Beter beveiligd met Cisco

De recente DDoS-aanvallen op banken onderstrepen het belang van goede internetbeveiliging. Maar hoe staat het met de beveiliging van úw bedrijfsnetwerk? Kunnen uw medewerkers veilig werken? Ook onderweg, bij een klant en vanuit huis? Cisco biedt een totaalaanbod van oplossingen voor veilig online ondernemen, ongeacht vanaf welke locatie uw medewerkers werken.

Vragen over netwerkbeveiliging komen regelmatig terug in gesprekken met onze relaties. Dat komt deels doordat beveiliging van organisaties steeds vaker in het nieuws is en deels doordat het gedrag van medewerkers verandert. Steeds meer medewerkers werken namelijk mobiel: op laptops, tablets en soms ook smartphones. Deze apparaten gebruiken zij onderweg, in een café of bij een klant. Dat biedt IT-managers een enorme uitdaging om het gebruik van deze apparaten te managen en beschermen. Uw medewerker hoeft namelijk maar een typefoutje te maken in de adresbalk om op een onveilige website terecht te komen. Spammails met een geïnfecteerde bijlage ogen steeds echter en professioneler; de meest doorgewinterde computergebruikers openen weleens een onveilige bijlage.

In mei van dit jaar gaat de General Data Protection Regulation, de GDPR, van kracht. In Nederland staat deze wet bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming, afgekort de AVG. Deze wetgeving vereist veel aanpassingen binnen uw organisatie. Wij adviseren u dan ook om nog eens goed naar de bescherming van uw netwerk en data-opslag te (laten) kijken en te investeren in goede bescherming. Zo kunt u voorkomen dat privacygevoelige klantgegevens openbaar worden. Bovendien kan overtreding van de AVG door een datalek hoge boetes opleveren.

Hoe zorgt u ervoor dat uw medewerkers veilig kunnen werken?

Cisco biedt een zeer uitgebreid portfolio aan beveiligingsoplossingen. Hierbij een samenvatting:

Cisco Umbrella

Umbrella bestaat uit een cloudsecurityplatform dat werkt als een schil om uw bedrijfsnetwerk. In de clouddatabase van het platform staan alle bekende wereldwijde malwarebedreigingen, zodat Umbrella bestanden in uw netwerk daarmee kan vergelijken en bij verdenking in quarantaine kan zetten. Het rapportagedashboard van Umbrella geeft uw IT-management inzicht in de bedreigingen die spelen binnen uw netwerk.

Cisco Advanced Malware Protection (AMP)

AMP bestaat uit een geavanceerde virus- en malwareoplossing voor bedrijven en organisaties. Het is gericht op het slim voorkomen van malware-inbraken in uw netwerk. AMP controleert continu de activiteiten van gebruikers binnen uw netwerk, zodat het snel malware kan opsporen, isoleren en verwijderen voordat er schade kan plaatsvinden.

Andere beveiligingsoplossingen die we willen uitlichten, zijn Cisco Spark, Cisco Cloudlock en de geïntegreerde oplossing Cisco Stealthwatch Enterprise/Identity Services Engine.

Cisco Spark

Cisco Spark biedt een geavanceerde chatbased oplossing voor uw teams. Het is een van de veiligste oplossingen voor online samenwerken. Uw Cisco Spark-bestanden en -berichten worden gecodeerd voordat ze uw computer, telefoon of tablet verlaten en worden zonder de sleutels naar de cloudservers van Cisco verzonden. U hoeft zich bij Cisco Spark dus nooit zorgen te maken dat derden ongeautoriseerd gesprekken kunnen inzien en zo bedrijfsgeheimen kunnen bemachtigen. Andere oplossingen als Slack brengen het gevaar met zich mee dat zij alle data moeten overdragen als de Amerikaanse overheid met een dwangbevel bij hun datacenters aankloppen.

Cisco Cloudlock

Steeds meer organisaties migreren naar de cloud, waar men de dienst ‘software as a service’ afneemt, ook bekend als SAAS. Hoe garandeert u echter dat uw medewerkers dit soort oplossingen veilig kunnen gebruiken? Cisco speelt hierop in met Cisco Cloudlock. Met Cloudlock kunt u de veiligheid van uw gebruikers garanderen doordat u cloudbased oplossingen die u niet vertrouwt kunt blokkeren in uw netwerk.

Cisco Stealthwatch Enterprise en Identity Services Engine (ISE)

Bedrijfsnetwerken worden steeds complexer door de introductie van digitale transformatie in organisaties. U kunt hierbij denken aan trends als Mobility, Internet of Things en Cloud. Het wordt steeds belangrijker om inzicht te krijgen in uw netwerk, zodat u het beter kunt beveiligen. Door Stealthwatch te integreren met ISE verbetert u de zichtbaarheid en controle:

  • Met Stealthwatch kunt u host- en gebruikersinformatie continu volgen, analyseren, scheiden, categoriseren en opslaan vanuit uw netwerk.
    Met ISE kunt u beheerders details laten bekijken van elk afzonderlijk apparaat; type, besturingssysteem, compliance status, verbindingsmethode, geografische locatie, en meer.
  • Stealthwatch maakt het mogelijk om afwijkend verkeer in uw omgeving te ontdekken. Door toepassing van contextgevoelige beveiligingsanalyses kan het automatisch abnormaal gedrag detecteren. Verder kan het een breed scala aan aanvallen identificeren, waaronder malware, zero-day attacks, DDoS-pogingen, geavanceerde, hardnekkige bedreigingen (APT’s) en interne gevaren.
  • Met Stealthwatch weet u precies wanneer het gedrag van individuele gebruikers verdacht wordt. Het stelt beheerders in staat om hun eigen gedragsnormen in te stellen, zodat bij overschrijding van een norm een waarschuwing wordt geactiveerd.

Cisco Security Connector voor iOS

Apple iOS beschouwen wij als een van de veiligste mobiele platforms. Het internet is dat helaas niet. U wilt uw bedrijf beschermen, ook onderweg. Cisco heeft daarom onlangs de Cisco Security Connector voor iOS geïntroduceerd. Met deze tool krijgt u inzicht in netwerkverkeer op de iOS-apparaten van uw medewerkers en kunt u verbindingen met schadelijke websites blokkeren, waar uw medewerkers ook naartoe reizen. Het fijne aan de Security Connector voor iOS is dat u hiermee gebruik kunt maken van de voordelen van Umbrella en AMP op uw mobiele iOS-apparaten. Daarnaast krijgt uw IT-manager de mogelijkheid om deze tool gemakkelijk te beheren.

Wilt u meer weten wat voor mogelijkheden Cisco biedt voor uw organisatie? Neem vrijblijvend contact op: Ask Roger!

Ik wil meer weten over Cisco security oplossingen

We helpen graag!