VLOG Microsoft Leap dag 2 3

Patrick Scherbeijn vertelt in deze vlogs over zijn ervaringen op het meerdaags Microsoft Leap event op de Microsoft Campus in Redmond.

Dag één

Wij zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het LEAP evenement. LEAP is een evenement in Amerika, georganiseerd door Microsoft, waar een aantal bedrijven voor worden uitgenodigd uit Nederland om te praten over de verschillende oplossingen die zij bieden. Het is de bedoeling dat elk bedrijf twee ‘Solution Architecten’ afvaardigt om mee te discussiëren over nieuwe oplossingen en te leren van Microsoft wat hun visie is en welke route ze opgaan. Daarnaast is het voor Microsoft een mogelijkheid om direct feedback te krijgen vanuit de markt of de richting die ze opgaan wel een passende richting is. Hierbij draait het onder andere om aspecten die bedrijven nog missen en ‘nice to haves’ vanuit de markt die ze in het productportfolio toegevoegd zouden moeten worden.

Vandaag was de eerste dag, ik ben gisteravond aangekomen. Het was de eerste volle dag met presentaties. Elke dag zijn er zeven presentaties van verschillende mensen die binnen Microsoft verantwoordelijk zijn voor een specifieke oplossing. We hebben een enorme hoeveelheid informatie ontvangen, het is superleuk en interessant! Het is zeer indrukwekkend om over de campus rond te lopen bij Microsoft hier in Redmond. Het lijkt wel bijna een stad op zichzelf, zo groot is de campus.
Al met al een hele mooie dag met heel veel nieuwe indrukken. Morgen probeer ik iets meer inhoudelijk te vertellen over het evenement. Misschien dat ik hier en daar wat meer op de inhoud kan gaan.
Tot morgen!

 

Dag twee en drie

Hi allemaal, het is inmiddels de derde dag op LEAP. Ik zit hier met Robin Martins, Solutions Architect. Gisteren hadden wij helaas geen tijd om te vloggen, maar vandaag doen we toch even een klein vlogje. We hebben net een hartstikke leuke sessie gehad, Robin wat vond jij hiervan? Wat is je het meest opgevallen, wat vond je super gaaf?

Robin: “Vooral veel in Azure machine learning, een mooie techniek om dingen te automatiseren op basis van de data die je hebt. Er zijn hele mooie integraties mogelijk om sentimenten uit gesprekken te halen, spraak naar tekst te zetten en om zo veel meer met die gesprekken te doen dan wat je er nu mee kan.”

Dan zou ik in een PowerBI overzicht realtime kunnen zien of een deel van mijn klanten boos is bijvoorbeeld? Hier zou ik dan direct actie op kunnen nemen door een outbound call op te starten.

Robin: “Ja. Dit werkt op basis van hoe vaker de klant belt. Iemand die aan de lijn altijd boos klinkt, zal in het begin als boos worden gezien, maar later niet meer. Daar zit een bepaalde slimmigheid achter. Je realtime zien hoe het met je klanten gaat. Je kunt trends zien, als het druk is dat mensen boos zijn.”

Dat bouwen we met standaardcomponenten in de Cloud met Azure?

Robin: “Ja, in principe zit het er standaard in. Het enige waar je rekening mee moet houden is hoe je het gaat koppelen. Het zijn losse blokjes die je aan elkaar moet koppelen om zoiets te maken.”

Klinkt super gaaf, ik was in ieder geval onder de indruk. Mocht je meer willen weten kun je ons direct via de website benaderen. Op de website onder het onderdeeltje ‘Ons Team’ kun je onze contactdetails vinden, mailen of direct chatten. We vertellen u er graag meer over.

Tot snel!

 

Andere trends die aan bod kwamen tijdens Leap zijn:

  • Big Data en IoT
  • Cloud
  • Intelligence
  • Door het combineren van Big Data, Cloud en Intelligence worden nieuwe functionaliteiten mogelijk gemaakt, zoals Bots. Een paar leuke voorbeelden hiervan zijn Caption Bot, What Dog en How Old. De werkingsprincipes hiervan zie je mooi terug komen in de volgende toepassing:

     

     

    Om dit soort oplossingen te faciliteren heb je veel datacentra nodig. Meer informatie over de ontwikkelingen van datacenters kunt u hier lezen. Of bekijk de volgende indrukwekkende video waarin u kunt zien op welke schaal Microsoft datacentra bouwt.