Lesgeven en bellen met Teams
De volgende stap naar flexibel samenwerken

Veilige en efficiënte telefonie voor docenten, leerlingen en ouders.

Lesgeven en bellen met Teams

De volgende stap naar flexibel samenwerken

De afgelopen periode is er door scholen en onderwijsinstellingen enorm veel tijd gestoken in het optimaal online onderwijs te geven met applicaties zoals Microsoft Teams. Natuurlijk is het soms nog even wennen. Maar hoe haal je nu het meeste uit je tijd? Hoe ondersteun je je leerlingen het best? En hoe communiceer en werk je het beste samen met leerlingen of studenten, ouders en leerkrachten.

Microsoft Teams, wat is het precies? Je kunt het zien als een gedeelde online werkruimte. Microsoft zelf noemt Teams ‘the hub for teamwork’. Het combineert alle features van grofweg 3 verschillende soorten programma’s voor:

 • Meetings: online vergaderen;
 • Calling: intern bellen;
 • Samenwerken: documenten opslaan & delen

Wist je dat het veel meer mogelijk is? Er zijn heel wat integraties met schoolsystemen en studentenadministratie die je leven makkelijker maken. Studenten kunnen documenten inleveren in een Team en de docent geeft hier feedback op. Het is zelfs mogelijk om een plagiaatscanner in te integreren. Bovendien zal het mailverkeer flink afnemen, doordat de chatfunctie voor korte lijnen zorgt. Houd online oudergesprekken en verbeter de verbinding tussen leerlingen, ouders en leerkrachten door je communicatie te structureren.

Hieronder vind je meer informatie wat deze toevoegingen voor jou en je organisatie kunnen betekenen en hoe deze gemakkelijk uit te rollen zijn binnen jouw organisatie. Een goede eerste stap? Je telefoniecentrale in Microsoft Teams onderbrengen! Ontdek nu hoe jij de volgende stappen met Teams kan gaan zetten!

Microsoft Teams logo

Hoe til jij jouw onderwijsinstelling naar een hoger niveau met Microsoft Teams?

Extern bellen met Teams voor iedereen binnen handbereik

Telefonie toevoegen aan het werken in Teams? Extern bellen  is nu voor iedereen binnen handbereik, ook met lagere Microsoft licenties. Lees hier meer over de voordelen van bellen met Microsoft Teams.

Al je communicatiekanalen overzichtelijk in Teams

Met de koppeling met bijvoorbeeld SOMtoday of Magister til je je organisatie naar een hoger niveau! Hoe? Voorbeelden lees je in deze whitepaper!


Voordelen van bellen met Microsoft Teams in het onderwijs

 • Integraties met school systemen als Magister en SOMtoday mogelijk

 • Eén-op één contact tussen leerling en docent vanaf elk device

 • Voeg telefonie toe op je huidige licenties

 • Zelf bepalen welk lid welke functionaliteiten of bevoegdheden krijgt

 • Flipping the classroom makkelijk te organiseren

 • Al je communicatie in 1 applicatie

 • Geavanceerde instellingen bij afwezigheid

 • Bellen met één klik vanuit een chatsessie

 • Eenvoudig vanuit huis werken

Een succesvolle implementatie van Microsoft Teams


Wil je een volledig plan op het gebied van functionaliteiten, technische inrichting en adoptie activiteiten om Microsoft Teams te implementeren? Om te zorgen dat je goede beslissing neemt tijdens dit traject, hebben wij ons Road to Success model ontwikkeld.

Lees meer

Het whitepaper lezen?

Download het hier

Alles uit jouw Teams omgeving halen?

We helpen graag!