Ask Roger! en Qconferencing versterken elkaar

De ontwikkelingen in de markt waar wij op opereren zijn nog nooit zo hard gegaan als de afgelopen 2 jaar. Organisaties hebben enorme ontwikkelingen doorgemaakt en nieuwe manieren van werken omarmd. Inmiddels heeft het hybride werken voet aan de grond gekregen bij veel organisaties en wordt er nagedacht over de inrichting hiervan op kantoor. 

Met onze bestaande proposities op Meeting Rooms, Teams Calling (Teams Phone) en Contact Center ondersteunen we organisaties in het faciliteren van hybride werken. Meeting Rooms worden massaal ingericht bij organisaties en er worden afspraken gemaakt over thuis, op kantoor en misschien wel helemaal ergens anders werken. Er wordt in ieder geval niet stil gezeten.

Ontwikkelingen bij Ask Roger!
Ook wij als Ask Roger! hebben de nodige ontwikkelingen doorgemaakt. Zo was er afgelopen november de strategische overname door de INTERSTELLAR collectie. Met alle bedrijven uit deze collectie streven we ernaar de beste en meest relevante IT-dienstverlener van Nederland te worden. Daar waar organisaties hun IT-diensten centraal kunnen onderbrengen, omdat elk deel van de collectie een andere specialisatie heeft.

Tegelijkertijd werd ook Qconferencing onderdeel van de INTERSTELLAR collectie. Qconferencing is dé collaboration solution specialist in Nederland. Vanuit de specialistische kennis op het gebied van traditionele videoconferencing hebben zij zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een integratiespecialist van systemen en platforms, waaronder Microsoft Teams en Zoom. Een mooi bedrijf met 20 jaar ervaring, loyale klanten en zo’n 30 enthousiaste medewerkers met proposities die aansluiten op die van Ask Roger!.

Ask Roger! en Qconferencing
Na wat verkennen is dan ook gebleken dat onze cultuur, bedrijfsvoering, ambities en klantbenadering ontzettend goed passen bij die van Qconferencing en we hierdoor goede partners zullen zijn. Onze proposities vullen elkaar aan, versterken elkaar en ondersteunen elkaar. Om deze reden is dan ook besloten om met ingang van 1 april een hechte strategische samenwerking aan te gaan met elkaar.

Wat betekent dat voor mij?
Voor nu betekent dit dat in eerste instantie het MT met elkaar is samengesmolten. De verschillende teams onderzoeken elk op hun eigen manier en in hun eigen tempo naar hoe de samenwerking verder vorm krijgt. Momenteel heerst bij beide organisaties enorme drukte, waardoor onderzoek naar verdere samenwerking voor sommige afdelingen nu even geen prioriteit heeft. Uiteraard gaan onze klanten voor en zal dit prioriteit nummer 1 blijven.

Er wordt vanuit het MT en de verschillende teams nu gekeken naar hoe we de samenwerking tussen beide partijen kunnen intensiveren, op zo’n manier dat de teams elkaar gaan versterken. Dit volledig vormgeven zal nog zeker een aantal maanden nodig hebben. Tijd die we met elkaar graag nemen, om ervoor te zorgen dat we het best in beide organisaties naar boven halen!

Als klant merk je hier verder weinig van. Uiteraard kan het zijn dat je op de werkvloer eens iemand van Qconferencing tegenkomt als je klant bent bij Ask Roger! of dat je een mailtje ontvangt van een Roger terwijl je klant bent bij Qconferencing, maar dit zal altijd het doel hebben om jou als klant nog beter te kunnen bedienen.

Het MT
Sinds 1 april 2022 heeft Rob  Winkel zijn werkzaamheden bij Ask Roger! neergelegd. Zijn functie is overgenomen door Jesse van Straaten. Er is verder een nieuw MT samengesteld met leden uit beide organisaties.

Tot slot: Door deze samenwerking kunnen wij jou als klant nog beter bedienen met specialistische kennis op het gebied van videoconferencing en Microsoft Teams telefonie en Contact Centers. Met bijna 80 collega’s gaan wij er, samen met onze INTERSTELLAR-collega’s, elke dag weer aan de slag om de beste IT-dienstverlener van Nederland te zijn en te blijven!


Meer over Qconferencing?

Bekijk de website