April Update: Deze nieuwe Teams features zijn nu te gebruiken!

April doet wat hij wil! Waar wij snakken naar een beetje zon en warmte, krijgen we sneeuw, hagel en storm… Oké, en uiteindelijk tóch zon. Microsoft doet het beter. Waar wij vragen om bepaalde functies, krijgen we die gewoon! Ook deze maand staan er weer handige nieuwe Teams Features voor ons klaar. En we hebben ook nog nieuws over eerder aangekondigde functies die nu in gebruik zijn!

Nu in gebruik: Live Transcription en Meeting Recap

De meeste features die worden aangekondigd zijn nog niet direct beschikbaar in Teams. Ze worden vaak in stappen uitgerold, waardoor het soms ook kan voorkomen dat de ene organisatie een bepaalde functie wel al kan gebruiken en de ander nog niet. Met de aankondiging van een uitgerolde feature, kan het dus nog steeds zo zijn dat jij het nog niet direct kunt gebruiken. Maar, geen zorgen! De functie is echt naar je onderweg.Zo is de live transcription vanaf nu beschikbaar. Let wel op; de admin moet dit nog wel even aanzetten voor jouw tenant. Daarnaast is nu ook de langverwachte meeting recap uitgerold, waarmee je in een mooi overzicht de hoogtepunten van een meeting kunt vinden.

Meet Now in Outlook

Dan over naar nieuw aangekondigde features. Deze is nog niet eerder bekend gemaakt, maar wel al in uitrol. Als je Outlook gekoppeld is aan Teams, heb je nu in je Outlook Calendar de mogelijkheid om direct een Teams meeting te starten. Deze mogelijkheid bestond al in de Calendar in Teams zelf, maar dat kan dus nu ook vanuit Outlook! Ook deze moet wel weer eerst worden aangezet door de admin.

Nog meer nieuws over de Meet Now functie. Je kunt daar namelijk nu ook een link van maken en deze versturen. Die kun je dan makkelijk delen via een chatje, in een e-mail of een kanaal.

Gemaskeerde telefoonnummers

Admins van Teams Calling gebruikers kunnen nu instellen hoe de telefoonnummers van haar gebruikers getoond worden. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat alleen interne telefoonnummers jouw telefoonnummer zien, helemaal niemand jouw telefoonnummer ziet of deze gewoon voor iedereen zichtbaar is.

Nog meer Lobby instellingen

We kondigden begin dit jaar ook al wat nieuwe lobby instellingen aan, maar ook deze maand komen daar weer nieuwe functies bij. Je kunt nu ook kiezen voor ‘mensen binnen mijn organisatie’ of ‘mensen binnen mijn organisatie, vertrouwde organisaties en gasten’ . Zo voorkom je dat externen met wie je bijvoorbeeld wekelijks contact hebt, nog moeten wachten in de lobby van de meeting.

Touch Bar op Mac

Macbook gebruikers met een Touch Bar, opgelet! Deze toffe nieuwe functie maakt het mogelijk om de opties van een meeting (hand opsteken, deelnemers bekijken, muten, scherm delen en ophangen) in je Touch Bar te laten verschijnen. Ziet er niet alleen cool uit, maar kunt ook nog eens alles regelen vanaf je toetsenbord.

250 GB bestandsgrootte

De maximale bestandsgrootte in Teams is verhoogd van 100GB naar 250 GB. Grote video’s en andere bestanden kun je dus nu met een gerust hart via een chatje versturen. Dit geldt overigens ook voor SharePoint en OneDrive. Daarnaast wordt het hele template voor het delen van een bestand aangepast, want je kunt nu ook direct de juiste toestemmingen inschakelen en een deelbare link opvragen.

Out of Office bericht

Deze kennen we natuurlijk al van de mail; het automatische antwoord oftewel Out of Office bericht. Deze kun je nu ook op Teams instellen. Je status wordt dan automatisch weergegeven als ‘Out of Office’ en je collega’s krijgen een automatisch bericht wanneer ze je een chatbericht sturen.

Geschiedenis Menu

Een handige optie, zeker nu je Teams voor steeds meer en meer kunt gebruiken binnen je dagelijkse werkzaamheden. Naast de zoekbalk krijg je nu ook een geschiedenis-tab! Werkt eigenlijk hetzelfde als op internet, je krijgt een overzicht van je laatste bezochte teams, pagina’s, documenten en andere tabs. Zo switch je gemakkelijk weer terug naar waar je mee bezig was als je werk even onderbroken wordt.Met al die nieuwe features wil je natuurlijk ook optimaal gebruik maken van Teams. Haal jij al alles uit je Teams licenties? Of kunnen we je wellicht helpen met meer van je workload integreren in Teams? Onze Rogers kijken graag met je naar de mogelijkheden.

 

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!