Workshops vanuit huis met Microsoft Teams Meeting

De Coronacrisis vraagt van iedereen aanpassingen. Voor het ene bedrijf kost dit meer moeite dan voor het andere. Organisaties gaan massaal aan de slag met programma’s als Microsoft Teams om te blijven vergaderen en met elkaar in contact te blijven. Bij Ask Roger! hadden wij Teams al langer in gebruik, maar nog nooit zo intensief als de afgelopen weken. Op deze manier kunnen wij allemaal gewoon ons werk blijven doen en zijn alle afdelingen even goed als altijd bereikbaar voor onze klanten.

Ask Roger! vanuit huis

Niet alleen vergaderingen met collega’s onderling, maar ook meetings met klanten en partners kunnen gewoon doorgaan met een Microsoft Teams Meeting. Lekker productief, want het scheelt voor veel collega’s een hoop reistijd. Maar wat te doen met events, workshops en trainingen die gepland stonden? Geen paniek, we zorgen ervoor dat je die gewoon kunt volgen vanaf de bank, de eettafel of je bureau thuis.

Workshops voor het Alfa College via Teams Meeting

Een mooi voorbeeld is de workshop die wij afgelopen 30 maart aan werknemers van het Alfa College hebben gegeven. In de Value Discovery workshop (onderdeel van het Road to Success model) wordt besproken wat er allemaal kan op het vlak van Teams en onderzoeken wij, door middel van een soort brainstormsessie, wat de behoeftes van de klant zijn, om zo een passend voorstel te doen. Normaal gesproken gebeurt dit op locatie en hangt de muur na de sessie vol met gekleurde post-its. Gelukkig is er aan creativiteit geen gebrek en kunnen we online zelfs met elkaar brainstormen.

Via een Microsoft Teams meeting zijn we gestart met de Workshop. Op basis van Powerpoint delen we de inhoud, de vragen en de uitkomsten. Met behulp van de in Teams te integreren app ‘Klaxoon’ is het mogelijk om creatief digitale post-its te plakken. Op deze manier hebben we goed in kaart gebracht welke behoeften er zijn in welk onderdeel van het proces van de Teams integratie. Ask Roger! kan dus nog steeds de juiste informatie op een creatieve en interactieve manier ophalen. We bewijzen tegelijkertijd niet alleen de kracht van Teams maar kunnen daarnaast volwaardige workshops opleveren. Ook de volgende workshop van het Road to Success model zal online plaatsvinden.

Die workshop zit meer op het één op één contact. Perfect af te nemen via een Microsoft Teams meeting. Even scherm delen om wat zaken toe te lichten, zelfs een live demo van de opties geven, behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast vragen we de geïnterviewden technische informatie te delen met Ask Roger!. Ook daarvoor een oplossing. Die vragen worden nu simpelweg als een soort enquête (via Microsoft Forms) ingevuld, op een moment dat het voor de genodigden uitkomt.

Creating Happy Customers

Thuiswerken staat bij velen niet bovenaan hun wensenlijstje, maar deze bijzondere tijd zorgt ervoor dat alles uit de kast gehaald wordt om toch het optimale uit je werkdag te halen. Ask Roger! bewijst dat ze iedereen online op weg kunnen helpen. Creating happy customers is van groter belang dan ooit! Wil je meer weten over wat Teams voor jouw organisatie kan betekenen? Je kunt hier onze webinar over Microsoft Teams Best Practices terugkijken.

Microsoft over hybride werken

Bekijk de video