De nieuwe meeting recap-experience en offline meetings aanmaken in de Teams update van juni

We zijn alweer halverwege het jaar en er staat weer een gloednieuwe Teams update voor je klaar. Dit keer weer veel nieuwe functionaliteiten, onder andere aangekondigd op het Microsoft Build 2023 event. Een event speciaal voor ontwikkelaars. Iets van het event terugzien? Dat kan hier. Het ene Microsoft event is nog maar net afgelopen en de volgende staat alweer voor de deur. Microsoft Inspire komt eraan! Ook daar verwachten we weer veel nieuwe aankondigingen. Maar alles op z’n tijd, kijk nu eerst mee naar de updates van juni.  

Meetings 

Weergave actieve spreker in vergaderingen

Met de nieuwe optie 'Sprekersweergave' in Teams-vergaderingen volg je beter de actieve spreker/presentator. De video van de actieve spreker wordt weergegeven in hogere resolutie, wat zorgt voor een scherper beeld. Deze functie is vooral handig bij vergaderingen met een beperkt aantal hoofdsprekers en een groot publiek, zoals gemeentehuizen, trainingen of lezingen. Schakelen tussen video's van deelnemers zorgt niet voor herschikking. De grotere weergave van de actieve spreker wordt ook gebruikt voor gedeelde inhoud.  Je selecteert de optie ‘Sprekersweergave’ onder ‘Beeld’ in de balk van de vergadering.

Weergave actieve spreker

Filtering van scheldwoorden aan/uit voor Live Captions/ondertiteling

Microsoft heeft een nieuwe update toegevoegd waarmee je kunt schakelen tussen het filteren van scheldwoorden in de ondertiteling. Je kunt deze instelling vinden onder 'Instellingen' > 'Bijschriften en transcripties' > 'Scheldwoorden filteren in ondertitels van vergaderingen'. 

Even om je geheugen op te frissen hoe Live captions/ondertiteling ook alweer werkt: Om ondertiteling in te schakelen, moet je deelnemen aan een vergadering of een gesprek starten. Selecteer ‘Meer’ in de werkbalk van de vergadering > Taal en spraak > ‘Live bijschriften’ inschakelen. Om de gesproken taal te wijzigen, klik je op de drie stippen in het deelvenster ‘Live bijschriften’ onder in het scherm. 

Godslastering voor bijschrijften

De nieuwe Meeting recap-experience

Microsoft Teams biedt nu de verbeterde Meeting recap-experience, beschikbaar voor alle Teams-gebruikers. Microsoft Teams helpt je de inhoud van een vergadering bij te houden via het tabblad 'Details' van een vergadering. Hierin zit de koppeling naar het transcript van de vergadering, de opname en eventuele handmatige aantekeningen die gemaakt zijn. 

Met de nieuwe Meeting recap zie je direct de opname, gezamenlijke notities, transcript en gedeelde inhoud van een vergadering op het tabblad 'Recap'. Dit zorgt voor een overzichtelijke weergave van alle relevante informatie.

 meeting recap experience

Avatars voor Microsoft Teams Meetings

Deze functionaliteit hebben we al eerder laten zien. Voor degene die het gemist hebben, laten we het nog een keer zien. Ben je zoveel aan het videovergaderen en ben je jezelf en de anderen een beetje zat? 

Avatars voor Microsoft Teams Meetings geven je de mogelijkheid om even een camera pauze te nemen tijdens het videovergaderen, terwijl je toch effectief kunt samenwerken. Met aanpasbare avatars en reacties kun je jezelf op een gewenste manier presenteren. We zijn benieuwd of deze functie veel gebruikt gaat worden en hoe effectief de Meetings hiermee blijven 😉

Avatars Teams

Teams Phone

Begroetingen en aankondigingen van wachtrijen en auto attendant wijzigen door geautoriseerde gebruikers

Met 'gebruiker beheerde CQ/AA begroetingen voor Teams eindgebruikers' kunnen geautoriseerde gebruikers begroetingen en aankondigingen voor wachtrijen en auto-attendants eenvoudig aanpassen. Dit bespaart tijd voor IT-beheerders en biedt meer flexibiliteit aan organisaties. 

Organisaties worden steeds flexibeler. Het komt dus ook steeds meer voor dat gebruikers van Teams Phone de begroetingen en aankondigingen van hun wachtrij en auto-attendants aan moeten passen. Dit is in veel gevallen vaker nodig dan wat de IT-helpdesk aankan. Hiervoor moet je wel eerst geautoriseerd zijn door een admin.

Compliance opname voor doorgeschakelde gesprekken

Gebruik je als organisatie ‘compliance recording’ oplossingen? Het opnamebeleid voor compliance wordt nu gehandhaafd bij doorgeschakelde gesprekken. Dit geldt voor doorgeschakelde en overgedragen oproepen, oproepen naar voicemail, gedelegeerde oproepen en oproepen naar gespreksgroepen. Deze functie zorgt ervoor dat organisaties consistent blijven aan regelgeving, intern beleid en industriestandaarden.

Chat and collaboration

Offline meetings aanmaken in Teams

Heb je het weleens meegemaakt? Je bent speciaal naar kantoor gekomen voor een meeting face-to-face. Je hebt nog geen meeting ruimte ingepland, omdat het een afspraak is die je prima informeel ergens op een bank in kantoor kan houden. De afspraak wordt alleen automatisch als Teams meeting gepland, dus jouw collega ziet niet dat hij bedoeld is voor op kantoor. Met deze functie plan je nu persoonlijke offline meetings in, bijvoorbeeld een lunchafspraak. In de Teams agenda zet je eenvoudig de online knop uit en zo maak je dus een offline meeting. Offline meetings hebben geen chat threads of andere meeting functionaliteiten zoals de ‘join a meeting’ knop of opname mogelijkheden. Nooit meer verwarring om wat voor soort meeting het gaat. 

offline meetings in Teams

Automatisch tabblad 'notities' bij het maken van een nieuw kanaal

Bij het aanmaken van een nieuw kanaal wordt automatisch een nieuw tabblad 'Notities' toegevoegd. Dit vereist wel dat OneNote is ingeschakeld. Elk team krijgt een eigen OneNote-werkmap binnen het kanaal, waardoor naadloos samenwerken binnen werkgroepen gemakkelijker wordt.

Een nieuwe experience voor 'bestanden' in Teams

Een update waar wij heel blij van worden: de nieuwe bestand-app in Teams biedt een bijgewerkt navigatiepaneel waarmee je snel documenten kunt ontdekken, openen, downloaden en delen vanuit chats, kanalen of vergaderingen. De nieuwe bestand-app in Teams wordt nu aangestuurd door OneDrive, wat zorgt voor consistente en betrouwbare opslag, deling en gebruik van bestanden in Microsoft 365. Deze is al eerder aangekondigd, maar ziet er in de nieuwe UI van Teams net iets anders uit

A new files app experience in Teams

Microsoft Teams Rooms

Standaard lay-out voor vergaderingen voor Microsoft Teams Rooms op Android

Met de nieuwste update kunnen IT-beheerders de standaardlay-out voor vergaderingen selecteren op Android-apparaten. Dit biedt een gestandaardiseerde ervaring voor gebruikers en stelt hen in staat te kiezen tussen 'Alleen inhoud' en 'Inhoud + galerij' bij het delen van inhoud. Premium en Pro serviceklanten kunnen ook Front Row als standaardlay-out kiezen.

Default meeting layout controls

 

Microsoft Teams Devices

Volg en pauzeer automatische firmware-updates voor Android-gebaseerde Teams-apparaten in het Teams Beheercentrum

Goed nieuws voor beheerders die Android apparaten gebruiken voor Teams. Beheerders kunnen nu eenvoudig de uitrol van firmware-updates volgen via het Teams Beheercentrum voor Android-gebaseerde Teams-apparaten. Bovendien kun je automatische updates tijdelijk pauzeren, zodat er tijd is om bijvoorbeeld scenario's te valideren. Deze update is van toepassing op Teams Rooms op Android en op Android gebaseerde Teams-telefoons, -panelen en -schermen.

Track and pause

Virtuele receptie op gecertificeerde Teams displays

Met een virtuele receptie begroet je bezoekers of medewerkers via een videogesprek op een Teams-display. Deze functie is vooral handig voor virtuele recepties en helpdeskscenarios. De virtuele receptie kan eenvoudig worden geconfigureerd door IT-beheerders met contact- en routeringsinformatie. Deze functie is nu beschikbaar via de Teams Shared Device-licentie.  

Virtual front desk

Busy-on-busy admin instellingen nu ook op Teams telefoontoestellen

Met de 'busy-on-busy'-gespreksinstelling kunnen beheerders in het Teams beheercentrum ervoor zorgen dat een tweede inkomend gesprek automatisch wordt geweigerd als een gebruiker al in een gesprek of vergadering zit. In het Teams beheercentrum kunnen beheerders nu een ‘busy-on-busy’-gespreksinstelling inschakelen die ook te zien is op telefoontoestellen.

Nieuwe of inkomende oproepen weiger je met een bezettoon of stuur je door naar de instellingen voor onbeantwoorde oproepen van de gebruiker. De ontvanger krijgt ook een melding van de gemiste oproep. Deze functie werd vorige maand aangekondigd voor desktop en web en is nu beschikbaar op Teams Phone toestellen.

Busy on busy

Yealink MCore Pro Kit voor Microsoft Teams Rooms op Windows

De derde generatie van de Yealink MCore Pro kit is nu beschikbaar en gecertificeerd voor Microsoft Teams. De kit bestaat uit een mini-pc, een touch panel en een draadloze bezettingssensor (precies, die meet dus de bezetting in de ruimte). De MCore Pro mini-pc biedt snellere verwerking, verbeterde AI-functies, ondersteunt toekomstige upgrades voor drie schermen en 21:9-schermen met drie HDMI-uitgangen en bevat ingebouwde CEC- en EDID-codecs voor geautomatiseerde schermregeling en signaalaanpassing. Het MTouch Plus touch panel heeft een uitgebreid 11,6-inch 1080p scherm en de draadloze RoomSensor-bezettingssensor die het aanraakpaneel automatisch activeert. Deze kan je ook koppelen met andere intelligente IoT-terminals om automatisch inchecken, verlichtingsregeling en vrijgave van vergaderruimten mogelijk te maken.


Yealink MCore Pro Kit

 Jabra Evolve2 30 en 40 SE headsets

De Jabra Evolve2 30 en 40 Stereo headsets zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams en bieden uitstekende audio, geluidsisolatie en comfort.

Jabra Evolve2 30 en 40 SE


Dit waren de nieuwe updates en functionaliteiten van deze maand. Benieuwd naar wat Microsoft Teams Phone of Meeting Rooms voor jouw organisatie kan betekenen? Download de whitepaper of bekijk de pagina voor meer informatie.


Lees het whitepaper over Teams Phone

Download!

Lees verder over Meeting Rooms

Bekijk de pagina