Thuis of op kantoor? Met deze devices maakt het niet uit waar jij de meeting volgt!

De tweede coronagolf is een feit, en of de daling al is ingezet is nog maar de vraag. Waar we in de eerste lockdown allemaal braaf thuis gingen werken toen ons dat werd opgedragen door de overheid, werd in de periode van de tweede golf duidelijk dat dit een stuk minder gebeurde. Half thuis en half op kantoor werken is ook lastig. Want hoe zorg je ervoor dat je iedereen betrokken houdt tijdens het vergaderen?

Meeting Rooms devices zijn hier dé oplossing voor. Je hebt het ons al vaker horen zeggen, maar als je deze optimaal inzet, maakt het voor een medewerker echt niet uit of hij de meeting vanuit huis of op kantoor volgt. In deze blog gaan we dieper in op de mogelijkheden die Meeting Rooms bieden en kijken we naar een aantal devices die hier geschikt voor zijn.

Thuis of op kantoor?

Ook als we na deze tweede lockdown weer langzaamaan wat vaker naar kantoor mogen, zal het niet meteen zo zijn dat er weer volle bezetting geaccepteerd wordt. Er zullen collega’s thuis werken en op kantoor. Wij gebruiken trouwens een app om dit in te plannen, daarover lees je hier meer. Dit betekent ook dat vergaderingen nog (deels) remote zullen plaatsvinden. En daar zijn de Nederlandse vergaderzalen lang niet allemaal op ingericht…

Uit onderzoek van Microsoft is namelijk gebleken dat slechts 15% van de vergaderzalen zo ingericht is dat je ook online kunt vergaderen, audio kunt gebruiken én goed beeld hebt. Er is dus werk aan de winkel! Want om nu met zijn allen te gaan videobellen in de kantoortuin.. Of met elkaar in één vergaderruimte gaan zitten, maar wel allemaal apart in moeten loggen om in de meeting te zitten… Onhandig én; niet nodig!

Gelijkwaardigheid als uitgangspunt

De eerste eis die je als bedrijf moet stellen aan het half remote en half fysiek op kantoor werken, zou gelijkwaardigheid moeten zijn. Je wilt dat waar je medewerker ook zit, deze altijd op een gelijkwaardige manier kan deelnemen. Deze persoon moet dezelfde kwaliteit van de meeting ervaren als de werknemers die fysiek op kantoor aanwezig zijn.

En de juiste oplossing hiervoor is simpel; installeer Meeting Room devices! Of je nu een grote of een kleine vergaderruimte hebt, 1 of meerdere camera’s wilt, geluid wilt centraliseren, een whiteboard wil integreren of touchless wil kunnen deelnemen, het is allemaal mogelijk. Voor elke soort ruimte en wens zijn devices beschikbaar.

Wij helpen onze klanten natuurlijk graag bij het besluit hierin. Om je even op weg te helpen door het oerwoud aan devices die je kunt gebruiken, zetten we er hier een paar voor je op een rij.

De Poly X30

Makkelijk te installeren en geen ingewikkelde configuratie. Met de Poly X30 heb je alles in huis voor een goede meeting, want met microfoon, speakers, camera en codec ben je meteen ready to go. Geschikt voor kleinere vergaderruimtes en daarmee ook ideaal voor thuis. Mocht je dus veel presentaties moeten geven, is het ideaal om deze thuis te installeren. Ook op je werkplek op kantoor komt de Poly X30 goed tot zijn recht. Je maakt hiermee makkelijk je eigen mini Meeting Room! 

Poly X30

Yealink VC210

Een instapmodel wat betreft Meeting Rooms devices. Goed om te weten; de Yealink VC210 bestaat uit een camera en codec. Voor audio gebruik je een aparte speakerphone, de Yealink CP900. Iets laagdrempeliger, maar toch handig; doordat de speakerphone namelijk losstaat van de camera en codec, kun je deze ook los gebruiken!

Yealink VC210

Microsoft Surface Hubs

Mocht je helemaal all-in gaan wat betreft de Meeting Rooms devices, kijk dan zeker eens naar de Surface Hub van Microsoft. Makkelijk te verplaatsen naar een andere ruimte, ideaal voor brainstorms vanwege het te koppelen whiteboard en sluit naadloos aan op andere Teams Rooms devices. Hiermee breng je met 1 camera de hele ruimte in beeld en kun je zoals bij een echt whiteboard, ook echt op de hub aantekeningen maken. 

Surface hub

Het beheer van deze devices verloopt heel simpel, via de Microsoft 365 admin portal. IT-beheerders kennen deze portal al, omdat deze namelijk ook gebruikt wordt voor het beheren van Teams. Als de verbinding even wat minder is of wanneer er een kabel los zit, krijgt de beheerder een melding.

Devices voor thuiswerken

Meteen een hele Meeting Room inrichten in je huis of werkkamer is natuurlijk niet nodig als je maar af en toe een presentatie geeft. Natuurlijk wil je er wel voor zorgen dat je de juiste devices gebruikt om op een hoogwaardige manier deel te kunnen nemen aan een remote vergadering. Een goede headset en camera kun je hiervoor als uitgangspunt gebruiken.

Vaak is de camera op je laptop van voldoende kwaliteit om je remote vergadering goed te laten verlopen en dankzij de verschillende achtergronden in je meeting hoef je je ook geen zorgen meer te maken of je huis wel is opgeruimd. Maar geluid kan nog wel eens een kink in de kabel zijn. Gebruik hiervoor een goede professionele headset, die bijvoorbeeld noise cancelling ondersteund. Niets vervelender dan blaffende honden, huilende baby’s en deurbellen op de achtergrond. We zetten een paar fijne opties voor je op een rijtje.

Jabra Evolve2 65 MS Stereo

Een draadloze headset die verbind via Bluetooth. Een lichtsignaal laat weten wanneer je in gesprek bent, dus collega’s zien aan je koptelefoon wanneer je niet gestoord kunt worden. Het bereik van deze headset is 30 meter, dus ook ideaal voor de ijsberende bellers onder ons. 

Jabra headset

Jabra Evolve 40 II MS Mono

Liever maar één oor bedekt? Dan is deze Evolve 40 II een mooie optie. Kan in enkele seconden op je smartphone of pc worden aangesloten om te bellen (of natuurlijk om muziek te luisteren). Deze is dan weer niet draadloos, dus wellicht beter geschikt voor als je niet de hele dag aan het bellen bent.

Jabra headset

Jabra Evolve 75E MS

Toch niet zo van de koptelefoons? Geen probleem, ook met earbuds kun je prima remote vergaderen. Je kunt de noise cancelling handmatig in en uitschakelen en er lekker mee rondlopen, je hebt namelijk een bereik van tot wel 30 meter. Deze koppel je ook makkelijk aan je telefoon, dus kun je goed gebruiken als je bijvoorbeeld gaat hardlopen!

 Jabra in ears

Onze Rogers kijken naar de behoeftes bij jullie als bedrijf en kunnen met jullie meedenken over welke oplossing daar het best bij past. Voor je een keuze maakt misschien wat devices uitproberen? Geen probleem! Liever klein beginnen? Lees dan eens dit artikel over de Meeting Room in a Box. Wellicht is dat iets voor jou!

Je kunt ons altijd appenbellen, chatten (klik op het icoontje rechts onderin de pagina) of mailen met je vragen over Meeting Room Devices. Onze Rogers staan voor je klaar en geven je graag, ook remote, een demo.

Devices uitproberen of meer info over meeting rooms?

We helpen graag!