Netwerken en thuiswerken, met Cisco Meraki heb je dit altijd in de hand

Nu sinds ruim een jaar iedereen voornamelijk thuiswerkt, komt het regelmatig voor dat er iemand in een meeting slecht verstaanbaar is, blijft hangen of zelfs helemaal wegvalt. De eerste paar maanden wellicht nog begrijpelijk. We zouden toch wel weer snel teruggaan naar normaal. Maar nu we in de meeste gevallen deels thuis en deels op kantoor zullen gaan werken, kom je ook thuis niet meer weg met een slechte verbinding. De hoogste tijd dus, om daar iets aan te doen. 

Goede wifi, bij wie ligt die verantwoordelijkheid?

Jij als thuiswerker zal misschien denken: ik kan er ook niets aan doen dat ik thuis moet werken, dus waarom zou ik daar zelf iets aan moeten doen? En daar kunnen we je eigenlijk ook geen ongelijk in geven, natuurlijk. Als jij de wifi die je thuis hebt alleen gebruikt voor af en toe een mailtje of een WhatsAppje verzenden, is het ook logisch dat je niet gaat betalen voor wifi waarmee je 24/7 alles op de hoogste snelheid kunt streamen.

Toch is dat wel de snelheid die je vaak nodig hebt nu je veel remote moet vergaderen, grote bestanden moet delen en presentaties moet delen. Daarnaast ben je als thuiswerker ook wel de voordelen gaan zien van meer thuiswerken. We willen straks (over het algemeen) ook niet meer elke dag naar kantoor. En dan moet je het je thuis ook een beetje makkelijk maken. Vergeet 10x per dag opnieuw moeten inloggen om bij dat ene systeem te kunnen komen. Direct verbonden met het netwerk van de zaak, dat is hoe het hoort!

En daar kan je werkgever zeker een steentje aan bijdragen, ook als je thuis werkt! IT-ers, letten we even op? 😉

Beheer wifi vanuit een centraal punt

Omdat tegenwoordig alles via de cloud gaat, kun je zelfs netwerkoplossingen op afstand beheren. Het grote voordeel van een Cloud Managed Network is niet alleen dat je heel je netwerk vanaf een afstand kunt beheren. Ook de installatie is heel eenvoudig en achteraf nog makkelijk uit te breiden. Hierdoor zetten nieuwe medewerkers direct zelf een zonder al te veel gedoe thuis hun netwerk van de zaak op. Alles is voor geconfigureerd en werkt volgens de plug-and-play methode, waardoor je medewerker dus direct aan de slag kan.

Dit brengt natuurlijk wel weer een andere uitdaging met zich mee. Met name voor de werkgever. Want hoe zet je zoiets op voor je medewerkers? En als je dat hebt gedaan, hoe houd je dan vervolgens het overzicht van alle locaties? En hoe bepaal je wat je gebruikers wel en niet mogen op het netwerk? En misschien wel de belangrijkste vraag: hoe houd je dit allemaal veilig?

Wifi van kantoor, maar dan thuis

Met Cisco Meraki beheer je (onder andere) alle wifi toegangspunten, dus ook bij medewerkers thuis, vanaf 1 dashboard, te beheren vanaf je laptop of een app op je telefoon. Je bent op tijd op de hoogte van automatische geïnstalleerde updates. En je kunt dus iedereen tegelijkertijd voorzien van een optimale verbinding die je centraal beheert. Deze automatische security- en firmware updates zijn gekoppeld aan je Meraki licentie, die je aangaat voor 1, 3 of 5 jaar.

Even toevoegen aan je Meraki Dashboard en je bent good to go!

Meerdere locaties, overal de beste wifi

Met Cisco Meraki kan je als werkgever je werknemers voorzien van optimaal presterende wifi-verbinding. Hiermee ontvang je voor thuis één of meerdere kastjes, waarmee je verbonden bent met het zakelijke netwerk. Zo hebben alle werknemers snellere verbinding, grotere capaciteit en een groter bereik. En hoef jij je niet langer druk te maken over de kwaliteit van je internet, maar ligt dit weer in handen van de IT-afdeling.

Goede verbinding is het halve werk

Een goede verbinding is natuurlijk de basis voor productief en efficiënt kunnen werken. Meetings kun je in no time opstarten zonder haperingen en streamen is kinderwerk. Precies weten wat je nodig hebt voor een optimale verbinden thuis én op kantoor? Ask Roger!

Hulp nodig met netwerkoplossingen?

Ask Roger!