Juni update: 1 jaar Teams Updates en alle nieuwste features in Microsoft Teams

Een jaar geleden zijn wij begonnen met de inmiddels niet meer weg te denken maandelijkse Teams Update. Inmiddels zijn er ruim 100 nieuwe features voorbij gekomen en voor deze speciale editie zetten we de leukste, opvallendste en handigste nog even voor je op een rijtje. En uiteraard sluiten we af met de nieuwste features voor juni!

Een jaar vol nieuwigheden

Sinds maart 2020 steeg het gebruik van Teams exponentieel. Dit heeft er ook voor gezorgd dat veel al geplande updates van Teams in sneltreinvaart werden uitgerold, wat resulteerde in een hele lijst met nieuwe features elke maand. Daarnaast geeft Microsoft ook de mogelijkheid om haar gebruikers tips te laten doorgeven, zodat de nieuwe features optimaal zijn afgesteld op haar gebruikers. Daarom zijn wij in juni vorig jaar begonnen met de Teams update. Zo zijn jullie op de hoogte van nieuwe functies en kan je optimaal gebruik maken van wat het platform te bieden heeft.

Veel van die features gebruiken we nu op dagelijkse basis. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Raise Hands functie? Of de optie om een meeting in een apart venster te openen. Maar ook de Together mode, 5-minuten-melding en de spotlight functie zagen vorig jaar het levenslicht. Het is toch bijna niet meer voor te stellen dat deze functies er eerder niet waren?!

Ook de laatste paar maanden zijn er nog een paar leuke functies bij gekomen, die sommigen van jullie wellicht al in gebruik hebben. De Custom Layouts bijvoorbeeld en de Presenter Mode. Goed om te zien dat de uitgerolde features dus echt opgenomen worden in het dagelijkse gebruik en daarmee de adoptie van Teams steeds weer vergroot wordt.

Nieuwe experience voor scherm delen

Door naar de nieuwe functies van deze maand. Wellicht heb je deze update al gezien, maar de optie om je scherm te delen is anders ingedeeld. Met deze functie is de content die je kunt delen overzichtelijker en zie je in één oogopslag alle presentaties die je met PowerPoint live kunt delen.

Geluid delen op Mac

Als Windows gebruiker al een bekende functie, maar voor Mac-gebruikers vanaf nu ook beschikbaar. Content delen met je computer geluid! Handig voor het delen van een filmpje bijvoorbeeld.

Breakout room timer

Organisatoren kunnen vanaf nu een timer gebruiken voor de Breakout Rooms. Als de tijd verlopen is, sluiten de ruimtes automatisch en keer je weer terug naar de originele meeting.

Camera-instellingen van deelnemers

Als organisator kan je met deze nieuwe feature de camera van de deelnemers beheren (ook per persoon). Goed om te weten; jij kunt hem natuurlijk niet aanzetten, maar wel toestaan of niet toestaan om de camera aan te zetten. Overigens kun je deze instellingen ook tijdens de meeting nog veranderen.

Zoeken in deelnemerslijsten

Met het vernieuwde zoeken in deelnemerslijsten kun je tijdens een meeting gemakkelijk opzoeken of bijvoorbeeld een bepaalde collega aanwezig is in de meeting. Voorheen kon dit alleen door de lijst te scrollen, maar met deze uitrol komt er een handige zoekbalk die je kunt gebruiken om naar deelnemers te zoeken.

Poll suggesties

Een hele slimme nieuwe functie die je misschien wel veel werk gaat schelen is de suggesties voor polls. Aan de hand van het doel en de titel van de meeting, maar ook eerdere polls uit voorgaande meeting met dezelfde naam, doet Teams suggesties voor polls. Zo klik je deze dus nog sneller in elkaar!

Functies speciaal voor het onderwijs

Supervised chats

Veel onderwijsinstellingen maken zich zorgen over misbruik van de chat binnen de Teams omgeving van de school. Met de Supervised Chats functie kunnen docenten chats opstarten voor studenten onderling en ervoor zorgen dat zij zelf geen chatsessies kunnen initiëren. Als deze functie is ingeschakeld kunnen studenten zelf een chat ook niet verlaten of verwijderd worden uit een chat door andere leerlingen. Zo wordt Teams op de juiste manier ingezet binnen het onderwijs.

Career Coach van LinkedIn

LinkedIn heeft een Teams-app gelanceerd die studenten in het hoger onderwijs begeleiding biedt bij hun loopbaan. Ze kunnen ontdekken welke carrière voor hen is weggelegd, vaardigheden ontwikkelen en een netwerk opbouwen. Onderwijsinstellingen krijgen hier inzicht in, om zo de studenten hier beter in te kunnen begeleiden.

Opdrachten in agenda

Opdrachten die via Teams worden gegeven, kun je met deze update nu gemakkelijk in je agenda zetten. Docenten kunnen deze instelling aanzetten voor bepaalde opdrachten of voor elke opdracht standaard aan zetten. Zowel de docent als de leerling krijgt dan een item in je agenda op de inleverdatum en -tijd. Nooit meer deadlines vergeten!

Wil jij het gebruik van je Teams omgeving optimaliseren? Lees dan eens onze andere updates. Er staan veel handige functies in die je wellicht nog niet kent. Natuurlijk kan je ook op andere manieren meer uit Teams halen, bijvoorbeeld door er nóg meer in te integreren. Kijk daarvoor eens hier!

Meer uit Teams halen met Teams Phone?

Bekijk de pagina