Deze sneltoetscombinaties maken het gebruik van Microsoft Teams nog makkelijker

Weinig systemen zo gebruiksvriendelijk als Microsoft Teams. De mogelijkheden zijn eindeloos (sorry, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen) en de ene na de andere nieuwe feature wordt gereleaset om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren. ‘’Kan het dan nog beter?’’ horen we je denken. Ja, dat kan! Er zijn namelijk superhandige sneltoetsen in Microsoft Teams waarmee je standaard handelingen nog sneller uit kunt voeren!

Snel in alle apps

De meest gebruikte functie in Teams is waarschijnlijk de chat. Met CTRL+2 ga je met één klik (oké, twee tegelijk dan) op de knop naar het chatoverzicht. De cijfers 1 tot en met 7 hebben overigens allemaal een functie in combinatie met CTRL. Hieronder sommen we ze even voor je op:

Sneltoetsen in Teams– CTRL+1 = Activiteiten

– CTRL+2 = Chats

– CTRL+3 = Teams

– CRTL+4 = Agenda

– CTRL+5 = Oproepen

– CTRL+6 = Bestanden

 

De oplettende lezer heeft hier al gezien dat dit precies de volgorde is van het Teams menu aan de linkerkant van de client. Zo weet je dus ook wat de sneltoets is voor eventuele andere apps die je vastpint en onderaan in het menu komen, CTRL+ (even tellen 😉).

Sneltoetsen voor chats

Omdat je de chat het meest gebruikt is het ook wel zo handig om meteen een nieuwe chat te kunnen starten met sneltoetsen in Microsoft Teams. CTRL + N is je nieuwe beste vriend daarvoor. Alleen nog even de gegevens van de persoon die je wilt chatten invoeren en you’re good to go!

Met CTRL + O voeg je een bijlage toe en met de pijltjestoetsen kies je vervolgens het juiste bestand uit. Geen muis meer nodig!

En dan nog een handige functie in chats waarvan je misschien niet eens wist dat het bestond: belangrijke berichten markeren! Met de sneltoets CTRL+Shift+I wordt het woord BELANGRIJK roodgekleurd toegevoegd aan je bericht!

Sneltoetsen voor videocalls

De CTRL + Shift + … combinatie gebruik je in calls en chats. Een videocall accepteren doe je met CTRL+Shift+A, jezelf muten (en weer unmuten) met CTRL+Shift+M. CTRL+Shift+O is voor het aan en uitzetten van je webcam en met CTRL+Shift+F zet je je meeting op full screen, zodat je zonder afleiding je vergadering in kunt!

But there’s more to Teams…

Met alleen de letter C kun je aangeven dat je naar het tekstveld wilt gaan in een chat. Zo hoef je dus niet met je cursor naar het tekstveld te gaan nadat je bijvoorbeeld een smiley hebt gegeven aan het bericht van een collega. Om op berichten te reageren in een team druk je alleen op de letter R en je kunt aan de slag met je reactie.

Mochten we nog meer handige weetjes tegenkomen voor Teams, laten we het uiteraard weten. Nog sneller werken? Integreer WhatsApp of social media in Teams! Gegarandeerd een efficiënter en sneller klantcontact en een hogere klanttevredenheid. Bel, mail, chat of app ons, dan kijken we graag wat we voor elkaar kunnen betekenen!

WatsApp of webchat  in Teams?

We helpen graag!