Inspiratie en nieuwe devices in de Teams Update van juli

De vakantie is inmiddels in volle gang. Tijd om uit te rusten en straks weer met nieuwe energie beginnen aan de tweede helft van het jaar. Je hoeft niet bang te zijn dat je direct weer terugvalt in oude gewoonten. Microsoft heeft namelijk zoveel nieuws aangekondigd deze maand, dat je voorlopig wel weer zoet bent met het toepassen hiervan. Mocht je de tweede helft van het jaar helemaal fris willen beginnen, hebben we ook nog een hele bak aan nieuwe certified devices voor je klaarstaan!

Meetings

Meetinginformatie in verzoek

Als je een meetingverzoek stuurt komt er automatisch een Teams-link mee. Hierin staat de link waarop je kunt klikken om deel te nemen aan de meeting en welk telefoonnummer je kunt bellen om telefonisch in te bellen in de meeting. Tot voor kort zag je deze melding altijd maar in één taal, afhankelijk van de door de admin ingestelde taal in jouw tenant. Met deze update is het ook mogelijk om hier een tweede taal aan toe te voegen. Handig als je veel werkt met internationale collega’s!

Meeting Chat Bubbles

Als je de chat bubbles aanzet, zullen chatgesprekken bovenin je telefoonscherm verschijnen. Je opent gemakkelijk een preview van de lopende gesprekken, zonder dat je het hele gesprek hoeft te openen. Je kunt de chat bubbles ook muten door deze tijdelijk te snoozen. Deze feature staat overigens ook op de roadmap voor deze maand en is dus al in gebruik. 

Mede-organisatoren aanwijzen

Als organisator van een meeting is het met deze update mogelijk om mede-organisatoren uit dezelfde Teams tenant aan te wijzen. Deze mede-organisatoren hebben bijna dezelfde rechten als de originele organisator en hebben de mogelijkheid om de meeting bijvoorbeeld te verplaatsen. Het aanmaken van een breakout room, het beheren van opnames en het bekijken of downloaden van het aanwezigheidsrapport zijn de enige functies die echt alleen door de hoofdorganisator worden beheerd.

Calling

Dynamisch caller ID

Agents kiezen met deze update zelf met welk telefoonnummer ze een klant uit de wachtrij terugbellen. Zo voorkom je dat je als agent uitbelt naar een klant met je persoonlijke telefoonnummer en ziet de klant het telefoonnummer van de wachtrij.

Teams Meeting Rooms

Teams knop voor hand opsteken

Alle Teams-certified devices die een Teams knop hebben, hebben er met deze update een nieuwe functie bij. Door de Teams knop ingedrukt te houden, steek je je hand op.

Devices

Yealink MeetingBoard 65”

Dit prachtige product van Yealink is een mooi voorbeeld van een plug-and-play product. Door simpelweg de voedingskabel aan te sluiten, geniet je snel en gemakkelijk van videoconferenties en samenwerken. Het Meetingboard heeft een whiteboard optie en geïntegreerde beheermogelijkheden op afstand voor mensen die op afstand werken.

Poly Studio R30

Op zoek naar een mooie videobar voor een Small Meeting Room? Dan is de Poly Studio R30 zeker een aanrader. Door de Poly Director AI technologie in de camera, ben je ervan verzekerd dat iedereen altijd in beeld is. Achtergrondgeluiden worden automatisch gefilterd, dus iedereen is goed te verstaan.

Yealink UH38 Series

Een nieuwe draadloze headset van Yealink. De headset heeft een dubbele bluetooth verbinding, waardoor je twee verschillende apparaten tegelijk verbindt. Met ook nog dubbele ruisonderdrukking kom je zowel in een drukke kantoortuin als thuis goed voor de dag.

Jabra Engage55

Perfect voor werknemers die veel op verschillende locaties werken en tijdens hun werkdag veel bellen en vergaderen; de Jabra Engage55. Draadloos, noise cancelling en gemakkelijk in gebruik.

Apparaatwinkel in Teams-beheercentrum

We kunnen ons voorstellen dat het als IT-er soms lastig is om te bepalen welke devices geschikt zijn voor de medewerkers binnen jouw organisatie. In het Teams-beheercentrum is daarom nu een overzicht van Teams-gecertificeerde apparaten te vinden. Je vindt alle Teams-gecertificeerde apparaten in deze ‘winkel’ en kunt ze ook direct aanschaffen.  

In de winkel filter je gemakkelijk op merk, kleur, grootte van de ruimte en andere factoren. Je ziet direct de voorraadbeschikbaarheid en bestelt zo gemakkelijk de nieuwste devices voor jouw medewerkers. Extra handig: wanneer een Teams-device dat je gekocht hebt, verzonden wordt, is het al geïntegreerd met Teams-apparaatbeheer en toegewezen, aangezien de ID automatisch wordt toegevoegd aan jouw tenant in het Teams-beheercentrum. 

De apparaatwinkel is momenteel beschikbaar in de VS en Canada en zal binnenkort op meer markten worden geïntroduceerd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Voor advies over de devices ben je bij ons uiteraard aan het juiste adres.

Chat & Collaboration

PDF-documenten openen en bewerken in Teams

Met deze update kan je naast Word, PowerPoint en Excel documenten straks ook PDF-documenten openen in Teams. Je hoeft ze nu niet meer eerst te downloaden voor je ze opent.

Grote kans dat je deze blog hebt gelezen vanaf je vakantiebestemming. Stiekem toch alvast ideeën aan het op doen voor de tweede helft van het jaar? We denken graag met je mee over hoe je het hybride werken kunt verankeren in jouw organisatie. Ga je voor de implementatie van Meeting Rooms, of is jouw organisatie klaar voor bellen via Teams?

Deelnemen aan de Teams Phone workshop?

Schrijf je in!

Lees het whitepaper over Teams Phone

Download!