Maak data inzichtelijk met Power BI

Zoals wel meer bedrijven, ervaren wij tijdens drukke momenten uitdagingen bij het inplannen van onze engineers. Door een piek in ondertekende offertes kan het gebeuren dat de planning van onze techneuten voor een aantal weken achtereen vol zit. Hoe houden we dit in de gaten?

Wij bieden onder andere communicatieoplossingen die uit specialistisch maatwerk bestaan. Om een oplossing te kunnen leveren die perfect op de wensen van de klant aansluit, moeten we de situatie bij de klant goed in kaart brengen. Dit vergt veel tijd.

Waarom gebruiken wij Power BI?

In de communicatie naar onze klanten is het noodzakelijk dat we op basis van beschikbaarheidsgegevens vanuit ons CRM-systeem kunnen aangeven wanneer we langs kunnen komen. Dit is essentieel voor een perfecte aansluiting tussen onze salesafdeling en de planning van onze engineers, zodat we niet iets beloven wat we niet waar kunnen maken. De gegevens zijn alleen lastig in te zien. Gelukkig hebben we een oplossing gevonden: Microsoft Power BI.

Hoe werkt het?

We ontsluiten de gegevens van de planning vanuit ons CRM-systeem in de cloud via een cloudconnector, die in realtime gegevens opvraagt vanuit onze CRM-database. De gegevens worden vervolgens met Power BI gevisualiseerd in maatwerkrapportages. Deze rapportages werken in de internetbrowser en zijn dus onafhankelijk van het gebruikte apparaat in te zien. Onze directie en planning kunnen nu vanaf elk apparaat al bij de klant of onderweg inzien vanaf wanneer onze engineers en consultants bij de klant langs kunnen komen.

Voordelen

  • Realtime-gegevens: de gegevens komen live uit onze CRM. Onze planners zijn hierdoor altijd op de hoogte van de laatste stand van zaken.
  • Data-analyse: in de database van Power BI laat je verschillende bronnen samen. Zo kunnen we een compleet beeld van onze interne processen in kaart brengen, wat het mogelijk maakt om trendanalyses over langere periodes te maken.
  • Rapportages bouwen: het maken van traditionele rapportages gebeurt normaal gesproken in Excel. Een proces dat dagen, weken of maanden in beslag kan nemen, afhankelijk van de urgentie van het rapport. Daarnaast is vaak een programmeur of een andere specialist noodzakelijk om deze rapportages te maken. Met Power BI is een specialist niet noodzakelijk en kun je de rapportages zelf maken. Daarnaast kost het maken van een rapportage hoogstens een dag of twee.
  • Gemak: Power BI maakt rapportages beschikbaar voor iedereen binnen de organisatie, op elk moment van de dag. Je komt niet meer in de situatie dat de rapportage op de laptop van een collega staat en je er niet bij kunt komen. Dit maakt het mogelijk om ad hoc rapportages in te zetten voor belangrijke zakelijke beslissingen. Kansen die anders onbenut bleven.

Het resultaat 

Met Power Bi borgen wij dat onze beloften dichter aansluiten op de realiteit. Je krijgt gemakkelijk en snel een visueel overzicht van datasets die voor je interessant kunnen zijn. Als er gegevens veranderen, krijg je hier direct een notificatie van. Visualisaties van gegevens zorgen ervoor dat je beter en sneller tot waardevolle inzichten kunt komen. Hierdoor stijgt de waarde van de betreffende gegevens significant. Door de vergaarde inzichten kunt je je bedrijf beter laten aansluiten op de wensen van je doelgroep, interne processen optimaliseren en je bedrijf onderscheidend maken.

Bronvermelding:

De voordelen van een datawarehouse

Meer weten? over rapportages?

Lees verder