Een plekje op kantoor dankzij Microsoft Power Apps

Thuiswerkend Nederland zit elke dinsdagavond om 19.00 uur voor de tv, wachtend op goed nieuws. Helaas zijn tot op heden de woorden: ‘Jullie hoeven niet meer thuis te werken’ nog niet uitgesproken door premier Rutte. Het ziet er naar uit dat we voorlopig dus nog even niet massaal de gezelligheid van kantoor mogen opzoeken…
Hoe langer deze crisis duurt, hoe groter de behoefte om weer eens op kantoor te werken. Een week of 6 is nog vol te houden, maar inmiddels staan veel Rogers weer te trappelen om een uitje naar Delft. Want eerlijk is eerlijk; alle activiteiten die je nu buitenshuis mag doen, voelen als een uitje.

Om onze Rogers toch de mogelijkheid te geven af en toe de muren van thuis te ontvluchten, is er een app gemaakt. Hierin geven zij aan wanneer ze naar kantoor willen. Zo voorkomen we dat iedereen tegelijk naar kantoor komt en heeft iedereen toch de mogelijkheid even de deur uit te gaan.

Power Apps

Onze Philip is de afgelopen weken druk geweest met het inrichten van een app, gemaakt met Power Apps. Een beperkt aantal ‘seats’ per dag en per verdieping. Zo zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand kunnen houden en we niet met teveel tegelijk op kantoor zouden zijn. De app is in te vullen zoals je zelf wilt. Wil je maar 3 werknemers per afdeling? Dan stel je dat in. Door werknemers een tijdslot te laten kiezen waarop ze gaan lunchen, kan ook tijdens de lunch voldoende afstand gehouden worden. In onderstaand filmpje zie je hoe makkelijk het is!

video-20200520-115502-bf453a9e

Klinkt interessant toch? Met de Power Apps van Office365 staat deze app binnen 3 dagen. Zoals vaak bij Microsoft zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je hem helemaal naar eigen wensen inrichten. Zo kunnen er koppelingen met onder andere Outlook en Sharepoint worden gemaakt. Hiermee heb je duidelijk inzicht in de beschikbaarheid en worden afspraken meteen in je agenda gezet.

Nog steeds zoveel mogelijk thuis

Voor de duidelijkheid: ons beleid is nog steeds om zoveel mogelijk thuis te werken. Met Microsoft Teams is het natuurlijk helemaal een feestje. En als je bijvoorbeeld een rapport moet schrijven is het ook wel fijn dat je niet gestoord kan worden door collega’s. Maar soms kan het de productiviteit en creativiteit heel veel goeds doen om even een andere omgeving te hebben en andere mensen te spreken. En sommige vergaderingen en brainstorms werken op locatie gewoon net even wat lekkerder (al kunnen we dat ook heel goed online).

Deze mogelijkheid willen wij aan onze Rogers geven, maar uiteraard helpen we ook jou graag op weg met de implementatie van zo’n app. Bel ons gerust eens om te horen hoe dit in zijn werk gaat en wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie!

In 3 dagen een op maat gemaakte planningsapp

We helpen graag!