Januari update: eindelijk in gebruik én handige lobby features!

Tot op heden verschilt 2021 nog weinig met 2020. Thuiswerken blijft de norm, maar met Microsoft Teams blijven we toch met elkaar in contact. Microsoft blijft ook dit jaar trouw elke maand met nieuwe features komen voor Microsoft Teams! Toch fijn, die blijvende innovatie. We nemen je in dit blog mee in de laatste nieuwe snufjes van het platform.

Nu echt in gebruik

Allereerst een aantal features waar we je al eerder over verteld hebben. De oplettende Teams gebruiker heeft ze ongetwijfeld al voorbij zien komen. We hebben het over de Breakout Rooms, einde-meeting notificaties en de nieuwe ‘join’-experience. Deze features zijn nu echt in gebruik. De nieuwe ‘join’-experience hebben we nog niet zoveel over verteld. Deze komt tevoorschijn op het moment dat je wilt deelnemen aan een meeting. Het geeft je direct de mogelijkheid om je devices goed in te stellen. Zo ga je dus goed voorbereid de meeting in!

Teams

Real -time vertaling in Live Events


Het vertalen van Engels naar zo’n 50 andere talen tijdens een Live Event, was voor Microsoft Teams al geen probleem. Sinds deze maand zijn er nog veel meer talen bij gekomen, die vanaf nu live vertaald kunnen worden. Zo verstaat Teams tegenwoordig ook onder andere Nederlands, Zweeds, Koreaans, Frans, Spaans, Japans en Russisch. Voor internationale ondernemers een welkome toevoeging aan het platform.

Deze functie is overigens nu ook beschikbaar in 1 op 1 calls. Niet alleen handig als je niet dezelfde taal spreekt als je gesprekspartner. Dit is ook fijn wanneer je je in een rumoerige omgeving bevindt of je headset niet optimaal werkt. Zet de live vertaling aan en zorg ervoor dat je je gesprekspartners optimaal kan volgen. Hiervoor geldt natuurlijk wel; hoe duidelijker gesproken wordt, hoe makkelijker Teams het voor je kan vertalen!

Meer deelnemers in een Live Event


Nog meer Live Event nieuws. In verband met de pandemie heeft Microsoft onlangs het limiet voor het aantal deelnemers voor een Live Event tijdelijk verhoogd. Omdat het er nog niet naar uit ziet dat we binnen nu en een halfjaar terug kunnen naar ‘normaal’, hebben ze dit tijdelijke limiet nu verlengd tot in ieder geval 30 juni 2021. Met dit limiet kunnen er maar liefst 20.000 mensen tegelijk deelnemen aan een live event. Daarnaast kun je ook 50 events tegelijk hosten via één tenant en kun je uitzendingen tot wel 16 uur achter elkaar maken.

Wil je trouwens een Live Event organiseren met meer dan 20.000 deelnemers (met een maximum van 100.000 deelnemers)? Dat kan je aanvragen via het Live Event Assistance program van Microsoft.

Ook leuk om even te benoemen, sinds deze maand hebben wij onze eigen webinar studio in gebruik! Met een desk en meerdere camera’s kunnen we nu nog professioneler webinars organiseren vanuit ons eigen pand. Onze Patrick probeerde het al even uit en kreeg veel positieve reacties. Op naar nog veel meer webinars! Hulp nodig bij het organiseren van Teams Live events? Stuur gerust een berichtje. Lees hier hoe we dit voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis deden.


webinar

Nieuwe zoek relevantie


En weer terug naar de Teams tenant features. Microsoft gaat op basis van relevantie berichten tonen bij je zoekwoorden. Je krijgt dan een top 3 berichten te zien, die volgens hen het meest relevant zijn als je zoekt op een bepaald zoekwoord. Voorheen kreeg je deze gewoon te zien in chronologische volgorde.

Offline access


Iphone gebruikers kunnen opgelucht ademhalen, want vanaf nu kunnen zij te allen tijde bij alle gedeelde documenten via hun Teams app. Je kunt namelijk, net als bij bijvoorbeeld Spotify en Netflix, documenten aanvinken die je op je telefoon wilt downloaden. Zo kun je er ook ‘offline’ bij.

Nieuwe Lobby instellingen


Als laatste een functie waar veel naar gevraagd werd. De lobby instellingen. Tot nu was er de mogelijkheid om iedereen meteen door te laten, of bijjvoorbeeld iedereen binnen je organisatie. Maar soms zijn er ook meetings waarvan je alleen wil dat de genodigden direct de meeting in kunnen. En dat kan met deze nieuwe update! Iedereen zonder uitnodiging, komt dan wel eerst in de lobby tot ze eventueel worden toegelaten in de meeting.

Dit kwartaal uitgerold: Custom Layouts, Live Reaction en Large meetings


Tot slot nog nieuws over een aantal geplande features die dit kwartaal uitgerold gaat worden. Allereerst de Custom Layouts, waarbij je als het ware je presentatie als achtergrond kunt gebruiken. Zo blijven zowel jij als je presentatie in beeld. Ook komt Live Reactions eraan, waarmee je tijdens een meeting emoji’s kunt ‘geven’ aan de meeting. Net zoals je bijvoorbeeld een duimpje, hartje of lachende emoticon kunt geven aan een bericht in Teams. Als laatste Large Meetings, waarmee je tot wel 1000 deelnemers kunt toevoegen aan een meeting. Mochten er meer dan 1000 deelnemers zijn, kun je tot wel 20.000 deelnemers toevoegen die dan de ‘view only’ mogelijkheid hebben. Hiermee gaat de meeting meer op een webinar lijken, maar heb je als presenter wel nog steeds de mogelijkheden van een meeting.

Zoals we al eerder aangaven, zal het thuiswerken nog wel even in stand blijven. Wil je toch alvast verder kijken en je laten inspireren over de opties die er zijn voor als we straks wel weer (deels) op kantoor mogen werken? Of juist meer weten over hoe je het thuiswerken kunt optimaliseren voor je werknemers? Daar zijn onze Rogers voor! Bel of WhatsApp ons. Praten we daar verder! En voor de laatste nieuwe features houd je natuurlijk onze website en LinkedIn in de gaten!

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

Hier lees je hoe