Het verschil tussen de Basic en Pro licenties voor Microsoft Teams Rooms

Dat je bij het inrichten van je vergaderruimtes met de juiste vergaderapparatuur verder moet denken dan alleen de juiste apparatuur, weet je natuurlijk wel. Ook bijvoorbeeld het doel dat je hebt met de ruimte, de grootte en de lichtinval zijn bepalend voor welke apparatuur je inzet. Als je dit op een rijtje hebt en de apparatuur naar behoren hebt geïnstalleerd, is het klaar. Toch? 

Nou, daar kunnen we kort over zijn... Nee. Om daadwerkelijk Microsoft Teams te kunnen gebruiken in je Teams Rooms, moet je ook nog een licentie aanschaffen. Jorrit en Stefan vertelde daar al eerder over tijdens het webinar over Teams Rooms. Sinds eind 2022 zij er 2 verschillende soorten licenties beschikbaar voor Teams Rooms. De Basic licentie en de Pro licentie. De Basic licentie is gratis, terwijl je voor de Pro licentie €37,40 per ruimte/per maand betaalt. Je kunt met de Basic licentie prima vergaderen en zelfs tot 25 ruimten toevoegen. Het verschil zit hem dan ook echt in de additionele functionaliteiten. 

Uiteraard hebben wij die even voor je op een rijtje gezet:

MTR Pro Licentie

Op deze pagina heb je een uitgebreider overzicht van de functionaliteiten, geschreven door Microsoft. Twijfel je nog over welke licentie bij jouw organisatie past? Laat ons je dan helpen!