Microsoft Teams updates voor het onderwijs

Hoewel het schooljaar bijna ten einde loopt, blijft Microsoft niet stilzitten. Vele onderzoeken geven al aan dat het thuiswerken en colleges op afstand volgen nog wel even gaat duren. Microsoft Teams zal dus ook na de zomer nog veel gebruikt worden. Er worden in de komende maanden weer een aantal handige updates uitgerold. Zo werken scholen ook het komende schooljaar weer effectief en optimaal met Microsoft Teams!
Microsoft luistert altijd goed naar haar gebruikers. Je kunt het namelijk aangeven als je graag een bepaalde feature ziet verschijnen op Teams en aan de hand van het aantal stemmen (en de haalbaarheid, natuurlijk) bepaalt Microsoft welke features ze gaan uitrollen. Handig! En goed om te weten, deze ontwikkelingen zijn natuurlijk ook te gebruiken buiten het onderwijs.

Nóg meer video!

Al in mei werd de 3×3 video uitgerold, waarbij je in plaats van 4, nu ineens 9 mensen tegelijk in je beeldscherm zag tijdens een meeting. In en klas zitten vaak wel meer dan 9 leerlingen, dus eigenlijk had een schoolklas aan de 3×3 video nog steeds niet zo veel. In juni wordt gestart met de uitrol van de 7×7 video, waar er dus maar liefst 49 beeldschermen tegelijk getoond worden! Zo krijg je als docent het idee toch weer echt de klas in te kijken en zie je niet alleen de leerlingen die het hoogste woord hebben.

Docent start de meeting

Ook handig, vooral voor de docenten zelf: vanaf deze zomer komt er de optie om alleen docenten de meeting te laten starten. Leerlingen komen nu in een lobby, zodat de meeting pas gestart wordt op het moment dat de docent zelf ook deelneemt. Wellicht een handige feature voor docenten die binnen moeten komen in een drukke klas. Fysiek is het dan al een opgave om alle leerlingen stil te krijgen, maar online is dat natuurlijk helemaal een opgave. Muten kan natuurlijk ook altijd 😉.

Breakout Rooms

Middelbare en hogescholen worden natuurlijk niet vergeten. Werken in projectgroepen of juist in colleges geven aan enorme groepen vergt weer hele andere features. Voor beide worden er nu nieuwe features uitgerold. Voor het werken in projectgroepen zijn nu ‘Breakout Rooms’ bedacht. Het woord zegt het al; hier gaan leerlingen heen om tijdens een gezamenlijke les te overleggen met hun projectgroep. Vervolgens komen de leerlingen weer terug in de gezamenlijke les. Om dit overzichtelijk te houden maakt de docent van tevoren een aantal Breakout Rooms aan en worden leerlingen toegewezen aan bepaalde rooms. Dit zou natuurlijk ook tijdens zakelijke meetings gebruikt kunnen worden bij projectgroepen. Deze functie wordt in de herfst uitgerold.

Meetings met 300 deelnemers

Op hogescholen worden veel colleges gegeven aan enorme groepen leerlingen. Hier zitten vaak meerdere klassen bij elkaar en zo zitten er soms honderden leerlingen in dezelfde collegezaal. Tot nu konden er 250 mensen tegelijk in 1 meeting, maar vanaf juni kunnen er 300 mensen tegelijk in een meeting. Scheelt toch weer!

Als laatste nog een aantal handige nieuwe functies. Vanaf nu kun je ook gebruik maken van Prezi (voor het maken van presentaties) en Kahoot! (voor quizzen) via Teams. Meer over de handige features voor het onderwijs lees je op de site van Microsoft.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor Teams voor jouw onderwijsinstelling of organisatie? Onze Rogers bespreken graag wat dit kan doen voor jouw organisatie. Bel, mail of app ons en we gaan voor je aan de slag!

Weten wat Teams betekent Voor jouw onderwijsinstelling?

Check het hier!