Het online event gaat niet meer weg - Teams Live Event features in de Oktober update

Hoewel de offline events stukje bij beetje weer opstarten, zijn ook de online events inmiddels niet meer weg te denken. Soms is het gewoon net even makkelijker, het scheelt je natuurlijk ontzettend veel tijd als je een event ook online kunt volgen. En hoe mooi is het dat je niet helemaal naar Australië hoeft te vliegen voor een seminar? Al zou dat natuurlijk ook niet verkeerd zijn 😉. Volgens Microsoft is het duidelijk: ‘Virtual events are here to stay’. Daarom worden de features van Teams Live Event ook nog steeds verbeterd. We beginnen dus weer even met een aantal webinar features!

Mede-organisator aanwijzen

Voor een webinar begint wijs je nu gemakkelijk meerdere organisatoren toe aan een event. De mede-organisator heeft dezelfde mogelijkheden en machtigingen als de organisator, zoals het toelaten van deelnemers die in de lobby wachten, het beheren van evenementopties en het delen van inhoud.

Eventcommunicatie

Bij het plannen van een webinar komt veel kijken. Je moet denken aan het opzetten van een eventpagina, inschrijfformulieren, bevestigingsmails en herinneringsmails. Met deze nieuwe optie is het mogelijk om deze communicatie automatisch door Microsoft Teams op te laten zetten. Na inschrijving wordt het live event automatisch toegevoegd aan de agenda van de deelnemer. Nog even geduld, maar eind 2021 zal elke Teams gebruiker deze functie kunnen gebruiken!

Ook de nieuwe PowerPoint-opties, Q&A functie (zie de afbeelding hieronder) en sprekerscoach (waar we eerder over vertelden), zijn straks te gebruiken tijdens Live Events. Van de sprekerscoach krijg je ook nog eens na afloop een samenvatting, waardoor je ervoor kunt zorgen dat je tijdens je volgende Online Event nóg beter voor de dag komt!

Streamen naar LinkedIn

Een hele handige functie voor de LinkedIn fans onder ons. Je koppelt hiermee namelijk je webinar direct aan LinkedIn, waardoor deze ook daar te zien is. Als je een webinar plant in Teams, voeg je de LinkedIn Live-app toe aan het evenement, log je in met je LinkedIn-account, stel je een nieuwe stream in en plan je deze in. Nadat je de stream hebt gepland, wordt er een geplande stream op LinkedIn gemaakt. Hier kunnen deelnemers zich dan voor opgeven.

Zodra je live gaat met je webinar, stuurt LinkedIn een melding uit om deelnemers eraan te herinneren dat het event is begonnen en zie je realtime opmerkingen en reacties binnenstromen vanuit de LinkedIn-post, allemaal binnen Teams.

En om het nog even extra leuk te maken: deze functies zijn straks beschikbaar binnen élk Microsoft365 abonnement. Geen nieuwe licenties nodig dus, je kunt er lekker mee aan de slag!

Beëindigd Live Event opnieuw starten

Als je een Live Event nu beëindigt, krijg je de melding: je kunt dit event niet opnieuw opstarten. Op zich natuurlijk logisch. Maar wat als het Live Event beëindigd wordt door een error? Met deze functie kan de Producer van het event deze weer herstarten.

Dan door naar de features voor Teams Meetings, Calling en chat.

Direct vanuit PowerPoint presenteren

Een presentatie delen via Teams was natuurlijk eigenlijk al heel gemakkelijk. Even je scherm delen en hop, je bent er klaar voor. Toch heeft Microsoft het nog voor elkaar gekregen deze handeling nóg makkelijker te maken. Open je PowerPoint en klik rechtsboven in  ‘Presenteren in Teams’. Et voila!

Teams Meetings in Apple CarPlay

Bellen met Apple CarPlay was natuurlijk al mogelijk. Maar met deze update zal je voortaan ook het Teams-icoontje in je auto tegenkomen. Deze werkt in principe hetzelfde als de gewone telefoon. Je kunt ermee bellen, deelnemen aan vergaderingen en je belgeschiedenis inzien. Om ervoor te zorgen dat je niet afgeleid wordt tijdens het rijden, kun je de app alleen met spraak besturen.

Berichten vastpinnen

Belangrijke berichten in een team of chat kun je nu vastpinnen. Zo zorg je ervoor dat deze niet verdwijnt en onder de aandacht blijft.

Met al die nieuwe features voor Teams Live Event sta je natuurlijk te springen om er zelf eentje te organiseren. Uiteraard helpen onze Rogers je daar graag bij. Meer informatie vind je hier! 

Zelf aan de slag met een Live Event?

Wij helpen je op weg!