Aandacht voor adoptie
Omarm nieuwe technologieën

Omdat nieuwe systemen pas écht werken voor je organisatie als
elke gebruiker weet hoe ermee om te gaan!

Verandering geslaagd,

doel bereikt!

Adoptie van een nieuwe manier van werken met een nieuw systeem is géén vanzelfsprekendheid bij medewerkers. Ze moeten hun jarenlange vertrouwde werkwijze aanpassen en met bijvoorbeeld Microsoft Teams of ander systeem leren werken. Niet iedereen is daar gelijk zo enthousiast over als degenen die de beslissingen hebben genomen. Als je je medewerkers niet goed meeneemt in deze transitie, zal de nieuwe technologie niet optimaal benut worden.

In onze Road to Success besteden we al veel tijd aan changemanagement. We denken samen na over de beste migratiestrategie, trainingsbehoeften en randapparatuur. Allemaal om de weerstand te verlagen en het gebruik van bijvoorbeeld Microsoft Teams te verhogen.

De

mogelijkheden

Communicatieplan

Door vanaf het begin je medewerkers mee te nemen en al voor de uitrol van een nieuw systeem met een adoptieprogramma te starten, bereik je het snelst het gewenste gedrag. In het communicatieplan stemmen we af wanneer en hoe we welke informatie delen per persona. 

Proeftuin

Welke headset fijn werkt is heel persoonlijk. Een verkeerd apparaat kan in één klap de adoptie tegenwerken! Door de proeftuin neem je medewerkers mee in het proces en kiezen ze zelf voor de headset die in hun specifieke geval goed werkt.

Floorwalking

Ook de dagen na de livegang is het fijn om je vragen direct te kunnen stellen. Floorwalkers lopen rond om de medewerkers te helpen. 

Receptiebegeleiding

Receptionisten krijgen extra aandacht omdat zij meestal extra functionaliteiten hebben. 

GoLive begeleiding

De dag van de livegang is best spannend. Tijdens de livegang zetten we trainers en floorwalkers in om de medewerkers direct te kunnen helpen. 

Trainingen

We bieden één-op-één, hands-on en klassikale trainingen. De inhoud van de trainingen passen we aan op jouw situatie en de doelgroep. Zo leren de medewerkers stap voor stap de ins en outs van het nieuwe systeem. 

Documentatie

Referentiekaarten, handleidingen en video’s zijn beschikbaar voor je medewerkers. Zo kunnen ze de informatie rustig nalezen op een moment dat het voor hen uitkomt.

De voordelen van adoptie

  • Techniek en randapparatuur zijn geen reden voor slechte adoptie, want aan alles wordt gedacht

  • Betrokken medewerkers

  • Optimaal resultaat uit je investering

  • Een adoptieplan op maat, aangepast op jouw organisatie

  • Zoveel mensen, zoveel wensen; medewerker-specifieke benadering

Van den Bosch Transporten


Van den Bosch Transporten behoort met een jaarvolume van maar liefst 2,2 miljoen ton getransporteerd product tot de top 10 van Europa op het gebied van bulktransport. Met ruim 500 gedreven medewerkers, 10 vestigingen en activiteiten over de hele wereld, gaan uitdagingen aangaan hand in hand met de visie van een echt Brabants familiebedrijf. Van den Bosch Transporten verhuisde naar een nieuw pand én moderniseerde werkplekken. Hoe dit met 500 medewerkers een succesvol project is geworden?

Bekijk case

Alles uit je  investering halen?

We helpen graag!

Meer over hoe wij adoptie aanpakken?

Lees ons blog!