Augustus update: Nieuwe features voor de Microsoft Teams Meeting Room devices en meer!

Zoals je van ons gewend bent ook deze maand weer een blog met de laatste updates van Microsoft. Dit keer niet alleen over Teams, maar ook een paar handige nieuwe features van Meeting Room devices. Met het oog op het voorlopig nog thuis blijven werken, ziet Microsoft in hoe belangrijk deze devices worden bij de dagelijkse werkzaamheden. En zo worden deze dus ook continue geüpdatet!
We schreven al eerder over Meeting Rooms en wat deze voor jouw organisatie kunnen betekenen. Omdat we voorlopig nog steeds niet met zijn allen naar kantoor mogen, kan dit een uitkomst zijn. Zo zou bijvoorbeeld wel de helft van de deelnemers in de Meeting Room aanwezig kunnen zijn en de andere helft vanuit huis kunnen werken. Door de Meeting Room devices steeds verder uit te breiden met nieuwe mogelijkheden, wordt ook dit proces steeds makkelijker voor gebruikers.

Coordinated meetings

De eerste nieuwe feature is de ‘Coordinated Meeting’. Hierdoor wordt het mogelijk om een Surface Hub toe te voegen aan een meeting (dus niet de meeting initiëren vanuit de Surface Hub), zodat deze gebruikt kan worden als whiteboard. Extra handig; deze is voor iedereen toegankelijk. Dus ook als je niet in de ruimte met de Surface Hub aanwezig bent kun je een bijdrage doen op het whiteboard! Overigens wordt de Surface Hub dan automatisch gemute, waardoor er geen echo ontstaat.

Eén geluidsniveau

Nog meer handige geluidsinstellingen. Het is mogelijk om alle devices waar geluid uit komt op een standaard geluidsniveau te zetten. Zo voorkom je dat de één veel harder staat dan de ander en het geluid gelijk verdeeld wordt over de ruimte.

Switchen van scherm

Dan is er de ‘Switch to video gallery’. Op het moment dat er een presentatie gedeeld wordt, was het voorheen via de Meeting Room devices met 1 scherm nog niet mogelijk om terug te switchen naar de video gallery. Met deze update wordt dat wel mogelijk en kan dus tijdens de presentatie bijvoorbeeld even gecheckt worden of iedereen het heeft begrepen.

Vastpinnen, ondertiteling en Raise Hands

Dan zijn er nog een aantal terugkerende functies die we al kende via Teams. Deze worden nu ook mogelijk voor de Surface hub. Zo is er onder andere het ‘pinnen’ van deelnemers. Je kunt dan dus zelf aangeven welke deelnemers je in beeld wilt hebben. Daarnaast kunnen meetings kunnen nu ook live ondertiteld worden met collaboration bars. Vooral handig als er veel omgevingsgeluid is. Uiteraard kun je deze ook weer uitzetten. Ook de Raise Hands functie komt beschikbaar voor de Surface hub. Even een klik op de meeting control en you’re good to go.

Hard Audio Mute

Met de Nieuwe ‘Hard Audio Mute’ wordt het mogelijk om niet alleen alle audio, maar ook chats te muten. Zo is het dan dus niet mogelijk om chats te sturen. Vooral handig voor docenten! Vanaf september beschikbaar, dus precies op tijd voor het nieuwe schooljaar.

Meerdere telefoonnummers

Het bellen van contactpersonen die meerdere telefoonnummers hebben wordt vanaf nu wat makkelijker. In de chatheader zie je nu een nieuwe gesplitste knop waarin de beschikbare nummers worden weergegeven. Dit geldt ook voor de overdracht van een gesprek in het belvenster.

5 minuten melding

En last but (zeker) not least een hele handige feature; de melding wanneer je nog maar 5 minuten over hebt in je meeting. Zeker voor als je tijd nog wel eens vergeet of als je veel meetings hebt die op elkaar aansluiten.

Hulp nodig?

Wil je meer weten over de Meeting Rooms devices en Surface hubs? Onze Rogers kunnen je alles vertellen over wat dit kan doen voor jouw organisatie. Welke devices zijn geschikt voor jouw doelen of hoe kun je de ruimte optimaal inrichten? De hele installatie uit handen geven? We doen het graag voor je! Uiteraard helpen we je ook graag verder als je benieuwd bent naar de mogelijkheden van Teams. App, chat of bel ons!

Kom erachter welk device geschikt is voor jouw organisatie

Lees ons blog!