Februari update Microsoft Teams - Unmuten met een sneltoets en video spiegelen

Het aantal Teams gebruikers heeft afgelopen maand weer een record verbroken. Maar liefst 270 miljoen actieve gebruikers telt Microsoft Teams op dit moment. In juli was dit aantal nog 250 miljoen, maar nog elke maand komen hier gebruikers bij. Ook Teams Phone blijft enorm populair. Meer dan 90% van de Fortune 500 bedrijven (de 500 Amerikaanse bedrijven met de grootste omzet) maken namelijk gebruik van Teams Phone. Dat belooft veel goeds voor de toename van het gebruik van Teams Phone in het algemeen, want deze bedrijven zijn de meest toonaangevende ter wereld! Gelukkig wordt er nog iedere maand hard gewerkt op Teams continue te verbeteren.

Nieuwe features in Teams Meetings

Sneltoets voor unmuten

Vervelend, maar je komt er soms echt niet onderuit: achtergrond geluid. Rondrennende peuters, blaffende honden of je huisgenoot die een stofzuiger door de kamer haalt – je ontkomt er niet aan. Wel zo fijn als de deelnemers in de meeting waar je aan deelneemt daar zo min mogelijk last van hebben. Met deze update is dit met één klik (oké, twee dan) geregeld. Door CTRL+Spatie in te klikken, mute en unmute je jezelf gemakkelijk!

Achtergronden op web

Je eigen afbeelding als achtergrond installeren, doe je natuurlijk al een tijdje via de Desktop app van Teams. Met deze update werkt dit voor de web-versie van Teams ook.

Muziekmodus

Deze herken je misschien van de roadmap van vorige maand. Met de hifi-muziekmodus word de geluidskwaliteit van geluiden anders dan spraak geoptimaliseerd. Denk hierbij aan live muziek of liedjes die via andere applicaties worden afgespeeld bij het delen van je scherm.

Video spiegelen

Een veel gehoorde opmerking bij het uitproberen van achtergronden: ‘Hey, het werkt niet! Het logo/de tekst staat in spiegelbeeld!’. Daar had Microsoft natuurlijk al lang aan gedacht, want degene aan de andere kant ziet de achtergrond (en jou zelf overigens ook) wel gewoon zoals het hoort. Toch is dit in sommige gevallen best onhandig. Denk eens aan een docent die tekst op een bordje schrijft en deze aan de leerlingen laat zien. Wel zo handig als je dan zelf kunt meelezen met wat er staat. Daarom heb je dus nu de optie om je eigen beeld te spiegelen.

Nieuwe features voor Meeting Rooms

Front row layout

Om deelnemers van een meeting ook in een Meeting Room op de hoogte te houden van alle aspecten van de meeting, is de nieuwe front row layout bedacht. Hierbij zie je niet alleen gedeelde content, maar ook de chat en alle deelnemers. Je selecteert de front row layout via het Teams Console in de Meeting Room.

  

Schakelen tussen verschillende camera’s

Steeds meer camerasystemen die gebruikt worden in Meeting Rooms beschikken over 2 of zelfs meer camera’s. Met deze functie schakel je handmatig tussen deze camera’s als je wil dat maar één van de beelden getoond wordt. Stel een default in en je krijgt altijd het goede camerabeeld te zien.

Nieuwe features voor Teams Phone

Transcriptie voor één-op-één telefoontjes

Deze is vanaf nu beschikbaar. Je kunt het aanzetten in de controle bar in het belscherm.

Recordings en transcripties in belgeschiedenis

Opnames en transcripties van gesprekken zijn nu beschikbaar in de deelvensters met gesprekgeschiedenis. Zo vind je het snel weer terug.

Roadmap

Sinds vorige maand kijken we in de Teams update ook altijd nog even naar wat er op de Roadmap staat voor deze maand. Het kan dus zijn dat je onderstaande features al eens eerder voorbij zag komen. Weet dan dat ze vanaf deze maand ook echt in gebruik zijn!

Walkie Talkie

Net als traditionele walkietalkies heb je met de Walkie Talkie-app op je telefoon de mogelijkheid om direct te communiceren met je collega’s. Je houdt de knop ingedrukt om te praten en laat de knop los om te luisteren. Handig als je kort moet overleggen en snel antwoord nodig hebt!

Nieuwe Power Automate-acties

Met Power Automate voor meetings, teams, kanalen en chat start je gemakkelijk nieuwe acties. Denk hierbij aan het aanmaken van een meeting, een bericht sturen naar een kanaal, een team aanmaken of gebruikers toevoegen.

Bijblijven is natuurlijk een mooie stap in optimaal gebruik van Teams. Daar lees je dan ook elke maand weer deze update voor. Maar hoe zorg je dat dit gebruik binnen de rest van je organisatie ook op pijl blijft? Zorg voor een stevige basis en investeer in adoptie!

Deelnemen aan de Teams Phone workshop?

Schrijf je in!

Lees verder over Meeting Rooms

Bekijk de pagina