Kerst via Microsoft Teams? Dat kan met deze nieuwe features!

December is een tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. En we kunnen niet anders zeggen, dan ‘Oh… Wát een jaar!’. 2020 is er één die we niet snel zullen vergeten. Eén die grote impact heeft gehad op heel veel organisaties. En zoals Satya Nadella van Microsoft zei; er heeft 2 jaar digitale transformatie plaatsgevonden in 2 maanden tijd. En dat was te merken, want we hadden de afgelopen maanden elke keer een update met nieuwe Teams features voor je klaar staan. En gelukkig is er ook deze maand nog iets nieuws met je te delen.

Eerst even een recap. We hebben in totaal bijna 50 nieuwe features met je gedeeld en dat zijn voornamelijk de features voor dagelijks gebruik van Teams Calling & Meetings. Dan zijn er ook nog eens talloze nieuwe features gereleased voor Teams Phones, Meeting Rooms devices en IT-beheerders. We zetten de meest opvallende features voor Teams Calling & Meetings van het afgelopen jaar nog even voor je op een rij.

Breakout Rooms

Lang verwacht en dan een paar dagen geleden éindelijk echt uitgerold. De Breakout Rooms! Verdeel projectgroepen of klassen onder in groepen en laat ze met elkaar aan de slag gaan in een virtuele Breakout Room. Je kunt ze vooraf instellen en deelnemers verdelen, of ze random laten plaatsen. Stel in wanneer de Breakout Rooms worden opgeheven en laat iedereen weer automatisch terugkomen in de centrale meeting. Mooi voornemen om in het nieuwe jaar eens mee aan de slag te gaan!

Together mode

De Together mode was een bijzondere, maar ontwikkelt vanuit iets wat door Microsoft werd opgemerkt aan de hand van een onderzoek. Wat bleek; we zijn in virtuele meetings minder productief dan wanneer we fysiek aanwezig zijn. Dit heeft voornamelijk te maken met de letterlijke afstand die we voelen. Door iedereen in ‘dezelfde ruimte’ te plaatsen, zou je het gevoel hebben dat je letterlijk bij elkaar aanwezig bent in dezelfde ruimte. Ook gewoon goed te gebruiken bij bijvoorbeeld colleges, waardoor het net lijkt alsof je gewoon bij elkaar in de klas zit!

7×7 view

Ook goed te gebruiken voor klassen en meetings met grote groepen; de 7×7 view! Na de uitrol van de 3×3 view, bleek al snel dat dit niet voldoende was. Meetings bestaan namelijk met regelmaat uit meer dan 9 personen, waardoor je dus nooit iedereen tegelijk kunt zien. Met de 7×7 view en dus 49 personen die je tegelijk kunt zien, zal dit niet zo snel meer het geval zijn. Overigens is het maximale aantal op een telefoon 6 (in 2×3 of 3×2).

Spotlight

Met de Spotlight functie kan je het beeld van 1 persoon vastpinnen, waardoor deze persoon altijd getoond wordt, ook als deze niet aan het praten is. Later werd ook de ‘Spotlight for all attendees’ gereleased, waarbij je als presentator 1 persoon kan vastpinnen bij iedereen.

Hard mute en unmute

Vergelijkbaar met de spotlight, want ook deze is erg handig voor presentaties en meetings met grote groepen. Als presentator kan je met de hard mute functie alle deelnemers tegelijk muten op zo’n manier, dat ze zichzelf niet kunnen unmuten. Met de ‘allow to unmute’ kun je aangeven wanneer een persoon zichzelf weer mag unmuten.

What’s new in Microsoft Teams

Dan even terug naar december. Ook deze maand zijn er zoals gezegd weer een aantal nieuwe features gereleased en extra leuk, sommige zijn helemaal in kerst thema! Even in het kort:

  • Ruisonderdrukking met AI, zodat je ook zonder goede headset met ruisonderdrukking goed te verstaan bent. Met AI wordt geconcentreerd op het spraaksignaal en valt ander geluid dus weg.
  • De volledig scherm modus is terug. Ook je titelbalk en taakbalk vallen hiermee weg, waardoor je je optimaal kunt concentreren op de meeting.
  • Je kunt belangrijke berichten vastzetten in een team zodat deze altijd meteen getoond worden bij het openen van het team en niet weg raken tussen de andere berichten.

Kerst via Teams

En dan, de reden waarom we dit blog allemaal geopend hebben😉… De speciale kerst features in Teams! Om te beginnen zijn er speciale kerstachtergronden ontworpen door Microsoft. Geeft meteen een feestelijke uitstraling en gegarandeerd een goede binnenkomer. Tip: maak je eigen kerstachtergrond met jullie bedrijfslogo! Dan is je kerst via Microsoft Teams helemaal compleet!

Kerst achtergrond Teams
Ook grappig; gebruik de Winterwonderland Together mode in Teams. Together mode, maar dan nét even anders.

Grote kans dat ook je kerstborrel online plaatsvindt. Misschien gaat dit wel in combinatie met een kerstquiz. In dat geval, hebben we ook daarover goed nieuws! Kahoot! (een app die veel gebruik wordt voor online quizzen) is te integreren in Microsoft Teams! Deelnemers doen nog steeds mee via hun telefoon, maar als host kun je de quiz wel via de app maken en delen met de deelnemers. Hopelijk krijgen met deze kerst features de vele kerstdiners die via Teams gehouden worden toch nog een beetje sjeu.

We hopen je volgend jaar weer te kunnen helpen met nieuwe Microsoft Teams features. Terugkijken op vorige updates kan natuurlijk ook, dat doe je hier. Volgend jaar, nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuwe features!

Plannen met Teams voor het nieuwe jaar?

We helpen graag!