Het Oosterlicht
Het Oosterlicht College is een brede christelijke scholengemeenschap met vestigingen in Vianen en Nieuwegein en met bijna 2500 leerlingen, van vmbo tot gymnasium. Het Oosterlicht wil een school zijn waar leerlingen op een afwisselende en actieve manier met de lesstof bezig zijn.

 De uitdaging

Het onderwijs vraagt om nieuwe manieren van lesgeven en verdere digitalisering. Hoe kun je die nieuwe technologieën integreren en hoe kun je je als school onderscheiden en je service aan ouders, leerlingen en docenten verder verbeteren? Peter Schep, informatiemanager bij het Oosterlicht: ‘We waren op zoek naar een communicatieplatform dat aansluit bij onze toekomstvisie. Tegelijkertijd was onze telefonie oplossing aan vervanging toe. Zo kwamen we uit op Skype for Business, met als extra voordeel dat deze voor scholen nagenoeg gratis is.’De oplossing

Met Skype for Business beschikt het Oosterlicht over een vernieuwende manier van communiceren: ‘Alle docenten beschikken over een laptop en kunnen online oudergesprekken voeren, op een tijdstip en een locatie die voor hen het beste past. Ouders en leerlingen kunnen we beter en sneller helpen. Door de koppeling met Magister, ons leerlingadministratiesysteem, zijn medewerkers minder tijd kwijt aan administratieve handelingen en kunnen dus meer aandacht besteden aan waar het uiteindelijk om draait: de leerlingen.’Ask Roger! gaat daadwerkelijk door tot een passende oplossing gevonden is en past bij de ambitie van Het Oosterlicht.
- Peter Schep, informatiemanager Het Oosterlicht

Hoe Roger is dat?

Het Oosterlicht en Ask Roger! vinden elkaar in een gedeelde Oplossingsgerichte toekomstvisie waarin techniek het middel is en geen doel op zich. Waar andere partijen beweerden dat een koppeling met Magister niet mogelijk was, ging Ask Roger! heel Eigenzinnig door en maakte het tot een succes.

In een kort filmpje vertellen Peter Schep en Patrick Scherbeijn hoe zij samenwerken om tot nieuwe communicatieoplossingen in het onderwijs te komen.

Klanten

Creatie en Realisatie The MindOffice