December update: terugblik en verbeterde SLA voor Teams Calling

Het is alweer tijd voor de laatste Teams update van het jaar! We blikken in deze update even terug op de opvallendste nieuwe features van het afgelopen jaar. Maar uiteraard hebben we ook nog nieuwe features voor je! We zetten ze hieronder voor je op een rijtje. 

Features van het afgelopen jaar

We durven wel te zeggen dat de reply optie in Teams voor Desktop wel de meest opvallende was. Laten we het zo zeggen: die werd met open armen ontvangen! Verder dit jaar maakten we kennis met de Custom Layoutsen Presenter modes, kregen we er honderden nieuwe emoji’s bij en werd het mogelijk om uitgesteld berichten te sturen. Je zou bijna denken dat alle mogelijke functies inmiddels al wel bestaan. Gelukkig niet, want hieronder vind je ook nog een aantal nieuwe features!

Vertaalopties

Realtime vertalingen waren natuurlijk al een tijdje beschikbaar in Teams. Met deze nieuwe instellingen kies je zelf hoe je deze afgebeeld krijgt. Kies je voor de CART optie, dan wordt er realtime vertaald. Kies je voor de AI-gegenereerde vertalingen, dan zie je ook wie er praat.

Content vanaf camera

Een toffe functie die we al voorbij zien komen bij Meeting Room devices, het uitlijnen van content die je camera constateert. Denk hierbij aan een whiteboard, dat automatisch wordt gedetecteerd, bijgesneden en ingelijst. Ga je zelf voor het whiteboard staan, word je een beetje transparant, zodat deelnemers ‘door je heen’ kijken om te zien wat er op het whiteboard staat. Zo zien deelnemers het whiteboard dus heel goed, zonder dat jij daar zelf veel moeite voor hoeft te doen.

\

Woordweb voor polls

Snel de antwoorden van een poll met open antwoordopties checken, wordt een stuk makkelijker gemaakt met deze functie. Teams maakt er namelijk een woordweb van!

Wachtmuziek

Je kent ze wel, de wachtmuziekjes bij callcenters, klantenservices en zelfs de tandarts. Die zijn met deze update makkelijk op maat ingesteld! Zo geef je bijvoorbeeld updates over het aantal wachtenden of kan je laten weten dat men zo snel mogelijk geholpen wordt. De beheerder moet alleen even een audiobestand uploaden en het wachtbeleid configureren op de juiste plek.

Uitloggen op afstand

Een nieuwe functie maakt het voor tenantbeheerders mogelijk om vanaf afstand uit te loggen op bepaalde apparaten. Een handige optie voor het geval je bijvoorbeeld je telefoon bent verloren. Hiermee zorg je ervoor dat buitenstaanders op zo’n moment niet zomaar bij je documenten kunnen.

Topresultaten

De zoekfunctie in Teams wordt aangescherpt. Met Topresultaten verzamelt Teams automatisch de meest relevante resultaten en vind je sneller waar je naar op zoek bent!

Loop componenten

Met loopcomponenten deel je items uit andere apps en bewerk je ze in een document, chat of meeting. Deze bewerkingen worden dan ook direct aangepast in de app zelf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan actiepunten uit een planningsbord. Handig, want zo maakt het niet meer uit waar je iets deelt en weet je altijd zeker dat je in de juiste versie werkt!

Verbeterde uptime bij SLA’s

Wellicht een iets andere feature dan die jullie van ons gewend zijn, maar uiteraard gebeurt er bij Microsoft ook aan de ‘achterkant’ enorm veel. Zo zijn ze ontzettend toegewijd aan het continue verbeteren van hun services. Daarom is de SLA (Service Level Agreement, dus het niveau dat ze beloven bij hun services) voor Teams Calling verhoogd naar 99,99%! Dit garandeert dat je 99,99% van de tijd verzekerd bent van het succesvol beantwoorden van oproepen, het starten van telefoontjes en het verwerken van wachtrijen. 

Houd onze socials in de gaten voor de laatste updates rondom Microsoft Teams. Je vindt de Teams update ook elke maand in onze nieuwsbrief, dus schrijf je onderaan deze pagina in om niets te missen! En uiteraard zijn we er volgend jaar gewoon weer met alle nieuwe Teams features.

Teams Calling  implementeren?

Volg de workshop!

Andere Teams updates

Die vind je hier!