De laatste Teams update van 2022!

De laatste van het jaar alweer! Maar niet de minste. Er staan ook deze maand weer wat nieuwe features voor je klaar en ook de Roadmap is aardig gevuld. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet, zodat je er na de feestdagen uitgerust en wel mee aan de slag kan. 

Meetings

Instant Poll

Hardop je vraag uitspreken en direct een poll starten, dat kan met Microsoft Polls. Je hoeft hiermee dus niet van tevoren een vraag op te stellen, maar klikt direct op het antwoordpictogram op het moment dat je de vraag hebt gesteld. Microsoft geeft dan in de meeting de antwoordmogelijkheden weer, waarbij jij dan kiest welke van de opties je weergeeft in de chat.

Breakout Rooms toegang

Momenteel is het alleen voor uitgenodigde deelnemers mogelijk om in een Breakout Room te komen. Met de nieuwe update werkt dit ook voor deelnemers die later zijn ingebeld of zelf ingebeld hebben.

Automatisch 7x7

De galerijweergave in een Teams meeting is momenteel standaard 3x3 – je ziet dus maximaal 9 mensen tegelijk. Als je er meer wilt zien, moet je dit handmatig aanpassen in de instellingen. Met een nieuwe update van de gallerijweergave is dit niet langer nodig en zullen automatisch tot 49 deelnemers worden laten zien.

Phone

Pop-up voor belletjes

Een functie die we al kennen vanuit de Contact Center systemen – de call pop-up! Deze kan in het Teams admin Center aangezet worden voor gebruikers, waardoor het mogelijk is om direct relevante informatie te openen in je browser. Denk hierbij aan CR data zoals verkoopkansen of openstaande tickets.

Transcriptie op Android

Onderweg en even geen mogelijkheid om je notitieblok erbij te pakken en wat aantekeningen te maken? De transcriptie voor Android is je nieuwe beste vriend! Deze zet je nu ook aan voor één-op-één telefoontjes, zodat je later alsnog aantekeningen maakt.  

Devices

Licentie-updates

De bestaande Common Area Phone (CAP)-licentie is omgedoopt tot de Teams Shared Devices-licentie. Zo zijn bredere functionaliteiten mogelijk voor gedeelde apparaten, waaronder Teams-displays. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Hot Desking functie, waarmee je een bureau reserveert op kantoor.

Certified Devices

Poly G7500

Poly G7500 is een systeem dat camera's, microfoons, speakers en andere componenten met elkaar verbindt. Deze is nu gecertificeerd voor grote vergaderruimten voor Microsoft Teams op Android.

Chat & Collaboration

Uitnodigingen van privé-gebruikers blokkeren

Met deze feature is het mogelijk om uitnodigingen voor een groepschat vanuit een privé-gebruiker te accepteren of te blokkeren. Privé-gebruikers zijn Teams-gebruikers die niet vanuit een business account opereren. Deze feature zorgt voor een extra beveiligingslaag en maakt Teams weer een stukje veiliger!

Volledige zoekresultaten

Als je nu op het zoekresultaat van een chatbericht klikt, krijg je de hele conversatie te zien. Zo heb je direct inzicht in de context van het gesprek.

Ongelezen berichten

Een handige nieuwe functie in je activiteitenfeed. Je kunt hier nu een knop omzetten, zodat je alleen ongelezen meldingen te zien krijgt. Zo heb je direct overzicht in ongelezen berichten.

Upload vanuit OneDrive

Documenten die ondertekend moeten worden upload je nu vanaf je computer. Met deze nieuwe feature kies je ook gemakkelijk documenten vanuit OneDrive!

Roadmap

In de laatste maand van het jaar worden op de valreep nog flink wat features gereleased. We sommen ze even voor je op!

  • Picture in Picture voor iOS – Hiermee is het mogelijk om tijdens een meeting andere apps op je telefoon gewoon te blijven gebruiken,
  • Chatweergave in Teams Rooms – Deze schakel je nu gemakkelijk in en uit via het touchconsole op tafel.
  • Whiteboard delen in Teams Rooms – Met deze functie deel je via de knop om je scherm te delen, nu ook een whiteboard. Zo krijgt het whiteboard een steeds prominentere plek in de meeting en stimuleert Microsoft het gebruik ervan.
  • Chat bubbles in Teams Rooms – Zoals je ze ook gewend bent in je eigen meetings, zijn de chat bubbles nu ook beschikbaar voor Teams Rooms, zodat je altijd direct op de hoogte bent van wat er in de chat gebeurt!

Dat was hem weer voor deze week! Wil jij de Teams update voortaan elke maand in je mailbox krijgen? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief. Dan heb jij de Teams Update voortaan elke laatste donderdag van de maand in je inbox zitten. Tot de volgende!

Lees verder over Meeting Rooms

Bekijk de pagina

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!