Teams update maart - Teams Premium tilt teams naar een hoger niveau

Deze maand een bijzondere Teams update met daarin de aankondiging van Microsoft Teams Premium! De next step in het gebruik van Microsoft Teams voor organisatie, waarmee jij nog meer uit je dag haalt. Lees snel verder om de voordelen van Teams Premium te ontdekken! 

Teams Premium

Microsoft Teams Premium

Deze maand is Microsoft Teams Premium gelanceerd, waarmee Microsoft een nog betere vergaderervaring biedt. Tegenwoordig betalen veel organisaties niet alleen voor vergaderoplossingen, maar kopen ze ook dure aanvullende producten zoals videoapparatuur, webinar-oplossingen en roompanels. Met Teams Premium neem je dit soort additionele producten af voor slechts 10 dollar per gebruiker. Meer informatie over Teams premium vind je op deze pagina. Klik hier toegang te krijgen tot Teams Premium.

Onderstaande functies zijn allemaal functies die voor Teams Premium worden uitgerold.

Intelligent Recap

Met de intelligente recap bespaar je tijd bij het terugkijken van vergaderopnames. Met AI wordt de opname verdeeld in hoofdstukken, waardoor je er makkelijk doorheen klikt en direct ziet welk onderdeel voor jou relevant is. Binnenkort is deze functie ook beschikbaar voor een transcriptie, maar voor nu werkt het alleen nog voor opnames.

Intelligent recap Microsoft Teams

Naast de intelligente recap krijg je zelfs gepersonaliseerde tijdlijnmarkeringen. Deze zijn alleen zichtbaar voor jou zelf en laten onder andere zien wanneer je inschakelde en wanneer je de vergadering verliet, zodat je gemiste delen gemakkelijk terug vindt. Uiteindelijk wordt deze functie zelfs nog uitgebreid met markeringen van wanneer je naam werd genoemd en je je scherm gedeeld hebt.

Intelligent recap Microsoft Teams

Meeting templates

Elke vergadering is anders en de opties voor het instellen hiervan zijn natuurlijk eindeloos. Met Teams Premium heb je de mogelijkheid om vergadertemplates in te stellen. Denk hierbij aan een template voor een klantgesprek, een brainstorm of een supportgesprek. Zo heb je automatisch de juiste instellingen voor elke meeting.

Meeting templates Microsoft Teams

Branded meetings

Nog een mooie functie van Teams Premium – branded meeting! Een extra personalisatie aan je vergadering. Branded meetings laten iedereen het logo en de kleuren van je bedrijf zien wanneer je deelneemt aan de vergadering en laten de kleuren van je merk doorwerken in de vergadering zelf.

Branded Meeting Microsoft Teams

Gebruikerspolicy pakketten

Net zoals dat de instellingen voor vergaderingen voor elke doel anders is, geldt hetzelfde voor Teams beleid. Vaak wordt beleid toegewezen aan groepen of afdelingen, terwijl in sommige gevallen specifieke gevallen een individueel beleid toegewezen moeten krijgen. En dat kost natuurlijk veel tijd! Door als IT-beheerder bundel beleidsregels te maken voor gebruikers met vergelijkbare rollen, bespaar je veel tijd.

Watermerken

In sommige vergaderingen wordt nog weleens gevoelige informatie gedeeld, waarvan je wil voorkomen dat dit uitlekt. Door een watermerk in je meetings te plaatsen, voorkom je dat informatie uitlekt en kun je veilig en vertrouwd vergaderen.

Watermerken Microsoft Teams

Wie kan recorden

Momenteel is het voor iedereen in een meeting mogelijk om een opname te starten. Wederom om het uitlekken van gevoelige informatie te voorkomen, stel je met deze functie in wie in de vergadering de opname kan starten. Zo voorkom je dat een opname gestart wordt terwijl informatie die niet gedeeld mag worden, wordt besproken.

Gepersonaliseerde lobby

Net zoals de gepersonaliseerde (branded) meeting, is het ook mogelijk om je lobby te personaliseren. Je kunt deze zelf customizen met je logo en huisstijlkleuren!

Gepersonaliseerde lobby Microsoft Teams

Naast functies voor Teams Premium zijn er ook nog functies die voor de ‘gewone’ versie van Teams worden uitgerold. Ook deze zetten we uiteraard voor je op een rijtje.

Meetings

Gerichte meldingen

Tijdens een meeting stuur je met deze gerichte meldingen, meldingen naar specifieke personen in de meeting.

Calling

Picture-in-picture op mobile

Met de picture-in-picture modus voor mobile, kan je je Teams meetingvenster aanpassen. Je maakt hem met je vingers groter en Kleiner (net zoals wanneer je inzoomt) en verplaatst het venster naar waar jij hem op je scherm wil hebben.De optie wordt automatisch beschikbaar wanneer je tijdens een vergadering wegnavigeert van de Teams-app. Dit maakt het makkelijk om tegelijkertijd andere apps te gebruiken en beter te multitasken!

Chat and collaboration

Mention iedereen in een chat

Je kent de mention al voor individueel gebruik in een chat. Vanaf nu is het ook mogelijk om iedereen in een chat te mentionen. Handig als het een belangrijk bericht is waarvan je graag wil dat iedereen het ziet.

Mention iedereen in de chat Microsoft Teams

Melding van gemiste oproep in activiteitenfeed

Je hebt nu de mogelijkheid om een gemiste oproep direct terug te bellen vanuit de activiteitenfeed in Teams door simpelweg op de knop "bellen" te klikken. Met één klik start je het gesprek snel.

Melding gemiste oproep Microsoft Teams

Roadmap

Misschien ken je ze van eerdere aankondigingen, maar deze features zijn afgelopen maand allemaal uitgerold:

  • Deelnemen aan vergaderingen vanuit kalenderweergave op Apple CarPlay
  • Automatisch verlagen van de opgestoken hand van een gebruiker na het spreken
  • Voorgestelde bestanden: bij het invoegen van een bestand geeft Teams al een aantal suggesties, onder andere gebaseerd op de laatst bewerkte bestanden op je device

Andere Teams updates

Die vind je hier!

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!