Chats verwijderen en nieuwe emoji's in de Teams Update van januari!

Is jouw goede voornemen om meer uit je dag te halen? Dan ben je hier op het juiste adres. Met de nieuwe features die Microsoft released voor Teams, heb jij namelijk alle handvaten om efficiënter te werken. Zo houd je meer tijd over om te besteden aan dingen die écht belangrijk zijn.

Chat

Chats verwijderen

Een handige functie die je chatbox waarschijnlijk een stuk overzichtelijker maakt. Je kunt vanaf nu namelijk chats verwijderen op Teams. Zo houd je je inbox lekker overzichtelijk!

chat verwijderen microsoft teams

Nieuwe emoji’s

Het standard duimpje, hartje en lachpoppetje gebruikte je ongetwijfeld al wel eens. Misschien heb je het al gemerkt, maar sinds kort is het mogelijk om een stuk gedetailleerder te reageren. Je kunt nu uit alle emoji’s kiezen als reactie op een chat of bericht in een kanaal.

nieuwe emoji's microsoft teams

Personen toevoegen aan een groepschat

Het toevoegen van nieuwe personen aan een groepschat wordt je nu gemakkelijker dan ooit gemaakt. Je typt gewoon een ‘@’ en daarna de naam van degene die je wilt toevoegen. Je krijgt dan direct de optie om deze persoon toe te voegen aan de chat en bepaalt ook gelijk of ze wel of niet ook de gespreksgeschiedenis te zien krijgen.

personen toevoegen aan groepschat microsoft teams

Voorgestelde contacten bij nieuwe chat

Kleine dingen die je veel tijd besparen, altijd handig! Zo is er nu een AI functie in Teams die een voorstel doet voor mensen waar je een chat mee wil starten, gebaseerd op eerdere samenwerkingen.

voorgestelde contacten Microsoft teams

Devices

Zonder meeting het Microsoft Whiteboard gebruiken

Dat is vanaf nu mogelijk met de instelling ‘Whiteboard starten toestaan’. Je start Hiermee direct vanaf het scherm het Whiteboard, ook zonder geplande meeting. Zo gebruik je het Whiteboard dus ook voor ad-hoc meetings.

teams rooms panel

Whiteboard starten via content delen

Nog een handige nieuwe Whiteboard-feature. Deze start je tijdens een meeting nu op dezelfde manier als dat je je scherm deelt; via de functie ‘content delen’.

whiteboard content delen microsoft teams

Meeting starten vanaf dichtstbijzijnde device

De touch screens voor Teams Rooms (bijvoorbeeld de Surface Hub of het Neat Board) bedien je in principe vanaf het scherm zelf. Toch zijn aan veel van deze apparaten tegenwoordig ook bedienconsoles verbonden, waarmee je vanaf nu het apparaat ook kan bedienen. Hoef je niet meer helemaal naar het scherm te lopen!

surface hub

Chat Bubbles op Teams Rooms

Chat bubbles zoals je ze kent op je telefoon of desktop tijdens een meeting, worden nu ook naar Teams Rooms gestuurd op dezelfde manier! Zo komen ze dus over de meeting heen, zonder dat het beeld al te veel verstoord wordt.

Chat bubbles op Teams Rooms

Aanwezigheidssensor voor Teams Rooms

Soms is het fijn om even snel een vergaderruimte in te lopen tijdens bijvoorbeeld een telefoongesprek. Door deze sensoren te installeren, merkt de ruimte op dat er iemand de ruimte in gaat, terwijl de ruimte als beschikbaar staat (er is dus geen meeting ingepland). Hiermee wordt de ruimte dan niet direct gereserveerd, maar komt er wel een melding op het room panel, waarmee wordt aangegeven dat de ruimte wel gebruikt wordt. Wanneer de ruimte wel gereserveerd is en je betreedt de ruimte, word je automatisch ingecheckt!

Teams Rooms panel

Certified devices

Neat Bar Pro 

Neat breidt haar portfolio uit met deze complete bar, die er ook nog eens strak uit ziet. Gecertificeerd voor middelgrote Teams Rooms en standaard op Android. Hij ondersteunt 2 grote schermen en biedt audio en video van hoge kwaliteit, met meerdere camera’s en microfoons. Achtergrondruis wordt geminimaliseerd en waar iemand zich ook bevindt in de ruimte; iedereen wordt op dezelfde grootte afgebeeld.

neat bar pro

Jabra Evolve Buds

Nieuwe draadloze earbuds van Jabra! Met Bluetooth Multipoint blijven ze tegelijkertijd verbonden met zowel je telefoon als je laptop. Ideaal voor als je veel belt tijdens je werk. Dankzij de MultiSensor Voice van Jabra, wordt achtergrondruis ook nog een gefilterd.

jabra evolve buds

De nieuwe features blijven maar komen, dus logisch als je dat niet meer helemaal bij kunt houden. Op donderdag 16 februari organiseren we de Meeting Rooms Bootcamp, waarbij we ook even stilstaan bij functionaliteiten en nieuw aangekondigde features.

Inschrijven voor de MTR Bootcamp

Doe je hier

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!