Contactpersonen vinden via Microsoft Teams - Teams update november 2023

Microsoft Teams lijkt qua functionaliteiten steeds meer verzadigd, omdat we regelmatig alleen maar communiceren over updates op bestaande functies en niet meer over nieuwe functies. Je leest hier dan ook de laatste Teams update! Op de hoogte blijven van de nieuwe Teams features? Houd dan deze pagina van Microsoft in de gaten. Zij zullen elke maand trouw de nieuwe functies blijven communiceren 😊.

Nieuwe Microsoft Teams

In de vorige Teams update vertelden we al over de uitrol van de nieuwe versie van Microsoft Teams. Inmiddels is deze uitgerold voor algemeen gebruik, maar in deze update is er wederom nieuws over deze nieuwe versie. Microsoft begint met het uitrollen van de nieuwe Teams in openbare preview voor overheidsorganisaties.

Vergaderingen

Meet-app in Microsoft Teams

‘Meet’ is een app die je een overzicht geeft van aankomende en recente vergaderingen. De bijbehorende content zoals de chat, bestanden en agenda’s vind je hier ook terug. 

Portretvervaging

Het vervagen van je achtergrond kan natuurlijk al een tijdje met Microsoft Teams. Naast deze standaard vervagingsoptie, is er nu eentje bij gekomen. Deze optie blurt met een scherpte-diepte-effect. De persoon (het portret) wordt scherper en de achtergrond wordt iets subtieler vervaagd dan met de standaard optie.

Chatten en samenwerken

Nieuwe kanaalervaring 

Wellicht is deze feature je al opgevallen. De kanalen in Teams zijn (wederom) anders ingericht. Met deze nieuwe lay-out moet het makkelijk zijn om je te concentreren op belangrijke onderwerpen, in contact te komen met de juiste mensen en specifieke informatie te vinden. Daarnaast vind je ook direct een chatmogelijkheid naast het kanaal, om te chatten met de mensen die lid zijn van dit kanaal. 

People-app in Teams

Het snel vinden van de persoon met wie je contact moet opnemen, zorgt er natuurlijk voor dat je lekker in de werkflow blijft. De nieuwe People-app in Teams synchroniseert je Outlook-contactpersonen met al je Microsoft 365-apps en -apparaten. Zo maak, bekijk en bewerk je contacten direct vanuit Teams. 

Teams Rooms en devices

Cisco Room Bar Pro + Room Navigator

De Cisco Room Bar Pro en Room Navigator zijn nu gecertificeerd voor Teams Rooms op Android. De Room Bar Pro is een flexibel videobarapparaat voor videoconferenties in kleine kamers en huddle-ruimtes. Met een dubbel camerasysteem heb je mooie ruimtelijke video en de luidsprekers en microfoons zijn afgestemd op puur geluid. De Room Navigator is een tafelmodel waarmee je gemakkelijk Cisco-apparaten en voorzieningen in de kamer bedient.

Jabra PanaCast P50 intelligente luidspreker

De Jabra PanaCast P50 Intelligente luidspreker, gecertificeerd voor Teams Rooms op Windows.  De PanaCast bevat een 180 graden camera én een geïntegreerde inhoudscamera. De camera herkent maximaal tien sprekers en schrijft mee met live transcripties. Hiermee zorg je voor identificatie van de spreker, wat dan weer gebruikt wordt in vergadernotities. Het apparaat weet dus precies wie wat heeft gezegd.

IT-beheer en beveiliging

Vergadersjabloon met gecontroleerde inhoud

Voortbouwend op vergadersjablonen heeft Microsoft een kant-en-klaar sjabloon gelanceerd die kan worden gebruikt bij vergaderingen met externe deelnemers. Dit vergadersjabloon heeft vooraf ingestelde standaardinstellingen voor vergaderopties om strengere controles te bieden over het omzeilen van de lobby, wie kan presenteren, chatten in de lobby/in de vergadering toestaat en wie kan opnemen. Deze functie is beschikbaar wanneer de organisator van de vergadering een Teams Premium-licentie heeft. IT-beheerders kunnen ervoor kiezen om gebruik te maken van dit kant-en-klare sjabloon of hun eigen aangepaste vergadersjablonen te maken.

Mobiel

Deelnemen aan een vergadering op mobiel vereenvoudigt

Microsoft verbetert de ervaring om deel te nemen aan een vergadering op mobiel door het aantal stappen dat nodig is om deel te nemen aan de vergadering te verminderen.  Wanneer je deelneemt zonder in te loggen, kan je nu de video- en audio-instellingen instellen en/of bekijken voordat je de vergadering betreedt. Dit helpt ook als je meerdere accounts hebt en voor meerdere vergaderingen van account moet wisselen.

Benieuwd hoe  Teams Phone eruit ziet?

Plan een demo in

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!