Microsoft Power BI


Herkent u het volgende? Uw bedrijf verzamelt een hoop gegevens en u ziet de waarde daarvan in, maar u doet er vervolgens te weinig mee. U wilt beter inzicht krijgen in de processen binnen uw organisatie op basis van echte cijfers. De hoeveelheid data is tegenwoordig zodanig groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Wat nu? Power BI van Microsoft geeft u beter inzicht.

Wat is Power BI?

Power BI is een verzameling van uitgebreide Business Intelligence-tools die betere inzichten levert in de prestaties binnen uw organisatie. Power BI maakt verbinding met honderden databestanden, vereenvoudigt de voorbereiding van data-analyse en maakt mogelijk dat u gemakkelijk overal en direct analyses kunt uitvoeren.

Elke organisatie heeft te maken met interne processen. De gegevens over deze processen kunnen wij in een centrale database laten samenkomen om vervolgens met Power BI de voor u relevante inzichten te tonen in visuele rapportages. Het inzien van uw gegevens is nog nooit zo simpel geweest.

Bij onze klant Automotions kan de klantcontactafdeling inzien of vragen op tijd worden beantwoord. Een klant mag maximaal twee dagen op een antwoord wachten. Door Power BI weet Automotions hoe het ervoor staat en kunnen zij ingrijpen waar nodig.

Voordelen van Power BI:
  • Besluitvaardigen krijgen binnen uw organisatie op elk niveau beter inzicht in de voor hen relevante informatie.
  • Inzichten geven competitief voordeel op de concurrentie.
  • U maakt visuele rapportages in een handomdraai.
  • Data kunnen gemakkelijk in een model worden gezet en geanalyseerd.
  • Concrete doelen kunnen worden gesteld met KPI’s in uw organisatie, en u kunt inzien of deze gehaald worden.
  • Toegang vanaf elk device. U kunt dus ook uw smartphone, tablet of laptop gebruiken.
  • Iedereen heeft dezelfde soort informatie tot zijn beschikking; er ontstaan geen twee waarheden meer op basis van verschillende datasets.
  • Het opstellen van de rapportages kost significant minder tijd dan met Excel; in onze ervaring bespaart u 80% van de benodigde tijd.
  • Gegevens kunnen wij centraal in de Azure Cloud hosten, dus een server op locatie is niet noodzakelijk.
Het resultaat

U krijgt snel en makkelijk een visueel overzicht van datasets die voor u interessant kunnen zijn. Met visualisatie van gegevens komt u beter en sneller tot inzichten, waardoor de waarde van die gegevens significant toeneemt. U kunt hierdoor bewuste beslissingen nemen, op basis van gegevens. Met de inzichten kunt u uw bedrijfsprocessen optimaliseren. Dit geeft u een competitief voordeel ten opzichte van uw concurrentie. U maakt uw bedrijf beter bestendig voor de toekomst.

Wilt u meer weten?

Ontvang vrijblijvend meer informatie over Power BI


Onze diensten

Wij koppelen de kracht van Power BI-dashboards met gegevens die u verzamelt binnen uw bedrijf. U bepaalt welke databases u gebruikt om de data te modelleren, dat is wel zo flexibel! Onze consultants pakken uw informatievraagstukken samen met u aan. Zij beschikken over de kennis hoe dit voor uw bedrijf het beste functioneel opgepakt kan worden en onze techneuten staan klaar om het vervolgens voor u maatwerk te maken. Voor het uitdenken van KPI’s, het maken van de dashboards of de achterliggende architectuur ontwerpen en uitrollen bent u bij Ask Roger! aan het juiste adres.

Klantverhalen

Klanten

Creatie en Realisatie The MindOffice