De 4 meest gestelde vragen over Front Row voor Teams Meeting Rooms

Eind vorig jaar kondigde Microsoft een baanbrekende nieuwe feature aan, de Front Row voor Meeting Rooms. Je kijkt deelnemers die van afstand deelnemen nu recht in hun ogen aan. Het moet het gevoel creëren dat je echt bij elkaar in de ruimte zitten. Inmiddels is de functie officieel in gebruik, dus hoog tijd om er eens dieper in te duiken.

Wat is de Front Row?

Deelnemers die vanaf afstand deelnemen aan een meeting waarin ook mensen bij elkaar in een vergaderruimte zitten, voelen zich nog wel eens een vlieg op de muur. Het gevaar bij een meeting in een Meeting Room is dat de mensen die fysiek bij elkaar aan tafel zitten, elkaar gaan aankijken. Als deelnemer op afstand voel je je soms meer toeschouwer dan echt deelnemer.

Met de Front Row layout is dat gevoel verleden tijd. Je ziet alle deelnemers onderaan het scherm, waarbij ze (als de systemen goed zijn opgehangen natuurlijk) echt op ooghoogte zitten van iedereen die in de vergaderruimte zit. Om de layout te optimaliseren zie je de presentatie boven deelnemers en heb je de mogelijkheid om naar wens de rest van het scherm in te vullen. Kies er voor om bijvoorbeeld de agenda, chat of takenlijst te tonen.

Iedereen in de ruimte wordt in een apart kader geframed waardoor het voor de mensen die inbellen als een veel rustigere meeting ervaring wordt. Een grote ruimte in 1 beeld gevangen kan rommelig overkomen waardoor je gesprekken minder goed kunt volgen.

Je kunt de Front Row layout selecteren bij de verschillende layouts. Daarnaast kan hij ook als default worden ingesteld, waardoor de layout altijd in Front Row is. De layout is beschikbaar op elke Teams Room.

Wanneer gebruik je de Front Row?

In principe is de Front Row in elke soort ruimte te gebruiken. Toch heeft de Front Row weinig toegevoegde waarde als je met 1 of 2 personen in een kort overleg zit. De Front Row heeft voornamelijk toegevoegde waarde bij grotere meetings waarbij veel gedeeld wordt. Denk hierbij aan brainstorms, kwartaalpresentaties, Townhall Meetings en projectbesprekingen.

Welke devices heb je nodig voor de Front Row?

Elke vergaderruimte valt of staat natuurlijk met de juiste apparatuur, dus dat geldt ook voor de Front Row. Uiteraard heb je een camera, microfoon en speaker nodig. Hier zitten geen specifieke eisen aan, al geldt natuurlijk dat hoe geavanceerder de camera, hoe beter de functie tot zijn recht komt. De camera zoomt namelijk verder in op mensen die verder weg zitten van de camera en daar mag de beeldscherpte natuurlijk niet onder leiden.

Wat voornamelijk van belang is, is het scherm dat je gebruikt. Of je nu één heel groot scherm of twee schermen gebruikt, Front Row past zich aan. Als je een ‘normaal’ scherm (16:9 ratio) gebruikt komt de Front Row minder goed tot zijn recht,  maar dat heeft ook weer te maken met de verdere inrichting van de ruimte. Hoe dat precies zit, lees je hieronder.

Hoe moet je de ruimte verder inrichten?

De Front Row heeft in principe geen speciale inrichting nodig. Toch geldt ook hier weer; de Front Row komt bij sommige inrichtingen wel beter tot zijn recht. Je kent misschien wel de beelden van de Front Row opstelling met de tafel in een halve cirkel, zoals hieronder.

Dit is wel de manier om optimaal gebruik te maken van de functie en hem echt te gebruiken zoals hij bedoeld is. Door in een halve cirkel te gaan zitten, krijg je namelijk het gevoel dat de andere deelnemers de andere helft van de cirkel afmaken en je dus bij elkaar in de ruimte zit. Precies waar de Front Row voor bedoeld is!

Toch gebruiken ook wij zelf de opstelling net even anders. Op ons kantoor in Delft maken we namelijk gebruik van een rechte tafel.

Ondanks het feit dat we de opstelling met de ronde tafel zelf nog niet hebben ervaren, doet de rechte tafel wat ons betreft weinig onder voor de optimale experience. Die wordt namelijk bepaald door de hoogte van het scherm en de camera’s, waardoor je elkaar dus (als het goed gemonteerd wordt) echt in de ogen aankijkt.

Onze tip is dan ook; laat je hierdoor adviseren en ondersteunen door een specialist. Je bent van harte welkom om de Front Row eens te komen bekijken bij ons op kantoor en we kijken daarna graag met jou naar hoe deze in jouw organisatie het best tot zijn recht komt. Onze monteurs weten als geen ander hoe de apparatuur moet worden opgehangen voor het optimale resultaat.

Op de hoogte blijven?

Microsoft blijft zich vernieuwen, dus ook de nieuwe Front Row features vliegen je om de oren. Gelukkig houden wij dit allemaal voor je bij en zetten we het voor je op een rijtje in de maandelijkse Teams Update. Wil jij deze elke maand in je mailbox krijgen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief! Dan ben je altijd up-to-date 😊.

Devices uitproberen of meer info over meeting rooms?

We helpen graag!