Wat zijn de nieuwe features in Microsoft Teams

Microsoft Teams, een snelgroeiend communicatieplatform. Steeds meer bedrijven maken de overstap naar Teams en ervaren dagelijks de voordelen van alle communicatie in één tool. Niet alleen snelgroeiend qua gebruikers, maar ook qua features. Microsoft ontwikkelt en lanceert de ene na de andere handige nieuwe feature. Dat kan best snel gaan, we zetten daarom de belangrijkste voor je op een rij.

Pinned channels

Blijf georganiseerd door het vastpinnen van de kanalen waarin je het meeste werkt. Door een kanaal vast te pinnen, komt deze bovenaan de lijst van je teams te staan. Zo heb je snel toegang tot deze kanalen. Om het kanaal vast te maken selecteer je ‘…’ naast de naam van het kanaal en klik je op pin/ vastmaken.

Private channels

Bij het aanmaken van een nieuw kanaal in een team, kun je nu kiezen voor een privé of openbaar kanaal. Wanneer je kiest voor een privé kanaal, kun je een individuele gebruiker selecteren uit het team waar het kanaal onder hangt. Zodra je een privé kanaal hebt gemaakt, zie je een slotje naast het kanaal.

Live vertalingen en ondertiteling in meetings en live events

Deze handige functies zorgen ervoor dat taalbarrières worden weggenomen. Je krijgt in een meeting of live event live ondertiteling. Je kunt zo de meeting beter volgen wanneer er snel of in een dialect gesproken wordt. De ondertitels blijven bewaard als deze sessies worden opgenomen, zo kan je ook makkelijk de gebeurtenis terugzoeken op woord. Live vertalingen zijn nu voor meetings alleen in het Engels beschikbaar en voor live events in het Engels, Duits en vereenvoudigd Chinees. We hopen natuurlijk dat dit ook snel in het Nederlands beschikbaar is.

Snel van laptop of pc naar mobiele telefoon

Zit je in een Teams meeting op je laptop of pc en moet je weg? De Teams app op je telefoon weet aan welke meeting je deelneemt en maakt het heel makkelijk mogelijk om de meeting over te schakelen naar je mobiele telefoon. Open de app op je telefoon. Er verschijnen vanzelf twee keuzes. Wil je je mobiele telefoon toevoegen? Dan zit je in de meeting met laptop en mobiel. Of wil je je mobiele telefoon doorzetten? Dan verlaat je automatisch de meeting met je laptop en ga je verder op je mobiele telefoon.

Rollen toekennen in een meeting

Organisatoren van meetings kunnen nu rollen toekennen aan genodigden. Er zijn twee rollen: Presentatoren en Deelnemers. Als presentator heb je de volledige controle over de vergadering. Deelnemers kunnen geen inhoud delen, niet de besturing overnemen, andere deelnemers niet dempen of verwijderen, geen wachtende mensen in de lobby toelaten en geen opnames starten of stoppen. Presentatoren kunnen dit wel.

Leesbevestiging van chatberichten

Ken je de blauwe vinkjes op WhatsApp? Vraag je je weleens of je teamgenoten je bericht hebben gezien? Sinds begin dit jaar heeft Teams iets soortgelijks. Als je nu een bericht stuurt, zie je rechts van het bericht een ‘Seen Read-icoontje wanneer het bericht gelezen is. Deze functie is standaard ingeschakeld en wordt getoond in chats met maximaal 20 leden. De admin beslist of je deze functie hebt en of je de mogelijkheid hebt om deze uit te schakelen. Onder het kopje privacy, in de instellingen, kun je deze feature aan of uitzetten.

Gebruikers kunnen zelf apps vastmaken aan het linker menu (Januari 2020)

Microsoft is op dit moment bezig om een hele handig feature uit te rollen. Je kunt namelijk straks zelf bepalen welke apps er in de linker applicatiebalk verschijnen. Zo heb je snel toegang tot de apps die je dagelijks gebruikt. Dit geldt ook voor de zelfgemaakt apps die je kunt maken door middel van het Powerapps platform. Heb je als organisatie een app-beleid, waarin alle gebruikers dezelfde apps standaard in de menubalk hebben? Geen probleem! IT-beheerders kunnen de mogelijkheid om de applicatiebalk aan te passen uitschakelen met behulp van een extra controle die Microsoft in het app setup-beleid zal opnemen.

Teams-Outlook integratie

Teams helpt je om efficiënter samen te werken. Met de integratie van Teams en Outlook deel je makkelijk informatie tussen e-mail en chat in Teams. Met in druk op de knop deel je een e-mail van Outlook, inclusief eventuele bijlagen, naar een kanaal of chat in Teams. Of deel je een gesprek in Teams via e-mail zonder de app te verlaten. Deze feature is nog in ontwikkeling en zal, naar zeggen van Microsoft in Q1 worden gereleased.Manage discovery of private teams

Microsoft is op dit moment bezig om deze feature te verbeteren. Zo wordt het in Q2 2020 makkelijker voor gebruikers om privé teams te ontdekken en zich bij deze aan te sluiten. Admins en teameigenaren kunnen met deze update ook bepalen of privé teams zichtbaar zijn. Wanneer dit het geval is, verschijnt het team in de zoekresultaten en wordt deze opgenomen als suggestie in de lijst met teams. Dit maakt het makkelijker voor mensen om te zoeken naar een privé teams en toegang te vragen bij de teameigenaar.

Zoals je ziet is Microsoft Teams continue in ontwikkeling. Gaaf want dat betekent, dat het platform altijd up-to-date is en continue verbetert. Bij iedere update is Teams weer een beetje beter. Zorg dat je weet welke wijzigingen eraan komen en hoe je deze in jouw organisatie kunt inzetten. Als je medewerkers Teams optimaal blijven gebruiken, haal je het meeste uit je investering. En voorkom je dat eindgebruikers geconfronteerd worden met nieuwe features die ineens beschikbaar zijn na een update. We helpen je graag om het beste uit Teams te halen.

Hulp nodig? Neem contact op op jouw manier: stuur ons een Whatsapp bericht, mail naar info@askroger.nl. Je kunt ons natuurlijk ook bellen op (0) 88 27 57 600.

Alle bovenstaande features zijn voor de desktop- en webversie. Wil je weten welke nieuwe features er zijn voor mobiel? Open je app, klik linksboven op de drie streepjes en kies in het menu ‘Wat is er nieuw’.

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!