Succesvol overstappen naar Microsoft Teams

Een volledige overstap van Skype for Business naar Microsoft Teams heeft tijd nodig. Gebruikers moeten vertrouwd raken met de nieuwe functionaliteiten. Een goede stap is het introduceren van Teams naast Skype for Business. Bij Ask Roger! zien we dat veel organisaties deze stap hebben gezet. Maar hoe nu verder? Hoe zorgt u voor een succesvolle en volledige overstap naar Teams?

Om medewerkers stapsgewijs kennis te laten maken met de verschillende mogelijkheden van Teams, kunt u een aantal overstapscenario’s gebruiken. Zo zorgt u voor een goede introductie van Teams en verloopt een volledige overstap geleidelijk.

Omdat Microsoft Teams en Skype for Business een aantal overlappende functionaliteiten bieden, adviseren wij u om goed te bedenken welk scenario het beste bij uw organisatie past. Start in alle gevallen met een pilot.

Overstap naar teams
Toelichting:

  • Collaboration: binnen Microsoft Teams in kanalen kunnen samenwerken aan documenten

  • Meetings: het plannen en houden van online meetings.

Scenario 1. Skype for Business met Teams collaboration only

In Teams is de mogelijkheid uitgeschakeld voor het 1-op-1 chatten, audio- en video-bellen en het houden van meetings. Dit is een goede manier om Teams te introduceren bij uw medewerkers.

Scenario 2. Skype for Business met Teams collaboration and meeting

Voor de gehele organisatie of delen daarvan wordt aan Teams de mogelijkheid toegevoegd voor het plannen en houden van meetings. Gebruikers die nog geen Teams hebben geïmplementeerd of Teams niet gebruiken, blijven Skype for Business gebruiken.

Scenario 3. Islands

Zowel Skype for Business als Teams leveren alle functionaliteiten. De gebruiker kiest zelf welke functionaliteit hij gebruikt.

Scenario 4. Skype for Business only of Teams only

Met dit model kunnen gebruikers die volledig over willen stappen naar Teams, Teams volledig gebruiken. Skype for Business-gebruikers die nog niet over kunnen, blijven op de Skype for Business-omgeving.

Skype for Business only
Gebruikers die alleen Skype for Business (moeten) blijven gebruiken, worden geconfigureerd als Skype for Business only-gebruikers. Deze gebruikers kunnen geen gebruik maken van Teams en de communicatie met Teams only-gebruikers wordt geleverd door de interoperabiliteit tussen de beide platformen geleverd door Microsoft.

Teams only
In deze modus levert Skype for Business niet meer de chat-, presence-, bel- en meeting-functionaliteiten. De integratie tussen beide wordt geleverd door de interoperabiliteit tussen de beide platformen geleverd door Microsoft. De gebruiker heeft nog wel Skype for Business nodig om deel te nemen aan Skype for Business-geplande meetings of meetings georganiseerd door gebruikers die nog niet naar Teams zijn overgestapt.

Ask Roger! Road to Success Model

Om u te helpen met deze digitale transformatie hebben wij het Ask Roger! Road to Success Model ontwikkeld. Dit model geeft garantie voor een succesvolle inrichting en adoptie van Skype for Business en Microsoft Teams.

Wilt u meer weten over een succesvolle overstap van Skype for Business naar Teams? Wij kijken graag met u naar de verschillende mogelijkheden.