Hij is eindelijk hier: de reply optie in Teams! -  Teams Update September

Vorige maand is bekend geworden dat Teams inmiddels zo’n 250 miljoen actieve dagelijkse gebruikers heeft. Zoals je begrijpt heeft elk van deze gebruikers zijn eigen wensen en behoeften als het gaat om het gebruik van Teams. Daarom blijft het voor Microsoft zaak om Teams door te ontwikkelen. En daar schrijven wij dan weer een blog over! Lees snel verder en ontdek de nieuwste features in Teams van september 2021.  

Weer nieuwe presentatiemodus

Een aantal maanden geleden vertelden  we je al over de standout-optie in de presenter mode. Vanaf nu zijn daar nog 2 andere presentatiemodes aan toegevoegd. Met de reporter-mode zie je je presentatie boven je schouder, net als bij een nieuwsuitzending. Bij de side-by-side mode wordt je presentatie naast jouw videobeeld weergegeven.

Toewijzen Breakout Rooms

Het toewijzen van Breakout Rooms gaat er met deze update iets anders uitzien. Je doet dit nu in een apart venster door te klikken op ‘Deelnemers toewijzen’. Je kunt met deze functie selecteren op deelnemers, of juist op kamers. Meerdere deelnemers in 1 klik toewijzen kan nu ook.

Gelijktijdig opname en transcriptie starten

Heel handig voor als je de meeting mist en geen tijd hebt om hem helemaal terug te kijken. Met deze functie zorgt Teams er namelijk voor dat op het moment dat je de opname start, ook automatisch de transcriptie wordt gestart. Zo lees je dus net zo makkelijk even door de inhoud heen.

Q&A’s in een meeting

De Q&A sectie kennen we natuurlijk al van Teams Live Events. Hiermee is het voor deelnemers mogelijk om vragen te stellen en deze als moderator publiekelijk of privé te beantwoorden. In een interactieve meeting bestond dit nog niet en moesten vragen gesteld worden via de chat, waardoor deze altijd openbaar en niet anoniem waren. Met deze nieuwe functie kan dit dus wel! Hiermee heeft ook de moderator een beter overzicht van de vragen die gesteld zijn. Net als bij de Live Events zal het antwoord altijd aan de vraag gekoppeld zijn, waardoor je in gespreksvorm verder kunt communiceren.

Zelf Together Mode maken

De standaard Together Mode ontwerpen van Microsoft kennen we natuurlijk al. Vanaf nu kunnen developers ook zelf hun eigen Together Mode ontwerpen toevoegen aan Teams. Superleuk en heel persoonlijk, want je kunt het natuurlijk helemaal aanpassen op je organisatie.

Reply op een bericht

Deze functie kennen we al van de mobiele app van Teams, maar tot groot genoegen van onder andere onze Rogers, is die er nu ook voor desktop. De reply optie! Net zoals bij bijvoorbeeld WhatsApp is het hiermee mogelijk om direct te reageren op een specifiek bericht. Zo weet je gesprekspartner op welke vraag je bijvoorbeeld antwoord geeft. Handig!

Op de hoogte blijven van nieuwe features in Teams? Meld je aan en ontvang de Teams update elke maand in je mailbox!

 

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!