Laspartners Multiweld
Laspartners Multiweld BV is met bijna 80 jaar ervaring de specialist van lassend Nederland en België en heeft in totaal ruim 90 medewerkers verspreid over zeven vestigingen. Naast een breed assortiment A-merken is advisering een belangrijk facet in de dienstverlening van Multiweld.De uitdaging

Laspartners Multiweld  is al geruime tijd klant bij Ask Roger! en was op zoek naar extra functionaliteiten binnen de bestaande telefonie omgeving om de bereikbaarheid en de afhandeling van communicatiestromen tussen de vestigingen te verbeteren. Een cloudoplossing leek een goede keuze omdat daarvoor geen eenmalige investering nodig is: je betaalt een vast bedrag per maand en kunt eenvoudig uitbreiden. Dat laatste was een voordeel met het oog op de zes andere vestigingen die uiteindelijk op hetzelfde systeem moesten gaan werken. Toch had Jeroen Engelen, directeur Laspartners Multiweld enige twijfel: ‘Een cloudoplossing zou tot hoge maandelijkse kosten leiden en weinig flexibiliteit geven om zaken zelf aan te passen. We hebben de doelstellingen voor onze nieuwe telefonie omgeving op een rijtje gezet en Ask Roger! gevraagd een voorstel te doen.’

Laspartners Multiweld formuleerde de volgende doelstellingen:

  • Vereenvoudigen van het beheer en daarmee verlagen van operationele kosten.
  • Implementeren van een flexibele basis om te kunnen innoveren op het telefonieplatform. Denk daarbij aan het eenvoudig ontsluiten van videogesprekken, bereikbaar zijn op één nummer, de mogelijkheid om softphones te gebruiken in plaats van fysieke vaste toestellen en het inzichtelijk maken van belangrijke belgegevens met behulp van rapportages.
  • Beheer moet door Laspartners Multiweld zelf uitgevoerd kunnen worden.


De oplossing

Al vrij snel werd duidelijk dat met een cloudoplossing de gewenste doelstellingen niet gerealiseerd konden worden: ‘Op advies van Ask Roger! hebben wij ons bestaande PBX telefoonnetwerk een upgrade gegeven naar het nieuwste Cisco platform. Zo hoeven we geen concessies te doen op het gebied van functionaliteit en beheersbaarheid. Het beheer pakken we grotendeels zelf op en dat kan eigenlijk alleen met een PBX-installatie op locatie. Om kosten te sparen en een hoge initiële aanschaf te vermijden hebben we gekozen voor de Cisco 0% regeling. Daarmee wordt de investering gespreid over 36 maanden tegen 0% rente. Aan het einde van de looptijd wordt de oplossing ons eigendom. Met deze constructie voldoen we aan al onze doelstellingen. Bovendien bleek deze oplossing ook nog eens goedkoper te zijn dan vergelijkbare cloud aanbiedingen, die bovendien niet voldeden aan de gemakken van een on-premise oplossing.’Ask Roger! denkt met ons mee en is in staat onze doelstellingen te vertalen in passende oplossingen die ons helpen ons klantcontact te verbeteren.
- Jeroen Engelen, directeur Laspartners Multiweld

Hoe Roger is dat?

Door Eigenzinnig en Oplossingsgericht te kijken naar de klantdoelstellingen is een oplossing gerealiseerd die volledig aan de doelstellingen van Laspartners Multiweld voldoet en die zij naar wens kunnen finetunen.

Klanten

Creatie en Realisatie The MindOffice