Terug naar school of weer aan het werk met de nieuwe Microsoft Teams updates!

De vakantie is alweer een tijdje voorbij, iedereen is weer aan het werk en kinderen gaan weer naar school. Bij Microsoft werd niet stilgezeten en is er de hele zomer hard gewerkt aan nieuwe features die het werken met Teams voor ons moeten vergemakkelijken. Veel van deze features stonden eigenlijk pas gepland om later te worden uitgerold, maar door corona is alles in een stroomversnelling gekomen. Mede hierdoor hebben we elke maand een golf aan nieuwe updates voor je. En met Microsoft Ignite net achter de rug zijn er ook weer een aantal nieuwe features die we je graag laten zien. We nemen de Microsoft Teams updates natuurlijk graag even met je door.

Spotlight

Organisatoren en presentatoren krijgen de mogelijkheid om hun video ‘vast’ te zetten met de spotlight functie. Zo zijn ze er zeker van dat hun scherm of presentatie bij iedereen in beeld is. Niet te verwarren met het vastzetten van een deelnemer, want deze functie heeft alleen de organisator en kan hij of zij alleen met zijn eigen beeld doen.

Real time presence

Je status in Teams is niet altijd even nauwkeurig. Met de nieuwe real time presence wordt de nauwkeurigheid van je beschikbaarheid verhoogd, zodat anderen beter kunnen zien wanneer je beschikbaar bent. Overigens wordt real time samenwerken in onder andere documenten (Fluid Framework) ook steeds verbeterd met onder andere ondertiteling, maar daarover later meer.

Videovenster op mobiel

Na de 3×3 en de 7×7 uitrol kan ook het videovenster van de Teams app voor mobiel niet achterblijven. Hier gaat de videoweergave van 2×2 naar 2×3 (of 3×2). 7×7 zou natuurlijk wel erg veel zijn!

Start nieuwe conversatie

Wellicht een bekend probleem; je wilt reageren op iemands bericht, maar start per ongeluk een nieuwe conversatie. Deze fout maak je niet langer met deze nieuwe feature, waarbij je eerst op de knop ‘start nieuwe conversatie’ moet klikken om een nieuw bericht te maken. De reacties blijven netjes gegroepeerd onder de conversatie staan. Geen verwarring meer!

Start new conversation Teams

Templates voor nieuw team

Vooral handig voor scholen en grote bedrijven; templates voor Teams! Vaak bestaan teams (verschillende klassen, management teams etc.) uit dezelfde kanalen en kost het per team veel tijd om deze op te zetten. Door templates op te slaan kun je dit dus makkelijk kopiëren en plakken.

Nieuwe mogelijkheden voor educatie

De insights voor educatie zijn in een nieuw jasje gestoken. Administrators kunnen de engagement van hun studenten monitoren en deze data makkelijk exporteren. Hierbij kun je denken aan hoe lang de leerlingen in de les zijn geweest, hoe het staat met hun huiswerk en hoe actief een leerling is tijdens de les. Meer handige features voor educatie vind je hier.

Power Automate-triggers

Power Automate voegt twee nieuwe Teams-triggers toe. Met behulp van de trigger kunnen Teams-gebruikers nu aangepaste berichtacties maken om een proces te starten. Zo kan een chat over een klant worden gebruikt om automatisch een verkoopkans in je CRM-systeem te creëren. Daarnaast kunnen specifieke acties in gang worden gezet, bijvoorbeeld door een bericht naar de teameigenaar te sturen wanneer een teamlid is verwijderd.

Microsoft Ignite

Op het moment van schrijven staan we aan de vooravond van Microsoft Ignite (22 tot en met 24 september). Een evenement van Microsoft dat normaal gesproken plaatsvindt in Orlando, maar dit jaar natuurlijk online. Alle nieuwe aankondigingen voor het komende jaar worden hier in verschillende sessies gepresenteerd. Hieronder zetten we alvast een aantal nieuwe functionaliteiten op een rijtje.

Nieuwe Together Mode

Met de Together mode hebben we je natuurlijk al kennis laten maken. Door iedereen in een soort collegezaal te plaatsen (visueel), zouden deelnemers zich meer verbonden voelen met elkaar. Maar een collegezaal is in veel gevallen natuurlijk niet helemaal realistisch. Met nieuwe versies van de Together Mode wil Microsoft voor elke omgeving een juiste sfeer creëren. Zo zit je bijvoorbeeld met elkaar aan een vergadertafel, eettafel of buiten!

Together mode Teams

Meeting Recap

Met de Meeting Recap, die later dit jaar wordt uitgerold, heb je makkelijk alle documenten en verslagen uit 1 meeting bij elkaar. Je kunt een samenvatting met de opname, transcripten en gedeelde documenten vinden in de chat en onder details. En voor degene die altijd alles kwijt raken (‘Had je dat document via de mail gestuurd, of via Teams?’); je kunt de documenten ook vinden als je de afspraak opent in je agenda!

Webinar rapportages

Waar je nu na een Teams Live Event je rapporten kunt downloaden, krijg je die na deze update meteen te zien in een mooi overzicht. Je hoeft niet meer te zoeken in de (soms wat onoverzichtelijke) rapportages, maar hebt meteen een mooi overzicht van wie er hoe lang heeft gekeken. Zijn wij heel blij mee!

 Webinar rapportages Teams

Zoals gezegd zijn er tijdens Ignite nog veel meer nieuwe functionaliteiten bekend gemaakt. Op onze socials houden we je op de hoogte van de uitschieters en in de volgende blog lees je er natuurlijk alles over.

Lees het whitepaper over Teams Phone

Download!

Deelnemen aan de Teams Phone workshop?

Schrijf je in!