FAQ
Microsoft Teams

Door Microsoft Teams hebben bedrijven de kans om nog beter en efficiënter te werken. Door alle berichten om je heen ben je waarschijnlijk wel nieuwsgierig naar de migratie van Microsoft Teams. Ask Roger! staat voor je klaar! Het is nu de perfecte tijd om je te verdiepen in Microsoft Teams. Je hebt waarschijnlijk antwoorden nodig op de vragen over de toekomst van Skype for Business en Teams. Hoewel elke klantsituatie anders is, is onze algemene aanbeveling om te beginnen met het beantwoorden van een aantal vragen over je organisatie, zoals:
 • Wat is je communicatie- en samenwerkingsstrategie?
 • Waaruit bestaat je huidige IT-structuur?
 • Hoe wil je in communicatie- en samenwerkingsmiddelen investeren om het beste uit je organisatie te halen?
 • Hoe gaat je bedrijf om met veranderingen?
We proberen de meest gestelde vragen zo goed mogelijk te beantwoorden. Heb je toch nog vragen, dan ben je natuurlijk van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen.

Inhoudsopgave

 1. Wat is Microsoft Teams?
 2. Is Microsoft Teams superieur aan Skype for Business?
 3. Voor wie is Microsoft Teams het meest geschikt?
 4. Wat is de beste manier om te beginnen met Skype for Business?
 5. Wat is de tijdlijn?
 6. Is Microsoft Teams beschikbaar voor enterprise?
 7. Hoe wordt Microsoft Teams beheerd?
 8. Is Microsoft Teams veilig?
 9. Wat zijn 'third party' toepassingen die je kan integreren met Microsoft Teams?
 10. Kan ik eigen applicaties bouwen en integreren met Microsoft Teams?
 11. Kan Microsoft Teams mijn digitale marketing strategie ondersteunen door integraties met social media?
 12. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen Teams en SharePoint?
 13. Kan je bellen in Teams?

1. Wat is Microsoft Teams?

Wanneer je als team een plek hebt waar je dingen maakt en beslist, zijn er geen grenzen aan wat je samen kunt bereiken. Microsoft Teams brengt alles samen in een gedeelde werkruimte waar je chat, vergadert bestanden deelt en werkt met zakelijke apps. Microsoft Teams kan veel voor een organisatie betekenen, maar de toegevoegde waarde van Microsoft Teams kan het best bepaald worden door de behoeften en aard van je bedrijf op vier verschillende vlakken: 
 • Effectiever communiceren: Breng je team samen met groepchat, online vergaderen, bellen en webconferenties.
 • Beter samenwerken: Werk op hetzelfde moment samen aan bestanden via ingebouwde Office 365-apps, zoals Word, Excel, PowerPoint en SharePoint.
 • Je werkomgeving aanpassen: Voeg je favoriete Microsoft-apps en services van derden toe om je bedrijf te laten groeien.
 • Je team beveiligen: Beschikt over end-to-end-beveiliging, beheer en compliance, allemaal mogelijk gemaakt met Office 365.

2. Is Microsoft Teams superieur aan Skype for Business?

Ja. Elke gebruiker van Skype for Business weet dat chatgesprekken gemakkelijk ontsporen. Vooral in groepen. Teams biedt blijvende en doorzoekbaren chatgesprekken en informatie die gemakkelijk te volgen en te raadplegen is. Skype for Business is ontstaan vanuit communicatie. Dit kan door middel van bellen en chatten. Microsoft Teams is ontstaan vanuit samenwerken in het geheel. Je kunt dus onder andere makkelijk bestanden delen en veel andere applicaties met Teams integreren en daarbij bellen en chatten.

3. Voor wie is Microsoft Teams het meest geschikt?

Als je Skype for Business al hebt of van plan bent om het te implementeren, dan is Teams iets voor jou. Verder onderzoek naar Teams is de moeite waard als de functies voldoen aan je specifieke behoeften. Ask Roger! helpt bij het plannen en migreren van je organisatie naar Teams.  Wanneer je Office-365 licenties gebruikt en op dit moment geen Teams of Skype for Business hebt als communicatieplatform of als je ROI wilt verbeteren, dan is Teams een goede mogelijkheid!

4. Wat is de beste manier om te beginnen met Microsoft Teams?

Waar je ook vandaan komt, Ask Roger! raadt aan om goed na te denken over deze migratie. Wij doen dit door middel van verschillende workshops. Aan het eind van deze workshops heb je een gedegen plan, waardoor je zonder problemen migreert naar Microsoft Teams. Op deze manier is aan alles gedacht en kan het niet meer misgaan. Beloofd! Voor de workshops zijn maar een aantal dagdelen nodig.  We maken business use-cases, inventariseren de wensen en eisen van de nieuwe omgeving, analyseren de huidige IT-structuur en ontwerpen een functioneel en technisch plan. We bepalen samen de migratiestrategie en kijken naar de adoptie. Welke trainingen en randapparatuur is er nodig om de medewerkers zo goed mogelijk mee te nemen? 

5. Het lijkt erop dat we van Skype for Business Online moeten overstappen naar Microsoft Teams. Wat is mijn tijdlijn?

Skype for Business Online is vanaf 31 juli 2019 nog precies twee jaar toegankelijk. Microsoft Teams wordt hét standaard communicatieplatform. De officiële einddatum is dus 31 juli 2021. Afhankelijk van je huidige communicatie investeringen bevelen we verschillende scenario’s aan. Als je geen bestaande gebruiker van Skype for Business bent, stellen we voor om Microsoft teams te lanceren voor vergaderingen, chat en bellen. Wanneer je Skype for Business Online gebruikt raden wij je aan jouw huidige Skype for Business omgeving te optimaliseren voor Teams en hiervan een PoC te maken naast Skype for Business. Ask Roger! kan een cloud migratieplan voor je maken, wat onder andere bestaat uit het verplaatsen van je lokale serverinvesteringen naar de cloud.

6. Is Microsoft Teams beschikbaar voor Enterprise?

Volgens onze analyse wordt Microsoft Teams als Enterprise-ready beschouwd. Ook de Skype for Business naar Teams roadmap geeft aan dat dit het geval is. Er zijn in de tussentijd wereldwijd ook al heel wat enterprises succesvol overgestapt naar Microsoft Teams. 

7. Hoe wordt Microsoft Teams beheerd?

Microsoft Teams is gebouwd op Office 365 groepen en wordt op dezelfde manier beheerd via het Office 365-beheercentrum. Een online portal waar je Microsoft Teams kan configureren en beheren. Heb je hulp nodig? De Rogers staan voor je klaar!

8. Is Microsoft Teams veilig?

Als klant van Office 365 ben je eigenaar van je gegevens en behoud je de controle over jouw gegevens. Microsoft gebruikt je gegevens niet voor andere doeleinden dan het verlenen van de dienst waarop je geabonneerd bent. Microsoft scant uw e-mail, documenten of teams niet voor reclame of doeleinden die niets te maken hebben met de dienst. Microsoft heeft geen toegang tot geüploade inhoud. Net zoals voor OneDrive voor Bedrijven en SharePoint Online blijven je gegevens binnen de tenant. Microsoft classificeert Microsoft Office 365-toepassingen en -services in vier categorieën. Elke categorie wordt gedefinieerd door specifieke verplichtingen waaraan moet worden voldaan om een Office 365-service of een gerelateerde Microsoft-service in die categorie op te nemen. De diensten in de categorieën C en D die aan hoge vereisten moeten voldoen zijn standaard ingeschakeld. Microsoft Teams voldoet aan Tier D. 

9. Wat zijn ‘Third party’ toepassingen die je kan integreren met Microsoft Teams?

Microsoft Teams stelt bedrijven in staat om bestaande applicaties te integreren. Microsoft Teams kan integreren met meer dan 150 applicaties van derden. Onder andere: 
 • Adobe Creative Cloud 
 • Smartsheet
 • Evernote 
 • Trello
 • GitHub 
 • Wrike
 • Jira Cloud 
 • Zendesk
 • Pickit Images 
Met de applicaties kun je Teams meer en meer verrijken. Met Trello plan je gemakkelijk je taken en maak je to do list. Met Evernote heb je overal je notities bij elkaar. Alle kanalen die je nodig hebt in één platform!  

10. Kan ik eigen applicaties bouwen en integreren met Microsoft Teams?

Ja, met het Microsoft Teams developer platform integreer je eenvoudig eigen diensten. Je ontwikkelt aangepaste apps voor je onderneming of SaaS applicaties voor Teams over de hele wereld.  Met behulp van het Teams developer platform kun je rechtstreeks apps maken voor je eigen organisaties of voor andere organisatie. Je krijgt hier toegang voor via de Microsoft Teams store.  Ask Roger! ontwikkelde een data- en conversatiegedreven customer engagement Hub. Roger365.io verbindt moeiteloos meerdere informatiebronnen om gepersonaliseerde ervaringen te creëren waar mensen van houden. Een platform waarbij alle communicatiekanalen uitkomen in Microsoft Teams. Zo hebben of krijgen we onder andere een koppeling met: 

11. Kan Microsoft Teams mijn digitale marketing strategie ondersteunen door integraties met social media?

Ja, dat kan. Teams is geen enterprise social network platform, maar Microsoft Teams maakt gebruikt van connectoren naar de grote social media platformen. Zo zie je social media content gemakkelijk in je chat verschijnen. Connectoren houden je team actueel door het leveren van content en updates van services die je vaak gebruikt. Met connectoren kunnen de Teams-gebruikers updates ontvangen van populaire services zoals Twitter, Trello en Wunderlist.  Zoals bij vraag 10 benoemd, maakt Ask Roger! koppelingen tussen social media en Microsoft Teams. Hierdoor komen al je gesprekken die via social media kanalen worden gehouden, direct in Teams terecht. Alle communicatiekanalen in één kanaal dus!  

12. Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen Teams en SharePoint?

Om dit uit te leggen, gebruiken we het voorbeeld van hoe je vroeger bestandsmappen opsloeg. Grote archiefkasten voor oudere bestanden waar je zo nu en dan naar terug wilt verwijzen. Je weet dat je ze moet bewaren als referentie, maar je hebt ze niet meerdere keer per maand in je handen.  Denk nu eens na over de informatie die je dagelijks nodig hebt. Je hebt geen tijd om dat elke keer weer opnieuw op te zoeken dus plak je dat op een briefje op ooghoogte.  In deze vergelijking is de archiefkasten SharePoint. Het is heel handig voor grote doelgroep en dient vooral voor statische opslagplaats van documenten die we af en toe nodig hebben. Microsoft Teams is het plakbriefje waarvan we zorgen dat het op ooghoogte zit. Een hands-on kennisbank die altijd en overal toegankelijk is.  Wat helemaal mooi is, is dat Microsoft Teams gebaseerd is op en gedeeld met SharePoint documentenbibliotheek. Bestanden die gedeeld zijn binnen Teams gesprekken worden automatisch toegevoegd aan de SharePoint documentenbibliotheek. Machtigingen in SharePoint zijn ook automatisch ingesteld in Teams. Kortom, Teams maakt SharePoint gebruiksvriendelijk.  Zelf implementeren wij geen SharePoint. We werken samen met betrouwbare partijen, waardoor we samen slimme oplossingen leveren.   

13. Kan je bellen in Teams?

Ja, dat kan! Ask Roger! voegt bij de oplossing van Microsoft, Direct Routing toe. Zo verbinden we Teams met je telefonienetwerk. We zorgen ervoor dat je kunt bellen met de Teams applicatie en zo intern en extern bereikbaar bent. Microsoft Teams in combinatie met Direct Routing ondersteunt telefoniefunctionaliteiten zoals wachtstand, doorschakelen, doorverbinden en voicemail. Deze breiden zich steeds meer uit, Microsoft is hierin bepalend. De huidige functionaliteiten kun je hier bekijken. Je betaalt een vast bedrag per gebruiker per maand. Onderling bellen tussen Teams gebruikers is wereldwijd gratis.  Ook in samenwerking met T-Mobile hebben we een direct route. Door de vast-mobielintegratie ervaar je de volledige beleving, altijd en overal. Je vaste- en mobiele telefoon gaan naadloos in elkaar over en ook je beschikbaarheid blijft altijd up to date, of je nu mobiel of vast belt. 

Hopelijk hebben we je meest prangende vragen over Microsoft Teams en Skype for Business beantwoord. Mocht je toch nog iets willen weten óf gelijk aan de slag willen gaan met Microsoft Teams, dan staan we voor je klaar.