Museum Volkenkunde


De uitdaging

Sinds april 2014 is Museum Volkenkunde gefuseerd met het Afrika Museum (Berg en Dal) en het Tropenmuseum (Amsterdam). Samen vormen zij de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen. Tim van Rijn, projectmanager ICT: “Door deze fusie zochten we een rijke communicatieomgeving en een betrouwbare partner om met ons mee te denken en de implementatie te verzorgen. We kozen Ask Roger! voor deze opdracht, omdat het bedrijf al eerder haar expertise aan ons heeft getoond in het vervangen van netwerkcomponenten.”De oplossing

Ask Roger! implementeerde Skype for Business, waardoor het museum nu één communicatieplatform heeft voor bellen, vergaderen, video en scherm delen: “Een perfecte keuze. Daarnaast was de gunstige regeling voor de Microsoft-licenties een prettige bijkomstigheid. Medewerkers van verschillende locaties hebben inzicht in elkaars beschikbaarheid en bereikbaarheid. Ze kunnen eenvoudiger en snel met elkaar communiceren. Eerder waren we alleen bereikbaar via drie losse telefooncentrales en was het lastiger om onderling te communiceren. Qua beheer hebben we zelf geen omkijken naar de Skype for Business-omgeving en onze netwerkapparatuur. Ask Roger! neemt dit allemaal voor ons uit handen.” Ask Roger! dacht mee bij zowel de selectie voor het pakket als bij het implementeren van de software. “Daardoor hebben wij het in ons eigen tempo vestiging voor vestiging compleet kunnen uitrollen.”Ask Roger! heeft vakmensen, die snel en nauwkeurig werken en van alle markten thuis zijn.
- Tim van Rijn - projectmanager ICT, Museum Volkenkunde

Hoe Roger is dat?

Alle benodigde componenten waren al eerder bij de klanten geplaatst, waardoor er veel ervaring was opgedaan. Het was een flinke klus en de begrote uren zijn niet overschreden. Oftewel, Realistisch calculeren is wel aan Ask Roger! toevertrouwd.

Klanten

Creatie en Realisatie The MindOffice