgende stap! We zijn met veel partijen in gesprek om Calling toe te voegen aan Teams of een hybride oplossing te implementeren met Skype for Business en Microsoft Teams. Wil je hier meer over weten? Kijk ons webinar terug, waarin we samen met Microsoft een primeur onthullen over bellen in Teams.

Meer weten over bellen in Teams? Bekijk de pagina!

Dat doe je hier