Teams update Mei: verbeterde functies en nog slimmer werken

Veel handige Teams functies hebben het afgelopen jaar het levenslicht gezien. Toch zijn sommige features nóg handiger als er een kleine aanpassing gedaan wordt. In deze update dan ook veel bestaande features die geüpgraded zijn, waardoor ze ons nog efficiënter laten werken en beter passen in onze dagelijkse werkzaamheden. 

Breakout Rooms update

Met de update voor Breakout Rooms is het nu mogelijk om deelnemers ook na het openen van de ruimtes nog te verplaatsen naar een ander ruimte. Dit is bijvoorbeeld handig voor brainstormsessies, waarbij groepen elke keer andere vormen aannemen. Op deze manier hoef je niet elke keer nieuwe Breakout Rooms te maken, maar kun je de bestaande steeds opnieuw invullen.

Breakout Rooms Teams

Invite-only meetings

We hebben al eerder verschillende nieuwe meeting opties aangekondigd. Met deze optie kun je ervoor zorgen dat mensen die niet door de organisator zelf zijn uitgenodigd, eerst in de lobby terecht komen. Op deze manier houd je ongewenste gasten uit je meetings en heb je als organisator beter in de hand wie er deelneemt aan de meeting.

Invite Only Teams

Verbeterd meeting beleid

Om de veiligheid en compliancy nog verder te verbeteren, krijgen gewijzigde meeting binnenkort een nieuwe deelnamelink. Nu blijft de deelnamelink naar een meeting hetzelfde wanneer bijvoorbeeld de tijd, datum of de deelnemers worden gewijzigd. Maar met deze update zal de deelnamelink veranderen na elke wijzing, waardoor bijvoorbeeld verwijderde deelnemers niet meer bij de meeting kunnen.

Externen in Live Events

Met de update van Live Events is het straks mogelijk om ook externen, zonder Microsoft-account, aan te wijzen als presentator. Op die manier kun je dus gastsprekers altijd de mogelijkheid geven om deel te nemen, ook als zij niet beschikken over de juiste systemen.

Live Events in apart venster

Een hele handige update voor drukbezette Live Event producers! Na deze update is het mogelijk om als producer het Live Event in een apart venster te openen, waardoor je Teams dus gemakkelijk kunt blijven gebruiken tijdens het event. Wij zouden adviseren; altijd scherp blijven tijdens een Live Event, maar tussendoor een chatje sturen naar een deelnemende collega kan ook handig zijn. Al met al dus een fijne ontwikkeling.

Achtergronden in app

Zoals we de achtergronden in Teams al een tijdje kennen voor de Desktop app, komen deze nu ook naar de app op je telefoon! Om te beginnen alleen voor iPhone, maar Microsoft kennende zal het niet lang duren voordat ook Android volgt.

Teams achtergronden

Native notificaties

Soms is het wel fijn als je even helemaal geen meldingen op je bureaublad hebt. Toch kan het voorkomen dat je, wanneer je Windows meldingen uitzet, toch nog Teams meldingen krijgt. Met deze update kan je zelf instellen op welke manier je Teams meldingen binnenkomen. Door Teams meldingen native in Windows door te laten komen, kun je makkelijk al je notificaties met 1 klik beheren.

Chats vastpinnen in app

Deze functie kennen we ook al van de desktopversie van Teams; het vastpinnen van chats. Hiermee staan de chats die je graag altijd in je vizier wil hebben (bijvoorbeeld de meest gebruikte groepen of belangrijke projectgroepen) bovenaan de lijst met chats. Tot nu was het nog zo dat deze vastgepinde chats niet terug te zien waren in de mobiele app. Straks is dat dus wel zo.

Gebruikersrapportage

Teams biedt straks uitgebreidere rapportagemogelijkheden voor admins. Zij kunnen per team of organisatiebreed kijken naar de statistieken met betrekking tot interactie. Zo kan er goed worden ingegrepen op het moment dat medewerkers bijvoorbeeld te weinig focustijd hebben. Overigens wordt er uiteraard rekening gehouden met privacy, dus niet alle gegevens worden gedeeld met de admins.

Aangepast beleid

Met aangepaste beleidspakketten kunnen admins makkelijk hun eigen set met beleidsregels toepassen op verschillende Teams users. Zo kunnen ze nieuwe users vooraf ingestelde instellingen meegeven omdat zij een bepaalde functie hebben. Op die manier hoef je dus niet meer voor elke nieuwe medewerker opnieuw alles in te stellen.

Inklokken met API’s

Sommige functies binnen een organisaties vragen om in- en uitkloktijden. Met deze Time Clock API kan dit in- en uitkloksysteem gekoppeld worden aan Teams. Hier zouden ook weer flows aan gekoppeld kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een healtcheck die voorafgaand aan elke dienst gedaan moet worden.

inklok api teams

Is jouw organisatie toe aan de volgende stap binnen Teams? Denk dan eens aan het toevoegen van telefonie aan Teams. Dit kan een mooie stap zijn om de adoptie van Teams te verhogen en tegelijkertijd kosten te verlagen. Tijdens de gratis workshop hierover, die we samen met Microsoft organiseren, kijken we naar wat Teams Calling is en wat de voordelen zijn voor organisaties. Schrijf je in en laat je inspireren!


Teams Calling  implementeren?

Volg de workshop!

Andere Teams updates

Die vind je hier!